Zeven zinderende zomerdates

Een silhouet van twee mensen die elkaar omhelzen op een strand bij zonsondergang, opgeheven in een hartstochtelijke kus. De lucht is beschilderd met tinten oranje en paars, terwijl golven zachtjes op de achtergrond neerstorten – een perfect moment samengesteld door een matchmaking-service die zich inzet voor het bevorderen van duurzame relaties.

Het is zo ver: zomer. De tijd van lekker weer, uitstapjes, vakantie en liefde (al is dat het natuurlijk het hele jaar door). Veel mensen gaan in deze tijd van het jaar de datingmarkt op, omdat ze meer vrije tijd hebben.

Ga jij deze zomer (opnieuw) daten en heb je inspiratie nodig voor gezellige, avontuurlijke of spannende dates? Of zit je al in een relatie en ben je simpelweg op zoek naar leuke activiteiten om samen te doen? Dan ben je bij ons aan het goede adres.
We verzamelden zeven leuke, originele date-ideeën die volgens de wetenschap de kans op liefde vergroten. Veel plezier!

1 – Surfen tijdens een spannende date

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/07/steven-wilcox-FlXGsR5nCqk-unsplash-scaled.jpg”

Surfen is een ideale date voor een warme zomerdag. Heerlijk samen afkoelen! Je gaat er samen op uit en probeert iets wat je (misschien) nog nooit gedaan hebt. Een ander voordeel: onderzoek heeft uitgewezen dat we meer openstaan voor de liefde in nieuwe situaties. Daarnaast heeft het beroemde brug experiment aangetoond dat spannende situaties tot gevoelens van verliefdheid kunnen leiden. Verder leer je allebei iets nieuws, waardoor je een overeenkomstige interesse opbouwt. Dit zorgt voor een sterke basis voor jullie toekomstige relatie!

2 – Picknick

Wil je graag de tijd hebben om uitgebreid te kletsen tijdens je date? Dan is picknicken iets voor jullie. Het lijkt op dineren, maar tijdens een picknick leer je elkaar nóg beter kennen: je kiest samen de lekkernijen en de plek uit. Dat leert je al veel over de andere persoon. Het is goedkoper dan een restaurant en je kunt net zo lang blijven zitten als je zelf wilt. Onderzoek wijst uit dat mensen die samen eten sneller een band vormen. Emoties en eten zijn sterk met elkaar verbonden. Een klein gebied in de hersenen, de insula, verwerkt namelijk emoties, maar óók smaak. Je kunt de picknick ook nog combineren met het bekijken van de zonsopgang (ontbijt) of de zonsondergang (borrel). Super romantisch!

3 – Safari op de Veluwe

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/07/jorgen-hendriksen-nSUaXB2S_0Q-unsplash-scaled.jpg”

Heb je zin om iets te bezoeken tijdens jullie date? Misschien is een dagje naar de Veluwe dan een leuk idee. Bij verschillende organisaties kun je een onder begeleiding naar de Veluwe om dieren te spotten. Heerlijk om te doen als het lekker weer is. En na de activiteit heb je meteen iets om over te praten. Wil je wel dieren spotten, maar dit liever dichter bij huis doen? Dan is de dierentuin een goede oplossing. Naast het spotten van de dieren is er ook genoeg tijd te praten en elkaar goed te leren kennen. Zo kun je ook nog een beetje kennis met elkaar delen!

4 – Buitenbioscoop

Tegenwoordig zijn er door bijna het hele land evenementen waar je gezellig samen buiten een film kunt bekijken. Deze buitenbioscopen zijn vaak op een groot grasveld of op een parkeerplaats. Soms is het de bedoeling dat je in je auto blijft en vanuit daar de film bekijkt, zo heb je toch nog wat privacy (en stoor je geen anderen als je een gesprek hebt tijdens de film). De film kijken op een grasveld geeft dan weer een stuk meer sfeer. Kies een leuke film uit (het liefst een spannende of romantische), neem een hapje en een drankje mee en pak elkaar rustig even vast als het té spannend wordt.

5 – Bootje varen

Boot stelGa samen met een boot het water op. Er zijn veel mooie plekken in Nederland waar je kunt varen, zoals in nationaal park De Biesbosch of juist door de grachten van Utrecht of Amsterdam. Kies voor een elektrische boot, kano of – hoe romantisch – een ouderwetse roeiboot. Het zorgt meteen voor een vakantiestemming en op het water krijg je de mogelijkheid om rustig met elkaar te praten. Door de beweging van het water en de rust die een boot met zich meebrengt, nemen eventuele zenuwen sneller af. Er is genoeg tijd om elkaar te leren kennen, te genieten van de omgeving en, als het weer er goed genoeg voor is, misschien ook nog wel om te zwemmen. Dat belooft een leuke dag te worden!

6 – Strandwandeling

Ja, het is een cliché, maar we konden hem je toch niet onthouden: de welbekende strandwandeling. Het strand is en blijft een plek die romantiek ademt. Door het geluid van de wind, de zee en de meeuwen zijn eventuele stiltes in het gesprek niet ongemakkelijk. Uit onderzoek blijkt dat mensen die samen wandelen meer open naar elkaar zijn. Dit komt doordat je niet recht tegenover elkaar zit. Je kunt dus genoeg praten en eventueel zelfs de zonsopgang of -ondergang bekijken. Een aantal mooie kiekjes schieten hoort er dan natuurlijk ook bij. Dat moet vast gezellig worden!

7 – Als spannende date: Wipeout

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/07/3822875971_35fa80b693_o-scaled.jpg”

Ben je op zoek naar een sportieve activiteit waarbij je veel kunt lachen, dan is een wipe-out de perfecte keuze! Bij een wipe-out is het de bedoeling dat je een parcours aflegt om bij het einde te komen, maar vaak is dit erg lastig. Er zijn allerlei obstakels op de weg. Je kunt hierbij gelijk even spieken hoe fanatiek je date is: gaat diegene er helemaal voor of is hij/zij afwachtend? Val je? Geen probleem: dan is daar het water (óf je date) om je op te vangen. Plezier gegarandeerd!

Geschreven door: Nina Hartendorp

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.