Relatiebemiddeling bij Married at First Sight: zó werkt het matchen en koppelen

Een bruid en bruidegom delen een kus in een weelderige, tropische tuin die regelrecht uit een matchmaking-succesverhaal lijkt te komen. De bruid draagt een witte jurk en sluier, en de bruidegom is gekleed in een wit pak. Palmbomen en groen gebladerte omringen hen en creëren een romantische en serene achtergrond voor hun duurzame relatie.

Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn: het nieuwe seizoen van Married at First Sight begint over een aantal maanden weer! Iets waar je als single – of niet – misschien al die maanden al naar uitkijkt. Vraag jij je weleens af hoe de koppels van het programma gematcht worden en hoe de relatiebemiddeling verloopt? We leggen het hele proces aan je uit. Misschien raak je wel zo enthousiast dat je erachter komt dat relatiebemiddeling ook wat voor jou is. Rustig maar hoor, hiervoor hoef je echt niet meteen het huwelijksbootje in te stappen.

Wat is relatiebemiddeling eigenlijk?

Voordat we dieper ingaan op het verloop van de relatiebemiddeling bij het grootste trouw spektakel van televisie, vertellen we je wat relatiebemiddeling eigenlijk betekent. Als je op zoek bent naar een partner, ben je hoogstwaarschijnlijk weleens een relatiebemiddelingsbureau tegengekomen. Wanneer je the one maar niet tegenkomt, staan matchmakers te popelen om jou te koppelen aan de prins (of prinses) op het witte paard.

Door persoonlijke relatiebemiddeling in te schakelen, geef je experts op het gebied van liefde en relaties de taak om jouw ideale partner te vinden. Door middel van een intake leert een relatiebemiddelaar jou goed kennen en gaat vervolgens voor je op zoek naar de ware. Werkt het? Vaak wel. Op ieder potje past namelijk wel een dekseltje, lekker cliché. Maar wel waar, vindt PartnerSelect.

Experts staan aan het roer

De selectieprocedures van Married at First Sight zijn al in volle gang en over een aantal maanden zullen we zien wie er deze keer in het diepe springen en het ja-woord geven aan een onbekende. Spannend is het zeker, maar niet alleen voor de aanstaanden. Stel je voor dat jij degene bent die dé perfecte matches moet zien te vinden.

Stel je voor dat jij degene bent die dé perfecte matches moet zien te vinden.

Geen makkelijke klus met honderden vrijgezellen die maar al te graag een gezellige partner willen.

Gelukkig zijn er bij Married at First Sight maar liefst vier experts die het beste in elkaar naar boven halen. Om de enthousiaste singles stuk voor stuk onder de loep te nemen, zijn er verschillende experts met ieder een eigen specialisme ingezet. De perfecte combinatie van een seksuoloog, een bioloog, een psycholoog en een matchmaker zorgen voor perfecte koppels waarbij de slagingskans op een succesvol huwelijk het grootst is.

Zes seizoenen, twee geslaagde huwelijken

Als trouwe kijker denk je waarschijnlijk: “Maar, bij de meeste koppels van het programma slaagt het huwelijk uiteindelijk niet.” Klopt. Van alle seizoenen hebben tot nu toe maar twee koppels elkaar écht gevonden en zijn nog samen. In het kader van wie niet waagt, die niet wint, zet het programma nog een extra troef in om meer huwelijken te laten slagen. Namelijk: persoonlijke relatiebemiddeling na het huwelijk.

trouwen Dit hoeft de hoop op succesvolle relatiebemiddeling niet weg te nemen. Sterker nog, het wordt alleen maar beter! De relatiebemiddeling van het programma wordt gedaan door de directeur van Mens & Relatie, Radboud Visser, en zijn zus Liselotte Visser die natuurlijk hun uiterste best doen om de juiste mensen te matchen. Je kunt Married at First Sight zien als een groot experiment waarbij de tactiek ieder seizoen wordt bijgeschaafd om singles eindelijk te geven wat ze willen: een partner.

Testen, testen en nog eens testen

Volgens Married at First Sight-expert Tila Pronk bestaat de eerste fase vooral uit veel testen. Je wil natuurlijk weten wat voor vlees je in de kuip hebt en of dat iemand niet alleen even wil shinen op televisie. Relatiebemiddeling is een serieuze zaak en niet bedoelt voor mensen die op zoek zijn naar meer likes en volgers (en sponsordeals, blauwe vinkjes, noem het maar op). Met een pittige test voorafgaand worden de singles uitgedaagd om zich volledig bloot te geven (ho, niet letterlijk) en alles op tafel te gooien. Hiermee worden alle rotte appels en uit de mand gehaald en heeft relatiebemiddeling een grotere kans van slagen. Enkele vragen (of varianten hiervan) die in deze test voorkomen:

  • Hoe ziet je relatieverleden eruit?
  • Hoe sta jij in het leven?
  • Wat vind je leuk om te doen?
  • Wat zoek je in een partner?
  • Op wat voor type persoon val je?
  • Op wat voor uiterlijk val je?
  • Wat zoek je absoluut niet?
  • Hoe zou jij jezelf omschrijven?
  • Wat vind je goede eigenschappen van jezelf?
  • Wat vind je mindere eigenschappen van jezelf?
  • Hoe zou jij je ideale partner omschrijven?

Dit zijn natuurlijk maar een aantal vragen die voor kunnen komen in zo’n test. Tila Pronk noemt het een complex meetinstrument waar deelnemers het achterste van hun tong moeten laten zien. Mocht je binnenkort toch al een date hebben, zijn dit niet per se de vragen waar je op een eerste date al mee aan moet komen, dat mag wel wat luchtiger.

In onze blog over vragen tijdens je eerste date lees je hoe je leuke én originele vragen stelt. Plezier en een geslaagde date gegarandeerd.

Persoonlijke interviews

Nadat de singles met bloed, zweet en tranen de 1.5 uur durende test hebben voltooid, worden er een aantal uitgepikt voor een persoonlijk interview. Als je het tot hier weet te schoppen, is dat al een hele prestatie! De experts willen natuurlijk weten met wie ze te maken hebben, wat zijn of haar intenties zijn en waarom deze persoon zo graag mee wil doen. Denk maar niet dat je mee kunt doen zodat je wat zendtijd op de televisie kunt claimen, daar prikken ze zo doorheen. Relatiebemiddeling door Mens & Relatie bij Married at First Sight is een serieuze zaak. Wanneer het koppelen nu eindelijk begint? Nou, nu dus!

Eindelijk, het koppelen kan beginnen!

Dit is het moment waar we allemaal op gewacht hebben, de matches! Het liefst bingewatch je in één keer het hele seizoen, zodat je meteen weet welke zoetsappige koppels er aan elkaar gekoppeld worden. Geduld is een schone zaak, want op het gebied van relatiebemiddeling is het moment dat de koppels elkaar voor het eerst zien het spannendst.

gouden trouwringen Voordat de koppels elkaar zien, is er een matchtest uitgevoerd waar een score uit voort komt met singles die overeenkomen met elkaar. Deze uitslag is net als een eerste date niet altijd feilloos, zo gooit een lange afstand tussen twee singles regelmatig roet in het eten. Liefde kent natuurlijk geen grenzen, maar de ervaring leert dat dit niet de beste keus is. Soms kunnen singles zo goed met elkaar matchen, maar is het leeftijdsverschil te groot. Liefde kent trouwens ook geen getal, maar voor Married at First Sight is het belangrijk dat de matches ook voor het brede publiek herkenbaar zijn.

Koppels die toch scheiden, is dat falen?

Het is je vast opgevallen dat de meeste koppels ondanks relatiebemiddeling er uiteindelijk voor kiezen om toch te scheiden. Maakt dit het programma een flop? Zeker niet. In het programma zul je zien dat relatiebemiddeling door relatiebemiddelingsbureau Mens & Relatie wel degelijk effect heeft. Persoonlijke relatiebemiddeling heeft bewezen dat het zijn vruchten afwerpt, zo lang je zelf ook echt wil en ervoor openstaat. Zoals Mens & Relatie het omschrijft: “Het vinden van een partner begint bij jou.”

Het mislukte huwelijk zit ’m namelijk nooit in de match zelf. Meestal begrijpen de ex-partners wel waarom ze gematcht zijn en dat ze goed bij elkaar passen op veel gebieden, maar soms slaat de vonk gewoon niet over. En dat is een vraag waar de wetenschap nog geen antwoord op heeft: hoe creëer je die vonk?

Relatiebemiddeling (zonder gelijk trouwen), is het iets voor jou?

Ben jij lang genoeg zelf op zoek geweest naar de ware liefde, maar wil het niet lukken? Misschien is professionele relatiebemiddeling zoals bij Married at First Sight dan wel iets voor jou. Wees gerust, je hoeft dan niet meteen te trouwen, dat komt later wel. We beginnen met kleine stappen. Een relatiebemiddelaar bij PartnerSelect staat jou te allen tijde bij en heeft als doel dat ene dekseltje voor je te vinden. Onze werkwijze lijkt op die van Married at First Sight, alleen laten we het trouwen nog even achterwege.

Om jouw geluk te vinden, zetten wij persoonlijke relatiebemiddeling in. Aan de hand van jouw criteria maken we onvergetelijke matches. Blijkt de eerste match het toch niet helemaal te zijn? Geen probleem, dan zetten we onze zoektocht voort. Net zo lang totdat jij gelukkig in de liefde bent.

Nieuwsgierig geworden en ontdekken of relatiebemiddeling iets voor jou is? Met de slagingskanstest zie je direct wat je matchingskansen zijn. Andere vragen, bijvoorbeeld over de kosten of ervaringen van anderen? Spit de website even door of neem gerust contact met ons op. Wie weet ontmoet jij net als de koppels van Married at First Sight binnenkort wel jouw toekomstige man of vrouw!

Bronnen

  • https://www.ad.nl/show/married-at-first-sight-expert-tila-de-alarmbellen-gaan-bij-ons-af-als-de-singles-de-match-niet-begrijpen~a219b03c/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.