De duurste bruiloften aller tijden

Bruiloft

Ja ik wil!

De gemiddelde bruiloft in Nederland kost ongeveer €15 000. In 2016 kwam modeketen Zeeman met een trouwjurk campagne als statement tegen het idee dat alles op een bruiloft duur moet zijn. De Zeeman-trouwjurk van €30 was binnen één dag uitverkocht..

Bruid
Er zijn natuurlijk mensen die de middelen hebben om groots uit te pakken. Onze eigen Wesley en Yolanthe bijvoorbeeld, die in 2010 trouwden in een romantisch dorpje in Toscane. Het huwelijksfeest duurde drie dagen. Voor de gasten was een vijfsterrenhotel geregeld en stonden er stylisten en kappers klaar. De locatie was versierd met duizenden overgevlogen Nederlandse rozen. Maar alle pracht en praal ten spijt, negen jaar later gingen ze uit elkaar.

Voor de échte over-de-top bruiloften moeten we naar het buitenland. Van sterren tot royals en van acteurs tot oliemagnaten; dit zijn de duurste bruiloften aller tijden.

Kim Kardashian & Kris Humphries [$10,88 miljoen]

De bruiloft van realityster Kim Kardashian en basketballer Kris Humphries behoort tot één van de meest overdadige celebrity-bruiloften ooit. Vier miljoen mensen keken in 2011 live naar Kim’s Fairytale Wedding: A Kardashian Event. De ring kostte €1,5 miljoen; de uitnodiging voor alle 450 gasten werd verstuurd in een doos zwarte kristallen.

Een ring van €1,5 miljoen en een uitnodiging met zwarte kristallen.

Maar ook hier weer het bewijs dat al die luxe geen garantie is voor een lang en gelukkig huwelijk. Het duurde 72 dagen voordat Kim een echtscheiding aanvroeg omdat ze vond dat ze toch niet bij elkaar pasten. Door het verkopen van de film- en fotorechten heeft de bruiloft hen tóch nog geld opgeleverd. En een extraatje voor Kris Humphries: de verlovingsring leverde hem €590 000 op.
In 2014 trouwde Kim Kardashian met rapper Kanye West in Florence. Zonder live-uitzending, maar mét John Legend en Andrea Bocelli. Hun trouwfoto heeft de meeste likes ooit op Istagram. Het stel is nog steeds samen.

Tom Cruise & Katie Holmes [$2 miljoen]

Met een jurk van Armani, een vuurwerkshow en een huwelijksreis naar de Malediven, hebben ze zich niet ingehouden.

Ook de Amerikaanse acteur Tom Cruise en actrice Katie Holmes trouwden in 2006 in Italië. Hun trouwlocatie was een 15e eeuws kasteel aan Lago Bracciano. En ook zij werden toegezongen door Andrea Bocelli. Met een jurk van Armani, een vuurwerkshow en een huwelijksreis naar de Malediven, hebben ze zich niet ingehouden. Jammer genoeg kwam dit sprookje in 2012 tot een einde.

Victoria Adams & David Beckham [$800,000]

Trouwjurk

“Posh Spice” trouwde in 1999 met profvoetballer en stijlicoon David Beckham. Alles op deze bruiloft was extravagant: tijdens de ceremonie zaten ze op gouden zetels en op de bruidstaart stonden naakte figuren van zichzelf. De jurk was van Vera Wang ($100000), de tiara zeer exclusief ($17000).

Prins William & Kate Middleton [€ 27 miljoen]

Het duurste van de Britse Royal Wedding van prins William en burgermeisje Kate Middeleton in 2011 was niet de jurk of het eten, maar de beveiliging. De volledige politiemacht werd ingezet om de trouwdag van de oudste zoon van Prins Charles goed te laten verlopen. De jurk, ontworpen door modehuis Alexander McQueen, betaalde Kate zelf. Aan haar vinger pronkte de beroemde ring van prinses Diana. Hoewel er wat huwelijksproblemen leken te zijn, is het stel nog steeds bij elkaar en hebben ze samen drie kinderen: George Alexander Louis, Charlotte Elizabeth Diana en Louis Arthur Charles.

Prins Harry & Meghan Markle [€36 miljoen]

Bruidstaart

Ook voor William’s jongere broertje Harry, die in 2018 met de Amerikaanse actrice Meghan Markle trouwde, was de beveiliging de grootste kostenpost. Maar ook op eten en drinken is niet bezuinigd. De favoriete champagne van de koninklijke familie, Bollinger, kost rond de €90 per fles. De bruidstaart was een citroen-vlierbloesemtaart versierd met botercrème en verse bloemen. Deze werd gemaakt door de Amerikaanse banketbakker Claire Ptak. De prijs? Ongeveer € 57.000..
Net als Kate, heeft ook Meghan haar jurk zelf betaald. En net als de jurk van haar schoonzus, gaat het waarschijnlijk om een bedrag met 6 cijfers. Onder de gasten, die een met goud bedrukte uitnodiging ontvingen, bevonden zich Amal en George Clooney, Victoria en David Beckham, Oprah Winfrey en James Blunt. In 2019 werd hun zoontje Archie geboren. Begin 2020 lieten ze weten afstand te doen van hun koninklijke titels en hun tijd te willen verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Prins Charles & Lady Diana Spencer [geschat op €100 miljoen]

Trouwring

In 1981 zaten er wereldwijd 750 miljoen mensen voor de tv om de sprookjesbruiloft van de Britse Prins Charles (32) en zijn Diana (20) te volgen. De dramatische jurk had een sleep van 8 meter. De sluier, die vastzat aan het erfstuk de Spencer Tiara, was 12 meter lang. Van de 1,5 meter hoge bruidstaart waren voor de zekerheid twee versies gemaakt. Daarbij waren er nog eens 27 extra taarten voor de 120 gasten. Diana koos haar eigen verlovingsring. Deze ring, met 18-karaats ovale blauwe saffier, is nu wereldberoemd. De waarde ligt rond de €30 duizend. Dertig jaar later droeg Kate Middleton de ring op háár bruiloft met Diana’s oudste zoon.
Helaas liep het niet goed af met het stel. Allebei gaven ze hun ontrouw toe: Diana had een affaire met James Hewitt, Charles met Camilla Parker-Bowles. In 1996 waren ze officieel gescheiden. Diana mocht haar koninklijke titel behouden en bleef Princess of Wales. Ze verongelukte in 1997. Charles trouwde in 2005 alsnog met Camilla.

Sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan & Prinses Salama [$100 miljoen]

Niet te vergeten in het lijstje duurste bruiloften aller tijden: die van de kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed bin Sultan Al Nahyan. Hij trouwde in 1981 met prinses Salama. Speciaal voor de 7 dagen durende bruiloft, bouwden zijn ouders een stadion met 20000 zitplaatsen. Tijdens de ceremonie werden de cadeaus voor het kersverse bruidspaar door 20 met juwelen versierde kamelen gebracht.

Said Gutseriev & Khadija Uzhakhovs [$500 miljoen]

De duurste bruiloft ooit wordt ook wel de “1 billion dollar wedding” genoemd. In 2016 trouwden de zoon van een Russische olie biljonair, Said Gutseriev (28), met studente tandheelkunde Khadija Uzhakhovs (20). Gasten werden met Rolls Royce’s naar de trouwlocatie in Moskou gebracht, die overdadig was versierd met kristallen en verse bloemen tot aan het plafond. Er waren optredens van Jennifer Lopez en Enrique Iglesias en iedereen kreeg na afloop een goodiebag met nieuwe smartphone. De jurk van de bruid, loodzwaar door alle kristallen, werd ontworpen door Elie Saab en kostte ongeveer $25000.

De Italiaanse droom

Ravello3

Wie alles weet van Italiaanse droombruiloften, is bloemist Maartje Molleman. Zij reisde in 2019 naar Italië om daar een half jaar bruiloften te versieren. Van sprookjeskasteel tot romantisch wijnlandgoed; ze heeft het allemaal gezien. Lees hier haar ervaringen en bekijk de prachtige foto’s!

Zin gekregen in jouw sprookjesbruiloft maar moet je de prins(es) op het witte paard nog vinden? Misschien kan PartnerSelect jou helpen! Kijk eens naar de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact op.

Bruid en bruidegom

Bronnen

  • https://www.mijntrouwpagina.nl/duurste-bruiloften-ooit-top-10/
  • https://www.allure.com/gallery/most-famous-weddings-of-all-time
  • https://www.businessinsider.nl/huwelijk-william-en-kate-wat-mag-het-kosten/
  • https://www.businessinsider.nl/de-royal-wedding-is-al-over-een-maand-dit-geven-meghan-markle-en-prins-harry-waarschijnlijk-uit-aan-hun-grote-dag/
  • https://www.libelle.nl/mensen/feitjes-huwelijk-charles-diana/
  • https://www.ad.nl/home/een-bruiloft-hoeft-echt-geen-15-mille-te-kosten~afb93e3b/
  • https://www.nu.nl/achterklap/2294860/wesley-en-yolanthe-getrouwd-in-italie.html
  • https://www.cbsnews.com/pictures/most-expensive-weddings-of-all-time/2/
  • https://www.zeeman.com/nl/trouwjurk
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.