(Liefdes) Recepten

(Liefdes)recepten pasta

Als je gaat koken voor jouw date, is het slim om eerst goed na te denken over het soort gerecht en de aankleding. Inspiratie nodig voor het gerecht? Hier vind je zes simpele maar heerlijke gerechten waarmee je jouw potentiële nieuwe liefde helemaal inpakt. Echte (liefdes) recepten!

Hartverwarmende gerechten

Een date is altijd een spannend moment. Is dit de man of vrouw met wie je je leven gaat delen? Het zou kunnen dat deze avond het begin is van een nieuwe periode. En in dat geval zal het gerecht nooit vergeten worden! Hieronder zes gerechten die goed voorbereiden en met succes gemaakt kunnen worden. Óók als je niet de beste kok bent…

Quiche met groene asperges, ham en geitenkaas

Een quiche of gerecht uit de oven is altijd een goed idee voor een eerste afspraakje. Je kunt deze helemaal voorbereiden en terwijl het gerecht in de oven staat, heb jij alle tijd om je date beter te leren kennen. Deze zomerse quiche met groene asperges ziet er ook nog eens mooi uit. Maar ook met een vegetarische- of visquiche kun je je date inpakken.

Kip gestoofd in sherry

Een lekker licht, eenvoudig maar toch bijzonder gerecht. Kip is licht en zorgt dus niet voor een opgeblazen gevoel. Als je date vegetariër is, kun je de kip vervangen door vegetarische kipstukjes.

Penne a la Lady en de Vagebond

Spaghetti
Wat is de meest romantische eetscène? De spaghetti kus van Lady en de Vagebond natuurlijk! Vind je spaghetti lastig te eten en daardoor niet fijn op een eerste eet-afspraakje? Kies dan voor een andere pasta, zoals penne of farfalle.

 

Plaattaart met gegrilde groenten

Verras je date met een plaattaart. Dit gerecht is snel te bereiden, kan bijna niet mislukken en je kunt er eindeloos mee variëren. Probeer bijvoorbeeld eens de kleurrijke plaattaart met gegrilde groenten. Je zou zelfs een hart kunnen maken van de tomaatjes.. Maar pas op dat het niet meteen te cliché wordt.

Aardappelkoekjes met gerookte zalm

Met deze aardappelkoekjes steel je zeker de show! Maak ze af met wat crème-fraîche, een rolletje zalm en wat dille. Het fijne van dit gerecht: het is veel makkelijker te bereiden dan het eruit ziet (maar dat hoef je natuurlijk niet te zeggen).

No-bake citroentaart

Citroentaart
Vergeet zeker het toetje niet! Kies voor iets fris zoals deze citroentaart die niet in de oven hoeft. Je kunt de taart het beste een dag van tevoren maken. En dat scheelt stress op de date-dag zelf!

(Liefdes) recepten van de straat

Vice.com vroeg jongeren op straat waarmee zij indruk maken op hun eerste date. Wat viel op? Vaak werd er gekozen voor een gerecht uit het land waar mensen vandaan komen. En de mindere koks kiezen graag voor een pasta; dat kan bijna niet fout gaan!

Peter (31) zou indruk maken met Pierogi, een soort Poolse ravioli. Hij zegt eerlijk dat hij geen idee heeft hoe hoe je het zelf moet maken. Gelukkig heeft hij al een vriendin gevonden die het heerlijk kan klaarmaken. Met Thaise kip met lekker veel pittige satésaus kun je scoren bij Jamie (21). Als je het een beetje pittig maakt, wordt de date vanzelf ook een stuk pittiger, vindt ze.
Nadia (31) vindt zelfgemaakte sushi de beste keuze. Een toetje mag wat haar betreft echt niet ontbreken. Voor Aaron (30) maakt het niet zoveel uit wat er wordt gekookt. Als je maar kunt zien dat iemand er een beetje moeite voor heeft gedaan. Juliette (21) vindt zichzelf een slechte kok, dus zou veilig kiezen voor de makkelijkste pasta die er bestaat. Bas (28) zou juist uitpakken met een risotto. En een goede witte wijn. “Dat is heel belangrijk bij risotto!”

Eet smakelijk en geniet van je gezelschap!

(liefdes)recepten tomaat hart
* De matchmakers van PartnerSelect adviseren om elkaar eerst een keer te hebben gezien voordat je alles uit de kast haalt met een geheel verzorgd etentje. Zo kun je de eerste date meteen wat informatie verzamelen voor een goede menukeuze!

Al ideeën voor jouw eigen romantisch diner maar nog geen date? Misschien kan relatiebureau PartnerSelect jou helpen! Kijk eens naar de mogelijkheden of neem vrijblijvend contact op.

Bronnen

  • https://www.welkedatingsites.nl/dating-nieuws/koken-voor-eerste-date/
  • https://uitpaulineskeuken.nl/2015/02/perfect-date-food-tips.html
  • https://www.volkskrant.nl/wetenschap/waarom-krijg-je-vlinders-in-je-buik-als-je-verliefd-bent-~b8aa0fd8/
  • https://www.ad.nl/koken-en-eten/vrouwen-gaan-soms-op-date-om-gratis-te-kunnen-eten~a553450c/
  • https://favorflav.com/nl/eat-drink/food-stories/stoomcursus-eten-uitspreken/
  • https://favorflav.com/nl/eat-drink/food-stories/eten-hypercorrect-uitspreken/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.