De 10 meest originele valentijnscadeaus

Een jong stel staat buiten dicht bij elkaar, glimlachend en elkaars voorhoofd aanrakend. De vrouw, die een witte gebreide muts en sjaal draagt, houdt verschillende rode hartvormige ballonnen vast. Dit tedere moment weerspiegelt de vreugde die wordt gecreëerd door relatiebemiddeling tegen een besneeuwde achtergrond van vage bomen en gebouwen.

Valentijnsdag, 14 februari, de dag waarop geliefden elkaar in het zonnetje zetten. Volgens de traditie stuurt men een ander een kaartje of geeft een kleinigheidje aan degene die heel belangrijk voor ze is. Maar het perfecte cadeau verzinnen voor deze bijzondere persoon kan nog wel eens lastig zijn. Geef je een bos bloemen? Of toch een doos chocolaatjes? Hoe vind je nu het meest creatieve, leuke valentijnscadeau voor hem of haar? Gelukkig hebben wij de leukste, origineelste lijst voor jou samengesteld. Hier zijn de top 10 meest originele valentijnscadeaus voor hem of haar die jouw valentijn ongetwijfeld geweldig zal vinden:

1 – Explosion box

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/02/sarandy-westfall-qqd8APhaOg4-unsplash-scaled.jpg”

Een explosion box, is dat niet hartstikke gevaarlijk? Nee, in deze doos zitten niet daadwerkelijk explosieven zoals je misschien zou verwachten door de naam. De explosion box is gevuld met de leukste foto’s! De foto’s zijn verdeeld over verschillende lagen en komen er met een ‘explosie’ uit als je de deksel eraf haalt. Je kunt deze doos nog specialer maken door in de verscheidene lagen van de doos nog andere kleinigheidjes te verstoppen, zoals de favoriete snack of het lievelingsproduct van je valentijn. De explosion hoeft niet veel te kosten, maar levert de leukste reacties op! Jouw valentijn kan duidelijk zien dat er moeite in de gift gestoken is en zal dus ongetwijfeld dolenthousiast zijn. Het is een manier om foto’s op een leuke, onverwachte manier tentoon te stellen, helemaal aanpasbaar naar eigen inzicht en daarom het ideale persoonlijke cadeau voor jouw (aanstaande) partner.

2 – Gepersonaliseerde muziekplaat

Is jouw valentijn een echte fan van muziek of of luister je samen altijd naar dat ene nummer? Online kun je speciaal voor jouw wederhelft een muziekplaat van (plexi)glas ontwerpen, het design ziet eruit alsof je een nummer op Spotify draait. Aan de muziekplaat kun je een romantische foto van jullie samen toevoegen of gewoon de cover van het door jou gekozen nummer gebruiken. Het is helemaal ‘up to you’ hoe de glazen plaat eruit komt te zien. Je kunt hier zelfs je favoriete nummer aan linken, zodat je in een handomdraai het lievelingsliedje bij de hand hebt!

3 – Het bucketlist boek

Dit leuke invulboek is een super origineel valentijnscadeau! Het staat bomvol met de meest grappige, gezellige bucketlist items die je echt nog móét afvinken als koppel. Het is een echt interactief cadeau waarbij je samen nieuwe dingen zal gaan ondernemen. De kans is groot dat je zelf nog niet eerder aan deze opdrachten hebt gedacht. Dit boek zal jullie leven positief veranderen, ongeacht of je elkaar nu pas een aantal weken kent of al meerdere jaren samen optrekt. Dat belooft een leuke tijd! Het invulboek bevat extra ruimte waar je foto’s op kunt plakken, zodat jullie herinneringen voor altijd bewaard blijven.

4 – Uniek fotoblok

Heeft je valentijn nog een leeg plekje op te vullen in huis? Dan is een fotoblok een passend presentje! Het is een romantisch geschenk wat ook nog eens mooi staat in huis. Het komt in alle soorten en maten, dus er is altijd wel een vorm die bij jouw valentijn past. Je kunt bijvoorbeeld kiezen tussen fotoblokken met verschillende aantallen foto’s (als je niet kunt kiezen tussen al jullie mooie kiekjes), verschillende soorten materialen waarvan het fotoblok gemaakt is en verschillende ‘vullingen’, zoals bijvoorbeeld hartjes, sneeuw of glitters. Ten slotte kun je er een leuke foto van jullie twee in doen en klaar is kees! Een erg makkelijk, maar toch lief cadeau, speciaal voor die bijzondere persoon.

5 – Schaatspret

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/02/klara-kulikova-Gw7prc7eiug-unsplash3-scaled.jpg”

Ken je jouw valentijn nog niet zo goed en heb je iets nodig om het ijs te breken (liever niet letterlijk) of houd je er gewoon heel erg van samen dingen ondernemen? Dan is dit misschien wel het perfecte geschenk! Samen schaatsen is dé manier om de fysieke barrière te doorbreken. Waar het normaal misschien onnatuurlijk voelt om iemands hand zomaar vast te pakken, is dat op de schaatsbaan helemaal niet gek. Tijdens het schaatsen houdt iedereen om je heen elkaars hand vast, waardoor de stap voor jullie kleiner is om dit ook te doen. Dit zorgt ervoor dat je gelijk meer op je gemak bent. En wie houdt er nu niet van een beetje ijspret? Het wordt gegarandeerd een leuke tijd!

Doe je toch liever iets thuis met je geliefde op valentijnsdag? Lees dan ook eens ons blog over originele dates vanuit huis.

6 – Persoonlijke verjaardagskalender

Vergeet je valentijn vaak verjaardagen of is diegene gewoonweg op zoek naar een overzichtelijke, maar toch mooie manier om alle verjaardagen van dierbaren bij de hand te hebben? Een gepersonaliseerde kalender is dan zeker een praktisch valentijnscadeautje. Maar dat is toch een hartstikke saai geschenk? Absoluut niet! De kalender komt hoogstwaarschijnlijk op een plek te hangen waar je valentijn iedere dag langsloopt. Daarbij zal diegene dan aan jullie denken. Het is ook nog eens super makkelijk te maken: je voegt je favoriete foto’s van jullie samen toe bij de juiste maanden op de kalender… en bestellen maar. Heel erg schattig, maar bovenal: erg handig! Zo vergeet je nooit meer een verjaardag.

7 – Romantische tegoedbonnen

Een ander origineel valentijnscadeau: tegoedbonnen voor de liefste (toekomstige) partner. Een leuke gift om te geven, maar ook om te krijgen. Het is een cadeau waarbij je samen gegarandeerd onvergetelijke herinneringen maakt met je geliefde. Je kunt hierbij zelf verzinnen welke tegoedbonnen jouw partner zou willen krijgen, denk aan een ontbijtje op bed of een massage. Maar dit soort tegoedbonnen zijn ook te koop. Zo’n invulboekje bevat een aantal lieve, kleine, grappige en originele kleinigheidjes. Dingen die je met of voor je valentijn doet, of voor hem of haar koopt. Je valentijn kan de bonnen inzetten wanneer diegene dit zelf wil. Dat zal zeker voor verrassende momenten samen zorgen!

8 – Voor de muziekliefhebber

Een ander origineel aardigheidje voor de muziekfanaat: een sleutelhanger met Spotify code. Dit is een set van twee sleutelhangers met daarop verschillende persoonlijke graveringen. Aan de ene kant van de sleutelhanger staat een code, als je deze scant wordt jullie favoriete nummer of afspeellijst op Spotify meteen afgespeeld. Je kunt het lievelingslied van je valentijn kiezen, maar ook een nummer waaraan jullie samen goede herinneringen hebben. Dit is helemaal aan jou! Op de andere kant van de sleutelhanger kun je nog iets liefs laten graveren. Dit cadeautje is dus volledig te personaliseren en super schattig! Voor beide van jullie is er een sleutelhanger, samen zijn ze een en vormen ze een hartje.

9 – Gezellig dineren

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/02/janko-ferlic-nVPfPXc3eis-unsplash.jpg”

Nog een andere doe-tip: een bezoekje aan het favoriete restaurant van jouw valentijn. Want laten we eerlijk zijn: eten is altijd goed! Dit cadeau kun je op ontelbaar veel verschillende manieren aan iemand geven. Je kunt zelf een collage maken van het restaurant wat je gaat bezoeken of je kunt je valentijn een dinerbon cadeau doen. Maar je kunt het ook een verrassing houden: “Trek je leukste kleding aan. We gaan vanavond ergens heen, maar ik zeg nog niet waar.” Samen dineren is de ultieme kans om een gezellig avondje van huis te zijn en nog meer over elkaar te weten te komen.

10 – Fantastisch fotoboek

Een fotoboek cadeau, dé manier om de leukste herinneringen van jullie samen voor eeuwig vast te leggen op papier. Het kost iets meer tijd dan de andere presentjes in deze lijst, maar het is de moeite zeker waard als je de reactie van je valentijn ziet. Dit soort cadeaus worden altijd zeker op prijs gesteld. Een fotoboek kun je helemaal samenstellen zoals je dat zelf wilt. Je kunt het zelf maken, met wat lijm en een schaar, een DIY. Of je kunt ervoor kiezen om het simpelweg online te maken, waarbij je voor verschillende lay-outs en thema’s kunt kiezen. Dit aardigheidje kun je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt.

BONUS – Voor de ‘geheime liefde’

Ken je jouw valentijn nog niet zo goed of ben je op zoek naar een origineel cadeau waarmee je altijd goed zit? Dan zijn ‘affirmation cards’ zeker een verrassend cadeau om in gedachten te houden! Dit zijn kaarten met daarop een positieve boodschap. Een voorbeeld van een affirmatie is: “ik verdien liefde, niet alleen van anderen, maar ook van mezelf.” Je kunt ze gebruiken als decor of bijvoorbeeld op de spiegel hangen als herinnering. De kaarten maken je dag beter en zorgen ervoor dat je de negatieve gedachten los kunt laten. Ze bevatten spreuken over onder andere geluk en zelfliefde. En van jezelf leren houden, dat gun je toch iedereen?

Nog geen valentijn? PartnerSelect weet raad!

Maar wat nu als je nog geen valentijn hebt, maar wel op zoek bent? Dan ben je hier gelukkig aan het goede adres! Met behulp van PartnerSelect kun je écht actief op zoek naar de liefde, waardoor je de kans om je valentijn te vinden vergroot. Doe de slagingskanstest om erachter te komen wat je kansen zijn als je je bij ons inschrijft.

Meer valentijn tips?

Krijg je nou niet genoeg van onze artikelen over valentijnsdag en wil je er graag nog meer over lezen? Bekijk dan ook zeker dit andere blog over de dag van de liefde!

Geschreven door: Nina Hartendorp

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.