Valentijn ideeën: zó breng je Valentijnsdag in 2022 door

Valentijnsdag

Het is weer zover: je bent op zoek naar originele valentijn ideeën, want Valentijnsdag staat voor de deur. Wanneer is Valentijnsdag dan? 14 februari! Hoe jouw Valentijnsdag eruitziet is natuurlijk deels afhankelijk van de coronamaatregelen die op dat moment gelden. Geen zorgen: óók voor valentijnsdates in huis hebben wij wel een aantal leuke valentijn ideeën.

1. Een culinair valentijn idee voor de eetliefhebber

Het meest voorkomende valentijn idee is natuurlijk uiteten of iets drinken. En we geven je geen ongelijk, want de sfeer van een diner bij kaarslicht is om bij weg te dromen (als je een leuke date hebt dan). Of je nu met je huidige partner óf met een je nieuwe vlam uiteten wil: het moet nog blijken of dit ook kan. Mocht het allemaal tegenzitten en kunnen we op het moment dat je dit leest nog steeds niet ergens een hapje eten of een goed glas wijn drinken? Ga dan voor een culinaire Valentijnsdag in eigen keuken.(Liefdes)recepten pasta

door samen lekker (met eten) te rommelen in de keuken leer je elkaar beter kennen én verbind je met elkaar

Valentijn ideeën in eigen keuken zijn zo gek nog niet. Door samen lekker (met eten) te rommelen in de keuken leer je elkaar beter kennen én verbind je met elkaar. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Dan kun je natuurlijk ook eten bestellen.

2. Spelletjesavond! Deze mag niet missen bij de Valentijnsdag ideeën

De bord- en kaartspellen zijn niet aan te slepen sinds de coronacrisis en dat is niet zonder reden. Het is gezellig en je komt écht dichter tot elkaar. Weg die telefoons en focus je op elkaar (en op winnen). Niets is leuker dan een fanatieke spelletjesavond waarbij je elkaar goed leert kennen of – als je al in een relatie zit – eindelijk weer eens dichter tot elkaar komt. Mens Erger Je Niet en Ganzenbord is weer helemaal in anno 2022. Dacht jij bij spelletjesavond valentijn ideeën meer aan videogames? Geen gek idee! Niemand die ongelukkig wordt van een potje Mario Kart, toch? Fanatisme en passie gegarandeerd.

3. Inspiratie voor valentijn ideeën thuis? Versier de boel!

Nieuwsbrief september 2020Misschien ben je niet zo’n romanticus en vind je Valentijnsdag maar poeha. Je bent niet de enige, maar om een beetje indruk te maken op je kersverse partner (of date) mag je wel wat moeite doen. Sloof je dit jaar één keer uit en regel je date thuis, maar dan versierd. In je eigen vertrouwde omgeving, maar dan alsof je in een chique tent zit. Hoe je dat doet? Deze klassiekers toveren jouw huis om tot een liefdes walhalla:

  • Steek kaarsjes aan: of je nu thuis alleen wat gaat drinken of ook eten, de sfeer wordt er altijd beter van.
  • Ga voor rood: niet per se in je kleding (mag), maar meer in huis. Rood tafelkleed? Check!
  • Decoratie: cliché, maar rozen, rozenblaadjes en ballonnen zijn altijd goede valentijn ideeën.

4. Valentijn ideeën thuis: filmmarathon vanaf de bank

Of het nu je eerste date is of niet, een filmmarathon samen op de bank is romantisch én gezellig. Een bak chips, wat popcorn en andere lekkernijen op tafel, kaarsjes aan en beentjes omhoog. Normaal zou je je date of partner misschien meenemen naar die nieuwe romcom in de bioscoop, maar een filmmarathon thuis is net zo leuk (mits je er genoeg leuke extra’s aan toevoegt). Op zoek naar valentijn ideeën en ga je voor de filmmarathon? Vergeet dan vooral niet de lekkernijen op tafel te zetten en voor sfeerlicht te zorgen, want anders is het net als ‘een gewone vrijdagavond op de bank’.

Meer valentijn tips? PartnerSelect weet raad!

Genoeg valentijn ideeën voor thuis waar je wat mee kunt, toch? Stel, je valentijnsdate was geen succes, maar je bent wel echt toe aan een relatie. Dat kan, cupido schiet niet altijd in één keer raak. Wat nu? PartnerSelect helpt je graag bij het vinden van de juiste partner. Benieuwd hoe we dat doen en of het ook wat voor jou is? We informeren je graag. Nieuwsgierig? Doe alvast de slagingskanstest!

Bronnen

  • https://soxs.co/blog/14-date-ideeen-voor-een-romantische-valentijnsdag-thuis/
  • https://www.sante.nl/balans/6-manieren-om-valentijnsdag-thuis-vieren-speciaal-te-maken/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.