Married at First Sight 2022: nu wél meer geslaagde huwelijken?

married at first sight

Het is weer zover: we kunnen wekelijks weer op de bank ploffen voor een heerlijk nieuw seizoen Married at First Sight 2022. Heb je hier al maanden naar uitgekeken? Je bent niet de enige. Het razend populaire liefdesprogramma scoort al jaren goed, al geldt dit meestal niet voor de koppels. Heeft het programma dit jaar wél gelukkige koppels?

Geen geluk in de (langdurige) liefde

De verwachtingen voor geslaagde huwelijken voor Married at First Sight seizoen 7 zijn niet hoog. Niet gek, want in Nederlandse geschiedenis van dit programma zijn er van de dertig koppels slechts twee (!) daadwerkelijk getrouwd gebleven. Maar: wie niet waagt, die niet wint. De matchmakers van het programma proberen het gewoon nog een keer.

gouden trouwringenDat er meer echtscheidingen dan geslaagde huwelijken plaatsvinden heeft ook de matchmakers van het programma getriggerd, want dit jaar is er een gloednieuwe aanpak. Voorheen handelden de experts vooral op basis van psycho- en relatietherapie, maar nu is er een nieuwe samenstelling binnen het team. De matchmakers van Married at First Sight 2022 hebben weer hun uiterste best gedaan om nieuwe stellen te vormen die (hopelijk) dit jaar wél trouw blijven aan elkaar.

Married at First Sight 2022 = nieuwe aanpak + nieuwe experts

Om Married at First Sight 2022 wél te laten slagen (lees: koppels die samenblijven na het programma), wordt de nieuwe aanpak voor een groot deel gevormd door nieuwe experts. Bij de laatste vier seizoenen van het liefdesprogramma stonden er steeds vier experts aan het roer met een andere aanpak. Bij dit seizoen word je verrast met maar liefst drie nieuwe gezichten, want alleen seksuoloog Eveline Stallaart heeft haar plekje in het programma behouden. Nieuw vlees in de kuip dus!

Een seksuoloog, twee matchmakers én een gedragsbioloog. Als dat geen gelukkige koppels oplevert…

Naast de seksuoloog zijn er de afgelopen tijd ook twee matchmakers en de gedragsbioloog Patrick van Veen druk bezig geweest met het vormen van koppels. Groot succes wordt verwacht, want broer en zus hebben een relatiebemiddelingsbureau met een hoog slagingspercentage. Een seksuoloog, twee matchmakers én een gedragsbioloog. Als dat geen gelukkige koppels oplevert…

Dit zijn de veranderingen van het nieuwe seizoen

Een nieuwe samenstelling van experts is geen garantie voor succes, moeten de makers van Married at First Sight 2022 hebben gedacht. En daarom zijn ook nieuwe en grondige analyses bij de deelnemers onderdeel van de vernieuwde aanpak. “De experts hebben nu ieder meer hun eigen hokje gekregen”, vertelt seksuoloog en psycholoog Eveline Stallaart. Ook is er voorafgaand aan het liefdesspektakel meer tijd gestoken in het bestuderen en analyseren van de kandidaten. Dat ging ongeveer zo:

  • De deelnemers kregen meer tijd om te antwoorden, zodat ze niet alleen een sociaal wenselijk antwoord gaven.
  • Minder aandacht voor uiterlijke kenmerken: want échte liefde zit van binnen, toch?
  • Meer focus op het type mens en hechtingsstijl.
  • Minder kijken naar wat iemand zoekt, maar naar wat iemand nodig heeft.

Married at First Sight 2022: met de deur in huis vallen en gelijk trouwen!

Leuk en aardig allemaal, trouwkleding uitzoeken en kijkjes in het leven van de deelnemers, maar we willen natuurlijk actie! En daar heeft het trouwprogramma gelukkig ook over nagedacht. Er was wat kritiek op de lange aanloop naar ‘het moment suprème’ en daar heeft Married at First Sight seizoen 7 gehoor aan gegeven. Geen (of in ieder geval minder) ditjes en datjes meer in het begin, maar hoppa: meteen door naar het ja-woord. Dat is wat we willen (in het programma dan).mafs

Je kunt direct aan het begin van een aflevering al genieten, want na het huwelijksfeest gaan de nieuwe huwelijksparen gelijk op vakantie en wonen ze samen voor een week. Eens wat anders dan enkel wat drinken tijdens de eerste date, toch?

Nóg meer potentieel succes met een Married at First Sight Australië versie

Voel jij je ook altijd even verslagen als je weer een heel seizoen van je favoriete programma hebt afgekeken? Als je fan bent van Married at First Sight kun jij je geluk niet op: er komt binnenkort nóg een seizoen. Ja, echt waar. Nog meer liefde (en mislukte huwelijken) om van te smullen. Dit keer gaat het om de Australische versie van het programma, daar gaat het er net iets anders aan toe. Benieuwd hoe ze dit programma in Australië invulling geven? We schreven er deze blog over.

Married at First Sight opgeven, is dat wel eens in je opgekomen? Goed nieuws! De matchmakers zijn op dit moment nog druk op zoek naar nieuwe kandidaten voor de Australische versie (in Nederland).

Op zoek naar een relatie (zonder meteen te trouwen)?

Gelukkig zijn er ook nog mensen die op zoek zijn naar een relatie zónder dat ze meteen willen trouwen. Voel jij je aangesproken en kan je wel wat hulp gebruiken bij het vinden van jouw soulmate? Dan staat relatiebemiddelingsbureau PartnerSelect je graag bij. Met een professionele werkwijze gaan we op zoek naar wat je zoekt én naar wat je nodig hebt. Als je hier meer over wil weten kun je vrijblijvend contact opnemen of gelijk de slagingskanstest doen.

Bronnen

  • https://www.nu.nl/media/6176496/zorgen-veranderingen-in-married-at-first-sight-wel-voor-gelukkige-koppels.html
  • https://www.metronieuws.nl/televisie/2022/01/eerste-beelden-married-at-first-sight/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.