De 15 beste openingszinnen bij online daten

Openingszinnen - meisje computer lachen

De openingszin is belangrijk. Zeker in de wereld van online daten. Hoewel het lijkt alsof we eenvoudig met talloze potentiële partners in contact kunnen komen, is écht contact maken nu misschien wel moeilijker dan ooit. Een openingszin kan het verschil maken tussen een vluchtige interactie en een echte verbinding. Lees verder voor praktische tips en de 15 beste openingszinnen die je helpen een goede eerste indruk te maken. 

Geen indruk met standaard openingszinnen

Volgens een enquête van datingapp Happn, geeft 62% van de gebruikers de voorkeur aan een unieke openingszin boven een simpel Hey, hoe gaat het?. Het is dus verstandig om even na te denken over je openingszin en deze af te stemmen op de persoon naar wie je ‘m stuurt. Op die manier maak je een grotere kans dat je opvalt en indruk maakt. 

Beste openingszinnen specifiek, persoonlijk & origineel

De beste openingszinnen zijn persoonlijk en origineel. Uit de openingszin moet blijken dat je oprecht geïnteresseerd bent en al wat moeite hebt gedaan voor de ander. Uit onderzoek blijkt dat de beste openingszinnen zijn gebaseerd op iets specifieks uit iemands profiel. Inhaken op interesses in een profiel, zoals een favoriete serie of hobby, leidt vaker tot een gesprek en een date.

Openingszinnen - man telefoon glimlach

Om indruk te maken met een goede openingszin, moet de toon gevat, humoristisch en charmant zijn. Het doel is om de ander vrolijk te maken, te laten glimlachen of te laten blozen. Met een goede openingszin maak je indruk. Een openingszin is een ijsbreker en gespreksopener. Óók voor een eerste– of tweede date

Slechte openingszinnen cliché, overdreven of seksistisch

Vermijd clichés (Deed het pijn toen je uit de hemel viel?), standaardzinnen (Hoi, wil je wat gaan drinken?) overdreven opmerkingen (Ik moet jou arresteren, want je hebt zojuist mijn hart gestolen) of toespelingen op seks (Hoe wil jij je eitje ‘s morgens? Gekookt, gebakken of bevrucht?). 

Clichés en standaardzinnen komen ongeïnspireerd en ongeïnteresseerd over. Overdreven of seksistische opmerkingen werken meestal averechts. Ook complimenten over iemands uiterlijk blijken niet goed te werken; dit wordt vaak als oppervlakkig opgevat. 

De 15 beste Openingszinnen bij online daten

Een goede openingszin is gevat, humoristisch en charmant. Daarbij moet de inhoud specifiek, persoonlijk en origineel zijn. Wat zijn nou voorbeelden van goede openingszinnen? Hier volgen 15 originele, succesvolle openingszinnen om een onvergetelijke indruk te maken tijdens het online daten. 

1. Ik zie dat je van ... houdt. Ik ook!

De eenvoudigste techniek om een persoonlijke en unieke openingszin te bedenken. Benoem gedeelde interesses om het gesprek op gang te brengen.

2. Wat is de mooiste reis die je ooit hebt gemaakt?

Staan er reisfoto’s in het profiel van je match? Begin hierover, want vaak praat iemand hier maar al te graag over. En wie weet delen jullie dezelfde reiservaringen of dromen!

3. Leuk dat je van festivals houdt! Wat is je favoriet?

Muziek verbindt en geeft je meteen een goed gespreksonderwerp.

4. Als er één gerecht zou zijn wat je voor de rest van je leven moet eten, wat zou dat dan zijn?

Zie je ergens in het profiel staan dat iemand van eten, koken of restaurantjes houdt? Stel dan een originele vraag over eten. Een luchtige vraag met een knipoog waar iemand even over moet nadenken, leidt gegarandeerd tot een vrolijke gespreksopening. 

5. ‘Je zingt alles wat je zegt OF Je beweegt in slow motion’ Wat zou jij kiezen?

Leg een duivels dilemma voor. Een grappig dilemma zorgt voor een discussie met humor en kan leiden tot meer interessante dilemma’s.

6. Als je één dag met iemand zou kunnen ruilen van leven, wie zou dat dan zijn?

Een vraag om over na te denken en over door te praten.

7. Wat is het meest gênante wat je ooit hebt meegemaakt?

Met deze vraag nodig je de ander uit om luchtig te beginnen maar wel een open en persoonlijk gesprek te voeren. 

8. Stel je wint 1 miljoen euro. Wat zou je ermee doen?

Hiermee kom je stiekem ook wat te weten over wensen, wat belangrijk is voor je match en welke normen en waarden hij/zij heeft.

9. Wie of wat maakt jou altijd keihard aan het lachen?

Met deze vraag is de kans groot dat je match al moet lachen terwijl hij/zij over het antwoord nadenkt. En dat is een goed begin voor jullie contact! 

10. Wat is op dit moment jouw favoriete serie?

Staat er in het profiel iets over bankhangen, Netflixen of series kijken? Haak hier dan op in.

11. Je foto's maken me vrolijk!

Een oprecht compliment zonder te overdrijven kan goed werken als openingszin. Maar houd het ingetogen; overdrijven werkt vaak averechts! 

12. Jij hebt iets heel creatiefs, ik denk dat je wel eens hele mooie schilderijen zou kunnen maken.

Met een positieve opmerking over hoe het profiel op jou overkomt, laat je zien dat je het goed hebt bekeken en oprecht geïnteresseerd bent. 

13. Hoe ben je aan [sport / hobby] begonnen?

Stel een vraag naar aanleiding van de sport die iemand doet. 

14. Wat is het meest bijzondere dat je deze week hebt meegemaakt?

Stel een gerichte vraag over de afgelopen week of dag om meteen wat te weten te komen over iemands leven. 

15. Waar kun je jou voor wakker maken?

Een vraag waar iemand blij van wordt!

Maak een blijvende indruk met de beste openingszin

Het beginnen van een gesprek op een datingapp kan spannend zijn, maar met de juiste openingszin kun je een blijvende indruk maken. Bovenstaande vragen of opmerkingen kun je ook goed inzetten tijdens een eerste date. Onthoud dat authenticiteit, humor en het tonen van oprechte interesse de ingrediënten zijn voor de beste openingszinnen! 

Ben jij toe aan een romantische relatie?

Dyslexie - PartnerSelect poppetjes verliefd

Zoek jij iemand waarnaar jij jouw openingszin kunt sturen? Verlang jij ernaar om iemand te ontmoeten waarmee je een duurzame romantische relatie kunt opbouwen?

Laat ons je dan helpen! Wij selecteren matches die in de basis écht bij jou passen en, net als jij, klaar zijn voor een duurzame relatie. Als jullie elkaar willen ontmoeten, ontvangen jullie elkaars gegevens en kunnen jullie rustig de tijd nemen om elkaar te leren kennen.

Zo krijg je de kans om op een fijne manier die speciale persoon te vinden waarmee jij samen een toekomst kunt opbouwen.
Doe de slagingskanstest, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of schrijf je meteen in.

Bronnenlijst

  • Barchus, D. (2024). 25 goede openingszinnen om het ijs te breken. https://www.womenshealthmag.com/nl/relaties-seks/a42093219/25-goede-openingszinnen/ 
  • Lăpușneanu, D. (2023). Elevate Your Flirting Game: The Best Pick-Up Lines in English. https://www.mondly.com/blog/best-pickup-lines-english/ 
  • Marie Claire (2019). Bewezen: de beste openingszin als je online datet. https://marieclaire.nl/artikel/27120/bewezen-de-beste-openingszin-als-je-online-datet
  • Tsao, C. (2024). De leukste openingszinnen en vragen voor op dating apps. https://www.cosmopolitan.com/nl/liefde-en-sex/a37020281/openingszinnen-vragen-dating-apps/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.