Happy single en (nog) geen verlangen naar een vaste relatie

happy single

Bestempel jij jezelf als happy single, omdat je (voorlopig) wel even klaar bent met die onsuccesvolle dates, of heb jij een eindeloos verlangen naar een vaste relatie? Welke van de twee dit ook is, als je 30 en single bent hoef jij je écht niet eenzaam te voelen. Wees een happy single! PartnerSelect legt je uit hoe.

Ben je happy single? Ontwikkel jezelf!

Happy single zijn is echt een ding (Happy Singles Day is niet voor niets in het leven geroepen). Het is niet negatief, maar juist positief. Het geeft je de kans om jezelf te ontwikkelen. Je staat serieusProfielfoto lachen man in het leven, hebt een vaste baan en een huis. Wat mist er nog? Volgens jou een vaste relatie. Kan, maar je kunt in plaats van een treurige single ook een happy single worden door aan jezelf te werken.

je kunt in plaats van een treurige single ook een happy single worden door aan jezelf te werken.

De welbekende quote ‘je moet eerst van jezelf houden om van een ander te houden’ is cliché, maar wel waarheid. Als jij niet tevreden met jezelf bent en niet van jezelf houdt, straal je dat ook uit. Gebruik deze single periode om aan jezelf te werken – tijdens daten en een vaste relatie is hier minder tijd voor – en maak jezelf zelfverzekerd en gelukkig. Hoe? We zetten een aantal methodes om jezelf te ontwikkelen op een rij, waarmee jij (uiteindelijk) de vrouwen of mannen van je afslaat:

  • Werk aan je gezondheid (nee, je hoeft geen krachtpatser te worden). Gezond eten én sporten doen wonderen voor zowel je innerlijk als uiterlijk.
  • Lees boeken: er zijn genoeg inspirerende boeken over zelfontwikkeling die je handige tips voor het leven meegeven.
  • Volg cursussen gericht op jouw doelen.
  • Zoek een creatieve hobby.

Single zijn = geluksmomenten creëren

Profielfoto open armen scaled e1639397053838Om maar even met wat happy single quotes te gooien: ‘stay away cupid’ en ‘love yourself first’ herinneren jou eraan om geluksmomentjes te creëren én hiervan te genieten. Als happy single moet je in het nu leven en al die onsuccesvolle dates even achter je laten. Maak je geen zorgen over de toekomst en pieker niet constant over het verlangen naar een vaste relatie. Het komt wel goed. Denk jij constant ‘Ik ben single en single zijn is niet leuk’? Laat dat los en kijk naar dingen die je in je leven kunt veranderen waardoor jij je beter gaat voelen (lees: meer geluksmomentjes ervaren).

Koester vriendschappen en geniet

Happy single zijn is zo’n slecht idee nog niet. In de tijd dat jij even geen relatie hebt, kun jij genoeg liefde van je vrienden ontvangen. Ja, ook die zorgen voor een gelukkig- en liefdesgevoel (maar dan op een andere manier). Dat speciaalbiertje op vrijdagavond in de kroeg? Houd dat erin! Liefde vanuit vriendschap is ontzettend belangrijk, misschien nog wel belangrijker dan de liefde vanuit een vaste relatie…

Vriendschappen zijn ook nog eens gezond. Een happy single kan zich door goede vriendschappen nóg levendiger voelen. Waarom? Omdat je jezelf kunt zijn, vrienden je accepteren zoals je bent en je ook liefde ervaart door tijd te spenderen met vrienden.

De voordelen van single zijn (ja, die zijn er)

Singles hebben wel degelijk een aantal voordelen ten opzichte van mensen in een relatie. Een happy single is iemand met een positieve instelling die geniet van het (nog) single zijn. De tijd van daten en relaties komt wel weer. Nu even genieten. Om te beginnen heb je meer tijd om jezelf te ontwikkelen (wat je al eerder las). Daarnaast hoef je geen rekening te houden met een partner die thuis op de bank op je zit te wachten én blijkt uit onderzoek dat je meer sport als je single bent. Zo slecht klinkt dat niet toch, happy single zijn?

Ben je happy single zijn beu en verlang je naar een relatie?

Ben jij het happy single zijn beu en heeft deze periode wel lang genoeg geduurd voor jou? Dat kan, soms voert het verlangen naar een vaste relatie de boventoon. Misschien heb jij jouw single periode goed gebruikt door jezelf te ontwikkelen en ben je helemaal ready. In dat geval heeft PartnerSelect genoeg leuke singles voor je die staan te springen om met je te daten.

Ben je benieuwd wat jouw slagingskans is? Doe dan de test! Lees wat ervaringen en contacteer ons ons als je de kansen op het vinden van jouw liefde wil vergroten.

Bronnen

  • https://www.happinez.nl/liefde-relaties/happy-single-zijn/
  • https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160805230104.htm
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.