Inhoud

Augustus / september 2013

De ideale leeftijd!

Wat is nu de ideale leeftijd van een partner? Jonger of ouder dan u zelf? Of even oud? En hoeveel is het maximale verschil? De ervaring van jaren relatiebemiddeling leert dat leeftijd een delicaat punt blijft. Hoe gaat PartnerSelect hiermee om? Wat zijn de tips en trends op dit gebied? U leest het allemaal in deze nieuwsbrief.

Verder een interview met Loes, het liedje en de foto van de maand.

Veel leesplezier!

 

Medewerker(s) aan het woord

Altijd al willen weten wie de mensen achter PartnerSelect zijn? Loes, een van onze senior bemiddelaars. Wat vindt Loes van het begrip leeftijd?

Denken jongeren gemakkelijker over leeftijdsverschil dan ouderen? Of andersom?
Als je achttien bent, vind je iemand van twintig al oud. Ben je vijftig , dan vind je iemand van zestig oud. Je moet met bemiddelen daar rekening mee houden. Voor iedere leeftijdscatogorie is het anders en als je dit in gedachten neemt, denkt men precies hetzelfde.

Wijsheid komt met de jaren, ook op gebied van relaties?
Wijsheid komt met de jaren. Liefde komt en gaat, en als het terugkomt is het altijd anders. Ik denk dat men met de jaren wat beter kan relativeren. Men meer bewust is dat men in een relatie moet geven en nemen en men ook moet kunnen vergeven en vergeten.

Wat doe je bij de bemiddeling met iemand die vijftig is maar zich veertig voelt?
Zelf vind ik dat de kalender leeftijd niet zo veel over iemand zegt. Sommige mensen zijn oud voor hun leeftijd en andere weer jong en ik vind dat je naar het totale plaatje moet kijken.
Wanneer iemand zegt zich jonger te voelen vraag ik altijd wat er precies wordt bedoeld? Vaak is het gewoon dat iemand zich lekker voelt en bijvoorbeeld sportief en vitaal is. Gelukkig zijn best veel mensen dat.

Hebben mannen een andere leeftijdswens?
Wat het meeste opvalt, is dat bijna alle mannen een jongere vrouw zoeken, en hoe ouder des te groter het te wensen leeftijdsverschil. Als ik weer zo'n man hoor, glimlach ik en vertel ik dat die jonge vrouw, niet per se een veel oudere man zoekt en dat ik met haar wensen ook rekening moet houden.

Merk je wel dat mensen jokken over hun leeftijd?
Mensen jokken wel eens, ook over andere dingen, maar daar ga ik niet vanuit. Ik ga ervan uit dat men de waarheid spreekt. Wij krijgen altijd feedback nadat mensen elkaar hebben ontmoet. Een leugen houdt heeft weinig zin.

En jijzelf? Als men jou naar je leeftijd vraagt, wat zeg je dan?
16 jaar. Ik blijf altijd jong, want ik ben een schrikkelkind:-)

Activiteiten

PartnerSelect organiseert regelmatig leuke activiteiten. Voor ingeschreven en niet-ingeschrevenen. We houden altijd rekening met de groepssamenstelling en streven naar een evenwichtig aantal mannen en vrouwen. Vaak richten we ons ook op bepaalde leeftijdsgroepen zodat het nog makkelijker is om leuke andere singles te ontmoeten.

Singles wandeling: "hoogtepunten van de Utrechtse heuvelrug"
In het weekend van 21 en 22 september gaan we weer lekker wandelen, lekker naar buiten. Een schitterende tocht in de nazomer vanuit Leersum. De ideale manier om op een leuke manier veel nieuwe singles te ontmoeten en tegelijkertijd van de omgeving te genieten. Centraal gelegen en speciaal voor mensen van 40 to 65 jaar, verdeeld over twee groepen/dagen.

Dagje Bourgondisch Maastricht (vol = vol)
Maastricht is misschien wel een van de meest gezellige en mooiste steden van het land. Wij gaan de stad bezoeken op 19 en 20 oktober en genieten! Genieten van de fantastische stadsgezichten, van het heerlijke eten, van de biertjes uit de oudste brouwerij van Nederland en bovenal van elkaar. Deze dag is speciaal voor singles in de leeftijdgroepen 45-59 en 60-75 jaar

Wacht niet te lang met aanmelden. Ga naar de activiteiten agenda voor meer informatie en ga gewoon mee!

Verslag van de singles auto rally editie 2013
3 dagen, 170 deelnemers, 80 auto's: Romantiek met een vleugje benzine! Lees het verslag, het waren drie geweldige dagen!

De mooiste liefdesliedjes

Banger hart - Rob de Nijs

Als leeftijdsverschil een graadmeter zou zijn voor kwaliteit, dan hoort Rob de Nijs bij de groten. Hij in de zeventig, zijn vrouw nog in de veertig. Maar zingen kan hij. Een heerlijk opbeurend liedje over de liefde en angst die kwijt te raken: Banger hart.


De een werkt elk rimpeltje weg, bij de ander heeft het zo zijn charme. Het onlangs opnieuw uitgebrachte boek Stoner, van John Williams lijkt mede zijn succes te danken te hebben aan de foto op de cover van de grijze man met baard en getaande huid. Een bestseller!

Wil je ook een leuke foto delen? Stuur deze naar foto@partnerselect.net en maak kans op een bioscoopbon ter waarde van 25 euro.

PartnerSelect, ook bij u in de regio

Een veelgehoorde vraag: bemiddelt u ook bij mij in de regio? Jazeker, PartnerSelect is actief in heel Nederland. U geeft zelf aan hoe groot het gebied is waarbinnen wij mogen zoeken. Daarna gaan wij altijd voor het beste voorstel en doen er alles aan om iemand te vinden die zo dicht mogelijk bij u in de buurt woont. Immers, iemand ontmoeten die lekker dichtbij woont is wel zo prettig, nietwaar?

Deze maand: Flevoland

Nederland druk en vol? Dus niet. In Flevoland is volop ruimte! Steden als Lelystad, Almere en Dronten sieren de jongste provincie van het land. Stiekem heel centraal gelegen. En door goede, nieuwe verbindingen steeds toegankelijker.

Bel 088 - 1997010 om een afspraak te maken voor het intakegesprek en wij zoeken een partner bij u in de buurt!

PartnerSelect op Facebook

Stem af op PartnerSelect en like ons op Facebook. U blijft dan op de hoogte van alles wat er speelt op het gebied van relatiebemiddeling en single-activiteiten. Ook leest u er leuke nieuwtjes en interessante promoties. Doen!

Redactioneel: geluk houdt u jong!

Waarom is leeftijd zo belangrijk voor mensen die een partner zoeken? Maakt het echt zoveel uit als iemand een paar maanden ouder is dan de ander? En wat is veel, als het om leeftijdsverschil gaat?

Algemene verwachtingen
Vroeger was het zo dat een man een vrouw zocht die jonger was dan hijzelf of ongeveer even oud. Maar tijden veranderen. En het aantal koppels waarbij de vrouw ouder is dan man, is op een hand niet te tellen. Op zich is op het gebied van leeftijd juist alles mogelijk. Een groot leeftijdsverschil raar? Helemaal niet. Als de twee er samen maar geen problemen mee hebben!

Leeftijdscategorie
Sommige mensen hebben zeer uitgesproken wensen heeft als het gaat om de leeftijd van een partner. Tot op maanden en dagen nauwkeurig! Voor ons werkt het praktischer om met leeftijdscategorieën te werken. Twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers, 55 plus, 65 plus etc. Wat wij merken is dat het vaak wel voor een band zorgt als twee mensen van dezelfde generatie zijn: ze kennen bijvoorbeeld dezelfde liedjes en films van vroeger en delen min of meer dezelfde opvattingen. Dat geeft een prettig gevoel.

Belevingswereld
In sommige gevallen zijn strikte leeftijdswensen heel begrijpelijk. Voor wie al iets ouder is en zeker nog aan kinderen wil beginnen bijvoorbeeld. Maar in het algemeen let een bemiddelaar er het meest op dat twee mensen qua belevingswereld op dezelfde golflengte zitten. Is iemand met zijn hoofd bij kinderen opvoeden, of is hij/ zij nog helemaal niet toe om te settelen? Dat maakt een wereld van verschil, ook al ben je volgens de kalender precies even oud.

Over het ouder worden
Tenslotte over het ouder worden. Onze houding t.o.v. leeftijdswensen is eerder relativerend en dat is niet voor niets. Dat we allemaal ouder worden, zal niemand tegenspreken. Wel legt niet iedereen zich daarbij neer. Alle mogelijke verjongingskuren doen het goed, bij vrouwen én mannen. Tegelijk verwachten we van de liefde dat die tijdloos is, eeuwig blijft duren. Liefst zoals die tijdens eerste verliefdheid was...

Wat we hiermee willen zeggen is het volgende: laat u niet misleiden door een jaartal of een cijfertje. En voor wie zijn of haar liefde vindt: geluk houdt u jong!

Leeftijd zegt lang niet alles

Zoeken op een bepaalde leeftijd? Dat leidt al snel tot uitsluiting van goede kandidaten. Neem liever een ruime marge, maar geef wel duidelijk aan waar gevoelsmatig uw voorkeur ligt. Dan houdt uw bemiddelaar daar echt wel rekening mee!

Belangrijk is om het doel voor ogen te blijven houden: dat is een geschikte partner. Leeftijd zegt lang niet alles. Hoe oud is iemand werkelijk? Hoe jong of oud voelt hij of zij zich? En hoe jong of oud ziet hij er uit? Als een man zijn baard laat staan, oogt hij al snel een jaar of vijf ouder dan hij is.

Natuurlijk zeggen de getallen soms ook wel iets. Als iemand altijd relaties heeft gehad met iemand die een stuk ouder was, valt dit wel op. Maar nog steeds blijft het in dat geval raadzaam een gaatje vrij te houden voor de uitzondering die de regel bevestigt...

   

Vragen? Hoe verder? De stap...

Denkt u eraan zich in te schrijven? Laat ons al uw vragen beantwoorden in een persoonlijk gesprek. Bel of mail ons uw vragen door. Snel duidelijkheid omtrent uw kansen? Doe dan de gratis slagingskanstest.

088 - 1997 010 (lokaal tarief)

 

naar de website | veel gestelde vragen | contact

© 2013 PartnerSelect B.V