Onvoorwaardelijke liefde via matching

Onvoorwaardelijke liefde - PartnerSelect Onderzoek professor met tas

Onvoorwaardelijke liefde, dat is waar mensen naar op zoek zijn als ze zich inschrijven bij een matchingbureau als PartnerSelect. Man of vrouw, jong of oud: iedereen heeft behoefte aan een hechte emotionele verbinding. Ons onderzoek toont echter aan dat ouderen andere behoeften hebben in hun zoektocht naar de liefde dan jongeren. 

PartnerSelect Onderzoek:
Een kijkje achter de schermen


De 
matchmakers van PartnerSelect zetten zich al 25 jaar met passie, deskundigheid en overgave in om de beste matches tot stand te brengen. Om dit te bereiken, maken we gebruik van de meest recente wetenschappelijke inzichten en
voeren we eigen onderzoeken uit.

In een recente studie onder 245 singles hebben we ons gericht op de factoren die een match succesvol maken. Ons onderzoek biedt waardevolle inzichten
in de drijfveren van mensen bij het zoeken naar liefde en verbinding.
Deze bevindingen delen we graag met je! 

Deze keer: Waarom mensen zich inschrijven bij PartnerSelect.

Belangrijkste motivatie voor inschrijving: onvoorwaardelijke liefde

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom mensen zich inschrijven bij PartnerSelect:

  • Het vinden van een romantische partner
    Het verlangen naar een onvoorwaardelijke liefde is de hoofdreden waarom mensen zich inschrijven bij PartnerSelect. Een overweldigende 71% van de deelnemers gaf aan dat het vinden van een romantische partner hun belangrijkste motivatie was. Een partner waarmee je je leven deelt en een hechte band hebt op zowel emotioneel, psychisch als seksueel vlak. 
  • Het vinden van een maatje
    Voor 45% van de respondenten draait matching om het vinden van een maatje. Iemand met wie ze hun leven kunnen delen. Ook dit is een vorm van onvoorwaardelijke liefde, maar hierbij ligt de nadruk meer op emotionele verbinding en gezelschap dan op romantiek en seksualiteit.
  • Begeleiding/coaching bij contacten leggen en daten
    Ongeveer 20% van de deelnemers zocht naar begeleiding en coaching bij het leggen van contacten en het daten zelf. Hieruit blijkt dat de moderne zoektocht naar liefde complex is en de behoefte aan deskundige begeleiding sterk aanwezig is. 1 op de 5 mensen richt zich op matchmaking om bijgestaan te worden door ervaren matchmakers gedurende het hele proces.

Onvoorwaardelijke liefde

De meeste mensen zijn dus op zoek naar onvoorwaardelijke liefde; een speciaal persoon die je steunt, vertrouwt en liefheeft. Iemand bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. Liefhebben zonder verwachtingen. Deze liefde draait om acceptatie, wederzijds respect en vertrouwen. 

Onvoorwaardelijke liefde bij jongeren

Uit ons onderzoek blijkt dat mensen onder de 50 net iets andere prioriteiten hebben bij matching dan mensen boven de 50 jaar. 

Onvoorwaardelijke liefde - jong stel kus

Jongere respondenten waren vooral gericht op het vinden van een romantische partner (82%), terwijl het vinden van een maatje (26%) duidelijk een minder prominente rol speelde. Dit suggereert een sterke nadruk op romantische liefde bij jongere leeftijdsgroepen.

Onvoorwaardelijke liefde bij ouderen

Ook oudere respondenten hechtten waarde aan het vinden van een romantische partner (66%), maar het vinden van een maatje (54%) was bijna even belangrijk. Dit wijst op een meer gebalanceerde benadering van relaties en verbinding naarmate mensen ouder worden. Met meer jaren en relaties achter de rug, wordt in de zoektocht naar een nieuwe partner vaak meer nadruk gelegd op emotionele verbinding en gezelschap dan op romantiek en seksualiteit. 

Onvoorwaardelijke liefde - ouder stel omhelzing

Conclusie

Mensen schrijven zich in bij matchingbureau PartnerSelect omdat zij op zoek zijn naar onvoorwaardelijke liefde. Een belangrijk persoon bij wie ze helemaal zichzelf kunnen zijn. Bij jongeren ligt de nadruk op de romantische relatie, bij ouderen vaker ook op een emotionele band. 

Het maakt bij PartnerSelect niet uit of je op zoek bent naar romantiek, een speciale vriendschap of professionele begeleiding in het datingproces, een inschrijving biedt een scala aan mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar een speciale connectie. 

Ben jij toe aan een romantische relatie?

Dyslexie - PartnerSelect poppetjes verliefd

Verlang jij ernaar om iemand te ontmoeten waarmee je een duurzame romantische relatie kunt opbouwen?

Laat ons je dan helpen! Wij selecteren matches die in de basis écht bij jou passen en, net als jij, klaar zijn voor een duurzame relatie. Als jullie elkaar willen ontmoeten, ontvangen jullie elkaars gegevens en kunnen jullie rustig de tijd nemen om elkaar te leren kennen.

Zo krijg je de kans om op een fijne manier die speciale persoon te vinden waarmee jij samen een toekomst kunt opbouwen.
Doe de slagingskanstest, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of schrijf je meteen in.

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.