Daten en werken: zo combineer je een fulltimebaan met de liefde

man aan het werk

Daten en werken: een onmogelijke combinatie. Fout! Het kan gewoon. Tenminste, als je écht wil. We hebben het hier niet over een part-time job en daten, maar over een 40-urige (of 60-urige) werkweek. Werken, vrienden, familie én daten. Tja, hoe combineer je dat?

Daten als workaholic? Met een beetje creativiteit kan dat gewoon!

Herken jij jezelf maar al te goed in de term ‘workaholic’? Of date jij met een workaholic die ‘zogenaamd’ geen tijd voor je heeft? Dan is dit artikel voor jou. Ja, je leest het goed: werken en daten kan dus prima samen. Wie geen tijd heeft maar wel wil, moet tijd maken. Klinkt hard, zo is niet bedoeld. Nu een date in coronatijd (bijna en hopelijk voorgoed) niet meer hoeft, kun je je hier niet meer achter verschuilen. Het laatste waar je waarschijnlijk aan denkt tijdens een drukke werkdag is daten, maar het gaat een keer kriebelen…

Wie geen tijd heeft maar wel wil, moet tijd maken

Is dit het moment, dat jij die vlinders in je buik voelt (of wil voelen)? Geen paniek. PartnerSelect weet hoe je met een vleugje creativiteit écht wel een date kan regelen.

Van workaholic naar “dateaholic”

Na een drukke werkdag wil je niets liever dan thuiskomen en lekker relaxen. Met wie doe je dat? Inderdaad, met een partner. Misschien heb je hier niet elke avond zin in, maar een aantal gezellige afspraakjes doet een mens goed. Wie zit er nu smachtend te wachten totdat jij thuiskomt?

hoe heerlijk is het om met iemand je drukke dag door te nemen met een goed glas rode wijn en een borrelplakje?

Je kat misschien (ook gezellig), maar hoe heerlijk is het om met iemand je drukke dag door te nemen met een goed glas rode wijn en een borrelplakje? Kijk maar uit, straks word je nog een “dateaholic”.

Waarom een drukke baan en dates wél samen kunnen

Misschien denk jij dat het onmogelijk is om te daten. Waarom? Omdat je niet creatief genoeg bent. Je bent ondernemer met een ontzettend goedlopende business waar je veel passie in steekt, of je werkt jezelf drie keer in de rondte op je kantoorbaan. Wat het ook is, soms denken we te moeilijk over een drukke baan in combinatie met liefde. Om relatiepsycholoog Jean-Pierre van de Ven maar even te quoten: “Je relatie met een carrière combineren gaat uitstekend als je niet moeilijk doet”. Jong stel flirten café

Als je aan het daten bent of in een relatie zit, is het goed om te bedenken wat je op nummer één zet: je werk of een relatie? Als je hier “je werk” op hebt geantwoord, betekent dit niet dat een relatie helemaal niet mogelijk is. Sterker nog, soms vind je juist steun bij je partner als jullie beiden workaholics zijn en kunnen jullie hier juist met elkaar over praten. Twee ambitieuze mensen, misschien is dat voor jullie wel dé match made in heaven!

Dit is wat je kunt doen om een date tijdens werktijd te vinden

Yes, dit is het stuk waar je naar op zoek bent. Waarschijnlijk lees je dit artikel ook onder werktijd, dus daten tijdens je werk moet af en toe ook kunnen, toch? Hier wat mogelijkheden om tijdens het werk misschien wel de ware te vinden:

  • Online dating via een dating website: dating websites in overvloed, je kunt hier best een kwartiertje op rondneuzen tijdens je werk.
  • Een online date regelen in een date app: dating apps zijn razend populair, en ja: de liefde kan ook online opbloeien, er zijn genoeg koppels die elkaar via Tinder hebben ontmoet.
  • In je pauze naar buiten: tussen vier muren ga jij de liefde van je leven niet vinden. Naar buiten dus! Tenzij je binnen misschien een leuke collega hebt…

Fun fact: mannelijke interieurontwerpers, piloten en doktersassistenten worden het meest naar rechts geswipet op Tinder.

Daten op je werk (tja, als je écht alleen maar aan het werk bent)

Over die leuke collega gesproken, wist je dat er 40% kans is dat je een crush krijgt op een collega, gedurende je carrière? Om nog maar even met cijfers te gooien: uit onderzoek van OnePoll blijkt zelfs dat 22% van de mensen hun geliefde op het werk heeft ontmoet. Misschien heb jij ook wel eens een oogje op een collega gehad, maar heb je jezelf hier gauw vanaf gepraat omdat het echt niet kan. Hoezo niet? Als het iemand is waar het goed mee klikt en de gevoelens zijn wederzijds: proberen kan altijd! Waar wacht je nog op? Hou het wel een beetje leuk voor je andere collega’s en hou werk en privé vooral gescheiden.partner ontmoeten

Daten en werken combineren in de praktijk

Heb je die date geregeld? Lekker bezig. En nu doorpakken. Hoe? Dat lees je hieronder. Speciaal voor jou, een lijstje waarmee jij die toekomstige dates en je drukke baan kunt combineren:

  • Creatief daten: in plaats van uiteten, zelf thuis een pizza maken. Scheelt tijd én je laat je kookkunsten zien.
  • Telefoondates: en dan hebben we het over bellen, niet over appen. Elkaars stem horen en praten over je dag kan je al meer energie geven.
  • Plannen is key: plan je dates op tijd in de vrije gaatjes die je in je agenda hebt, zodat die volgende date er wél komt.
  • Geniet van elke minuut: lekker cliché, maar wel waar. Vooral als jullie elkaar weinig zien. Even geen werk, ook al zijn jullie misschien collega’s.

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Sta jij ervoor open om weer te daten, ondanks je drukke baan? Dat is een goed voornemen. Ga vooral aan de slag met de tips uit dit artikel. Lukt het nog niet helemaal en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan is PartnerSelect er voor je. Onze relatiebemiddelaars streven ernaar om die perfecte match voor je te vinden. Voordeel: dit scheelt jou zelfs wat tijd, kun je toch nog wat extra werken. Win-win. Op voorwaarde dat je daarna ook wat tijd stopt in het daten als we een match voor je hebben.

Meer weten? Ontdek onze werkwijze en doe de slagingskanstest om te kijken wat je kansen zijn. PartnerSelect helpt jou de liefde te vinden. Wil je weten wat het kost en wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wie date jij binnenkort?

Bronnen

  • https://www.businessinsider.nl/als-je-allebei-fulltime-werkt-en-je-carriere-belangrijk-vindt-hoe-houd-je-je-relatie-dan-gezond-3-tips-van-relatiedeskundigen/
  • https://carriere.nu/daten-met-een-collega-dos-en-donts/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.