Hoe word je een goede kusser? Met deze 5 tips!

Vrouw kus lippen

Bij het leren kennen van een potentiële partner, komt (vaak) een beetje gefriemel kijken. Daarom is het tijd om onze aandacht te richten op de kunst van het kussen, een van de meest sensuele vormen van contact tussen mensen.Of je nu een beginner bent op het gebied van zoenen of je vaardigheden wilt verbeteren: in deze blog delen we enkele tips om een meesterlijke kusser te worden.

Wat is kussen en waarom doen we het?

toa heftiba 2ey7dmVEQv4 unsplash

Kussen is een activiteit die door mensen over de hele wereld wordt gedaan. Het wordt al eeuwenlang beschouwd als een uiting van genegenheid, liefde en verlangen.

“Kussen vermindert stress
en verhoogt geluksgevoelens.”

Naast het bevredigen van emotionele behoeften, heeft kussen ook fysieke voordelen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het verhogen van het geluksgevoel en het stimuleren van de productie van ‘feel-good’ hormonen zoals oxytocine. Kussen is een manier om verbondenheid en intimiteit met je partner te ervaren.

De Dementors in Harry Potter geven de “kus der dood”, vroege Christelijken de “heilige kus”; Joden kussen de Thora, nerveuze mensen die in een vliegtuig stappen kussen de grond. Judas kuste Jezus, Madonna Britney en een gokker een dobbelsteen voor geluk. Van dood tot geluk. Van liefde tot verraad. Waar komt dat kussen eigenlijk vandaan? Is het aangeboren of aangeleerd? Lees het in onze blog waarom kussen we om meer te weten te komen over de redenen waarom we zoenen.

Tips om beter te zoenen

Tip 1: Zorg voor goede hygiëneDit zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar een frisse adem en verzorgde mond zijn essentieel voor een fijne ervaring. Poets je tanden regelmatig, gebruik mondwater en houd kauwgom of pepermuntjes bij de hand voor een snelle opfrissing.


Tip 2: Neem de tijd


Neem de tijd om het moment op te bouwen. Begin met zachte, subtiele kussen en ga geleidelijk aan intenser te werk. Laat je lippen en tong samen het werk doen en merk hoe je (zoen)partner hierop reageert.


Tip 3: Gebruik je handen

dainis graveris 24rA 0 aTGQ unsplash scaled e1687514992620Laat je handen niet zomaar hangen tijdens het kussen.
Streel het gezicht van je partner, speel met zijn of haar haar, of omarm de ander. Het juiste gebruik van je handen kan de intimiteit van de kus vergroten.


Tip 4: Zorg voor variatieExperimenteer met verschillende manieren en technieken. Probeer bijvoorbeeld zachte kusjes, zuigende kusjes, lichte bijtjes op de lip en speelse tongbewegingen. Pas op met de hoeveelheid tong en let goed op de reactie van je partner. Onthoud dat kussen niet alleen draait om techniek, maar ook om emotie en verbondenheid. Wees oprecht, respectvol en laat je gevoelens spreken.


Tip 5: Communicatie is mega belangrijk!Zoals wij altijd zeggen: communication is key! Praat openlijk met je partner over wat je fijn vindt en wat niet. Iedereen heeft zijn eigen voorkeuren en grenzen als het gaat om kussen. Door te communiceren, kunnen jullie samen ontdekken wat jullie het lekkerst vinden.Zoek jij een partner om te kussen?

hartje

Ben je niet alleen op zoek naar een fling, maar ben je in voor de ‘real deal’? Dan ben je bij PartnerSelect aan het juiste adres! Wij maken al jarenlang duurzame matches en verbinden singles door heel Nederland met elkaar.

Lees op de site meer over onze aanpak of doe de slagingskanstest om te zien of professionele matching iets voor jou is!

Bronnenlijst

  • Smith, J. (2019). The Art of Kissing: Tips and Techniques. Healthline.
  • Johnson, A. (2020). The Science Behind Why We Kiss (And Why It Matters). Psychology Today. Rozenbaum, I. (2018). How to Be a Good Kisser: The Complete Guide. The Atlantic.
  • Butler, S. (2021). The Ultimate Guide to French Kissing. Cosmopolitan.
  • González, P. E. (2017). Kissing, oxytocin, and reproductive function. Medical Hypotheses, 109, 24-28.
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.