Tien wonderlijke winterdates

Man vrouw sneeuw

Het is koud. Hand in hand lopen jullie door verlichte straten. Knapperende haardvuurtjes maken rustige rookpluimen. En als je de eerste sneeuwvlokken naar beneden ziet dwarrelen, is het compleet: het warme gevoel van een ultieme winterdate. Wil jij dit ook?

Juist in de wintermaanden missen veel mensen een lieve partner. Gelukkig is de winter een ideale setting voor een romantische date.

Een fijne potentiële partner hoef jij zelf niet te zoeken. Dat kunnen onze ervaren matchmakers. Een passende date bedenken laten we aan jou over. Maar we helpen je hier graag bij. Met deze originele winterdates maak jij indruk! Wij helpen je uit de brand met 10 super leuke dates, speciaal voor de wintertijd.

1 – Poolcafé

Poolen

We trappen af met een date naar het poolcafé. Dan denk je misschien: maar dat is toch hartstikke saai? Dat is helemaal niet het geval. Het poolcafe lijkt op een normaal café, je kunt er gezellig kletsen en drankjes doen, maar tegelijkertijd kun je het tegen elkaar opnemen aan de pooltafel. Je hebt iets te doen, waardoor stiltes dus automatisch niet ongemakkelijk zijn. En je leert de ander beter kennen: hoe goed (of slecht) kan de ander tegen zijn/haar verlies? Je kunt elkaar een beetje plagen, en misschien zelfs even helpen met de techniek!

2 – Thuisdate: menu met meerdere gangen

Romantische tafel

Bij dit idee spelen kookkunsten een grote rol (of hoe goed je het ontbreken hiervan kunt verbergen). Je gaat namelijk samen bij iemand thuis koken! Hier staat plezier in de keuken centraal. Gezellig samen bezig zijn om iets op tafel te krijgen. Tijdens dit proces leer je van alles over de voorkeuren van de ander. Je kunt ervoor kiezen om één van de twee te laten koken, maar je kunt ook het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht verdelen. Zo ben je samen bezig, maar toch ook voor jezelf. Maak indruk met romantisch winterse gerechten zoals kaas fondue, gourmet of originele stamppot.

3 – Arcadehal

Man vrouw arcade

The Kissing Booth en Wreck it Ralph, wat hebben deze films gemeen? Ze spelen zich allebei (deels) af in een arcadehal. In films worden karakters vaak meegenomen naar de arcadehal op date. En wat houdt jou tegen om dit ook te doen? Het is leuk om het tegen elkaar op te nemen en te zien hoe competitief de ander is. Doe samen een potje basketbal of ringgooien, of versla je date bij airhockey. Het zorgt voor een losse sfeer en leidt gegarandeerd tot grappige momenten. Plus, een beetje competitie doet vaak wonderen voor de seksuele spanning.

4 – Bezoekje aan een museum, tentoonstelling of concert

Klok
Dit idee zelf is er één dat je zelf nog goed kunt kneden. Ken je elkaar bijvoorbeeld al een beetje en weet je wat de ander leuk vindt? Maak diegene daar dan blij mee! Een dagje naar het Rijksmuseum, kunst spotten. Of juist een bezoekje aan een concert waarvan je weet dat je date het gaaf zal vinden. Naar het Planetarium in Amsterdam, het Omniversum in Den Haag of de Remastered Experience in Rotterdam. Je kunt alle kanten op. Je kunt zelfs een paar locaties combineren! Dit is hét moment om jouw date te verrassen met een activiteit speciaal voor hen.

5 – Schaatsen

Stel schaatsen

Als wij zeggen ‘winter’, wat zeg jij dan? Schaatsen natuurlijk! Deze koude periode is dé tijd van wintersporten; schaatsen, maar ook skiën of snowboarden, bobsleeën, enzovoorts. Zoek je nog een leuke date? Dan is dit een hele goede optie! Het is heerlijk om samen over het ijs te glijden en pirouettes te maken. Het zorgt ervoor dat je iets te doen hebt, waardoor stiltes niet erg zijn. Maar het biedt je ook de mogelijkheid voor een goed gesprek. Daarna kun je zelfs nog even samen opwarmen met een kopje koffie, thee, of een warme chocomelk. En kan je date niet zo goed schaatsen? Dat is ook niet erg. Het is goed excuus om even zijn of haar handje vast te houden. Vervelend zeg… 😉

6 – Karaoke

karaoke microfoonKaraoke is super bekend in aziatische landen en het wordt hier ook steeds populairder. Bewonder de zangkunsten van jouw date – of doe je oren verstandig dicht. Dit is hét moment om uit je comfortzone te stappen en jezelf even goed voor schut te zetten. Je kunt er eventueel zelfs voor kiezen om een duet te zingen. Plezier gegarandeerd!

7 – Workshop schilderen of pottenbakken

pottenbakken

Dit is de uitgelezen kans om samen te gaan kliederen; pottenbakken of schilderen. Je kunt ervoor kiezen om iets voor elkaar te maken of samen iets te maken. En bak je er niets van (snap je hem ;-))? Geen probleem! Ondanks dat het misschien niet heel bijzonder lijkt, zal het een ervaring zijn die jullie niet snel zullen vergeten. Dan kun je elkaar nog een beetje uitlachen om hoe dramatisch het gaat, en om de verf of klei die overal zit. Misschien moet je zelfs nog even inspringen om je date uit de brand te helpen.

8 – Thuisdate: ouderwetse spelletjesavond

BordspelEen ander date idee voor thuis; gezellig ouderwets spelletjes spelen. Regel wat hapjes en drankjes (wijn en een kaasplankje bijvoorbeeld) en doe de sfeerverlichting aan. Je kunt eventueel zelfs de kaarsjes aansteken voor een romantische avond. De spanning en competitie van het spelen van gezelschapsspellen is goed voor de seksuele spanning en gevoelens van verliefdheid. Spellen die het goed doen met z’n tweeën zijn bijvoorbeeld: ‘de lichtstad Parijs’ (elkaar een beetje pesten), ‘keer op keer’, ‘clever’, of ‘cluedo’. En als je er echt een lange avond van wilt maken kun je altijd ‘monopoly’ er nog bij pakken.

9 – Bezoek een andere stad

kerstmarkt

Dit is een idee voor een date die je zo lang kunt maken als je zelf wilt. Een dag, een paar dagen, of – als je elkaar echt al beter kent – zelfs een hele week als je dat leuk vindt. Het bezoeken van een andere stad! Er zijn meer leuke steden in de buurt dan je denkt, en gegarandeerd dat je ze nog niet allemaal ontdekt hebt. In deze tijd van het jaar zijn veel steden helemaal versierd met mooie lichtjes, super romantisch! En net over de grens zijn vaak grote kerstmarkten, zoals in Antwerpen of Düsseldorf. Dit geeft direct een heel gezellige sfeer. Struin door verlichte straten, drink samen glühwein en geniet van een wafel.

10 – Laat het lot bepalen…

Dobbelsteen

Om het extra spannend te maken kun je dobbelen waar je heen gaat. Neem je date mee naar het dichtstbijzijnde (grote) treinstation en dobbel voor welk spoor je de trein neemt. De dobbelsteen bepaalt! Eenmaal in de trein dobbel je voor welke halte je eruit stapt, en daar doe je dit eventueel nog een keer. Nu is het afwachten waar jullie belanden!

Voor in de auto heb je zelfs een speciaal kaartspel met richtingen. Zet een timer, en rijden maar! Degene op de bijrijdersstoel trekt om de zoveel tijd een kaartje. Het is een complete verrassing waar je uitkomt. En als het leuk is, kun je altijd een nachtje in een hotel boeken om er een extra lange date van te maken.

Ja, ik wil op date! Maar met wie?

Heb je (nog) niemand gevonden om mee te nemen op date? Maar verlang je wel naar die gezelligheid in de wintertijd? Zoek niet verder. Bij Partnerselect wordt het zware werk al voor je gedaan; wij selecteren (op basis van de wetenschap) een match voor jou, waarmee jij op date kan. Zelf hoef je dan alleen nog maar een van de bovenstaande ideeën te kiezen 😉 Hoe makkelijk is dat?

Wil je meer weten? Doe dan de slagingskanstest of neem een kijkje op onze website.

Welke date kies je? Bedenk in welke fase je zit…

Dit waren ze; tien wonderlijke winterdates om een potentiële partner op een leuke en originele manier te leren kennen. Onze ultieme tip: bedenk bij het kiezen van een uitje altijd in welke fase jij en je date zich bevinden. En pas daar de activiteit op aan. Daten gaat om elkaar leren kennen en het delen van ervaringen en emoties. Doe rustig aan en luister naar je gevoel. Maar bovenal: geniet ervan!

Geschreven door: Nina Hartendorp

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.