Kevin & Aranka

Kevin en Aranka samen

Voor veel jongeren begint de liefde met een swipe naar rechts. Maar niet voor Kevin (32) en Aranka (34). Zij waren het gezeik van datingapps zat.
Om hun generatie te inspireren, delen ze graag hoe zij elkaar via matchmaking vonden. Onder veel jongeren heeft bemiddeling een “wanhopig” imago. Onzin, vinden Kevin en Aranka. “Het is gewoon een betrouwbare en efficiënte manier om een serieuze partner te vinden.”

En hoe dat bij hen verliep, vertellen ze hier. Hun verhaal is even onwaarschijnlijk als romantisch. Een romcom met bijbehorende crisis. Ze verloren elkaar uit het oog, maar raakten elkaar nooit helemaal kwijt. Een week na dit interview ging hij op één knie. En zij zei ja.

Ik heb toen een fout gemaakt en heb daarvan geleerd. Nu wil ik bij je zijn.

Matchrapport Kevin & Aranka

Een plotselinge breuk na 7 jaar relatie

Als hoogopgeleide onafhankelijke vrouw, kon mijn datingprofiel best intimiderend zijn.

Na een relatie van 7 jaar verbrak de ex van Aranka plotseling de relatie. Toen ze langzaam weer toe was aan een nieuwe liefde, waagde ze zich aan de datingapps en -sites. Het was teleurstellend. Zo kreeg ze berichten van 25 jaar oudere mannen. Of helemaal geen. Als hoogopgeleide onafhankelijke vrouw, met 2 studies, een vaste baan en een koophuis, vermoedt ze dat haar profiel best intimiderend was voor veel mannen.

Ze stuitte op een blog van PartnerSelect en las dat ze het zoekwerk met matching kon uitbesteden. Een fijn idee. Alleen financieel vond ze de inschrijving een drempel. “Ik sta voor de klas,” legt ze uit. “Dus heb geen enorm ruim inkomen.” In delen betalen was voor haar een uitkomst. Na ruim 3 jaar single te zijn, schreef ze zich in.

Argwanend tegenover vrouwen

Ook Kevin kende teleurstellingen in de liefde. In relaties is hij meerdere malen bedrogen. Dit maakte hem argwanend tegenover vrouwen. Daarbij had ook hij geen succes op datingapps. Door zijn dyslexie werd hij snel als dom bestempeld en belachelijk gemaakt. “Ik bedoelde alle opmerkingen goed, maar er werd vaak gedacht dat ik alleen uit was op seks.”

Er werd vaak gedacht dat ik alleen uit was op seks.

Door te googelen kwam hij bij PartnerSelect. ‘PartnerSelect? Dat is van mijn oom!’ riep een vriend toen hij het er met hem over had. Dit gaf Kevin het vertrouwen om een gesprek aan te vragen. De werkwijze sprak hem aan. “Als je aan vrouwen wordt voorgesteld, weet je zeker dat die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie.” Voor hem extra belangrijk. “En je bent zelf gemotiveerd om eerder op je gevoel af te gaan en keuzes te maken, want de betalingen lopen door als je met iemand aan het daten bent.”

Iemand aan het lijntje houden kan dus niet. Een geruststellend gevoel, vinden ze allebei. “En een hoop belangrijke dingen weet je al omdat je gematcht bent,” voegt Aranka toe. “Je bent snel door alle fluff heen en kan het bij de eerste date al over belangrijke onderwerpen hebben.”

Steeds beter wordende voorstellen

Profiel PS matching

‘Ik weet het niet…’ dacht Aranka bij haar eerste voorstel. “Maar mijn consulent had me geadviseerd om er echt met een open mind in te gaan,” zegt ze. “Ik heb dan ook nooit een voorstel afgewezen.” Ze had regelmatig contact met haar matchmaker. Fijn, want de voorstellen werden steeds beter. “Logisch dat je het minimaal een half jaar de tijd moet geven,” vindt ze. “Je matchmaker moet ergens beginnen.”

Opgegeven voor Lang Leve de Liefde

Ook Kevin nam zich voor alle voorstellen te accepteren. Bijzonder genoeg had hij met al zijn matches een klik en minstens 3 dates. Maar dat extra vlammetje miste.

Op een gegeven moment was zijn moeder het wachten zat. Ze gaf hem op voor datingshow Lang Leve de Liefde. “En als eigenwijze flapdrol dacht ik, oké, ik heb toch niks te verliezen.”

Ik stond op het punt om 24 uur met een andere vrouw in een huis te verblijven.

Op de dag dat hij had getekend om mee te doen, kreeg hij een nieuw voorstel. Het profiel maakte indruk. “Haar ogen spraken; de profieltekst had iets speciaals,” glimlacht hij. Tegelijkertijd stond hij op het punt om 24 uur met een andere vrouw in een huis te verblijven… Zijn matchmaker adviseerde hem het voorstel toch te accepteren en alles eerlijk en open uit te leggen.

Twijfel over het niveauverschil

In tegenstelling tot Kevin, aarzelde Aranka toen ze zijn profiel las. Ze miste hetzelfde niveau. “En je keek ook niet heel vrolijk,” zegt ze nu lachend tegen hem. Toen ze haar matchmaker belde om te overleggen, legde die haar uit waarom er qua persoonlijkheid meer achter hun match zat. Ze waagde het erop.

Het eerste contact; not expected

Terras eerste date

Het eerste telefoongesprek duurde bijna een uur. “Best wel een gesprekkie!” Er was geen twijfel meer: ze wilden elkaar ontmoeten.

Bij de eerste date was er meteen een sterke klik. En dat terwijl ze in de kroeg nooit op elkaar waren afgestapt. Om het niet te gecompliceerd te maken met het tv programma, had Kevin zich voorgenomen het bij één date te laten. “Niet gelukt,” lacht hij. De week erna zaten ze op de grote markt. De week dáárna had hij de opnames. “En toen werd het ingewikkeld.”

En toen werd het ingewikkeld…

Het einde van hun contact door een tweede meisje

Met het meisje waarmee hij in Lang Leve de Liefde gematcht was, klikte het ook. “Maar waar ik bij Aranka in twee korte dates een sterk gevoel had, had ik bij haar 4 dagen nodig,” zegt Kevin. Hij stoot haar aan. “Dat was al een aanwijzing dat ik voor deze hier had moeten gaan.”

Met het idee duidelijkheid te krijgen door nog een keer met Aranka af te spreken, appte hij haar. Dat hij als match de deur uit was gegaan maar haar graag nog eens wilde zien. Dat vatte Aranka anders op. “Ik dacht, ik hoef niet ook nog in real life afgewezen te worden..” legt ze uit. Ze zette er een punt achter.

Wéér bedrogen

Een maand was Kevin samen met het andere meisje. Maar al toen ze het huis uit stapten, zat hij met zijn gevoel en verstand in de knoop. Na een tijd kwam hij erachter dat ze hem al meerdere keren had bedrogen. ‘Heb ik hiervoor Aranka laten lopen?!’ schoot meteen door zijn hoofd. “Maar ik had de ballen niet om haar te bellen,” zegt hij. “Want wie wil er voor z’n gevoel nou tweede keuze zijn?”

Laat ik dan maar net zo’n klootzak zijn als de rest.

Weer was Kevin gekwetst door een meisje. Hij stortte zich op de apps en zocht bewust kortstondige contacten op. “Laat ik dan maar net zo’n klootzak zijn als de rest van de wereld,” besloot hij. “Ik was mezelf kwijtgeraakt door dat meisje.”

Een onverwacht bericht

Na een tijd had hij er genoeg van. Aranka bleef maar door zijn hoofd spoken. Kevin zocht PartnerSelect weer op en vroeg zijn matchmaker of hij kon uitzoeken of Aranka nog interesse had. Op datzelfde moment kreeg hij een berichtje via messenger. Van Aranka.

“Ik was gewoon door blijven gaan bij PartnerSelect,” vertelt ze. In de tussentijd had ze nog een aantal matches en dates, maar ze bleef aan Kevin denken. “Ik dacht, ik moet hem uit mijn hoofd zetten.” Dat lukte niet. Op social media zocht ze aanwijzingen of hij een vriendin had. Ze besloot hem iets te sturen. Met een vriendin stelde ze zorgvuldig een neutraal berichtje op.

‘Ik heb nu ook een hond, zullen we een keer met de honden gaan wandelen?’ las Kevin. Hij kon haar intentie niet peilen, maar reageerde enthousiast. Toevallig had hij het die dag ervoor nog met zijn moeder en tante over Aranka gehad. “Die had je niet moeten laten gaan!” was hun conclusie.

Een romantische strandwandeling

Strand hondenpoten

De dag erna, op Valentijnsdag, maakten ze een lange strandwandeling. Hun honden waren meteen dol op elkaar. “Écht een romcom!” Het was gek om elkaar weer te zien, maar het voelde net zo vertrouwd als in het begin. Allebei konden ze niet wachten om erachter te komen of de ander nog single was. ‘Heb je nog succesverhalen gehad bij PartnerSelect?’ vroeg Kevin subtiel. – “Ja JIJ!” gooide Aranka er meteen uit. “En toen was het vrij duidelijk,” lachen ze.
Een paar dagen later gingen ze naar de bioscoop. Het voelde alsof ze al die tijd samen waren geweest.

Nu wil ik bij je zijn

Ze zijn gematcht op hun persoonlijkheid. Allebei zijn ze in het verleden gekwetst, dus communicatie is voor beiden belangrijk. Hun ervaringen heeft ze gevormd tot sterke mensen die weten wat ze willen en nodig hebben. Ze geven elkaar de ruimte en hebben begrip voor elkaar. Daarom werkt het. Én door hun instelling; ze hebben lol in het leven!

Inmiddels wonen ze samen. Ze kijken elkaar lachend aan en geven toe dat Kevin na hun ‘second first date’ nog maar 3 nachten thuis heeft geslapen. “Ik miste haar meteen,” zegt Kevin. “Ik heb toen een fout gemaakt en heb daarvan geleerd. Nu wil ik bij je zijn.”
Het idee was om het rustig aan te doen om te voorkomen dat ze elkaar nog eens kwijtraakten. Dat is niet gelukt. Maar vanaf het begin voelde het goed.

Verliefd op wie je bent

Aranka en Kevin zonnebril

“Het leukste aan Aranka is dat ze is wie ze is,” zegt Kevin. “Zoals zij dat zelf zo heel erg in het Engels kan zeggen: ‘heaps of personality’. Ze is gewoon haar eigen ik. En dat is mooi.” Kevin had in zijn hoofd dat hij geen partner wilde die voller is dan hij. “Ja, belachelijk natuurlijk,” vindt hij nu. Hij beseft dat uiterlijk er veel minder toe doet dan hij dacht. “Hoe meer ik je leer kennen, hoe mooier je wordt.”

Hoe meer ik je leer kennen, hoe mooier je wordt.

Hoewel ze op elkaar lijken, zijn ze op veel aspecten elkaars tegenpolen. Ochtend – & avond mens, opgeruimd & sloddervos, cocktail & biertje. “En bij ons is alles ook nog eens het tegenovergestelde van de standaard man – vrouw verhouding,” lachen ze.

Growing up vs. growing old

Aranka vertelt dat mannen het vaak intimiderend vonden als zij over bijvoorbeeld Griekse mythologie begon. Kevin niet. ‘Ik heb geen idee, maar ik wil alles weten!’ is zijn reactie. Ze hoeft zich niet dommer voor te doen dan ze is. “En hij neemt het leven niet zo serieus,” zegt ze. “Hij is nog lekker speels.” Het leven moet ook speels blijven, vindt ze. Zo is ze zelf iemand die op haar 33ste nog een neuspiercing neemt. “Fack it, dat kan gewoon!” Er is een verschil tussen growing up en growing old, vinden ze. “Er is zoveel lol te beleven samen. Dat miste ik in het verleden vaak.”

Tips voor mensen die matchmaking overwegen

“Doen!” zegt Kevin resoluut. “Wat je ook hebt meegemaakt, in wat voor schoenen je staat; er wordt met respect mee omgegaan en er wordt naar je geluisterd. En je kunt hulp en advies vragen als je het ff niet meer weet. Hoe briljant wil je het hebben?” Ook het feit dat je zelf een belafspraak met je matchmaker kunt maken, op een tijdstip dat het jou uitkomt, vonden ze allebei erg fijn.

De kosten wegen niet op tegen alle energie die je bespaart.

Aranka benadrukt dat het best veel geld is, maar dat dat niet opweegt tegen alle energie die je bespaart. “Je hoeft het niet zelf uit te vogelen” Dat je op dates niet onnodig veel tijd kwijt bent aan small talk, vindt ze ook een groot voordeel. “Ik ben niet geïnteresseerd in je lievelingskleur, ik wil weten of je kinderen wil!” Bij matchmaking weet je sneller of iemand bij je past omdat je al weet dat iemands achtergrond matcht.
“Ik hoop dat we mensen van onze eigen leeftijd kunnen inspireren met ons verhaal,” besluit Kevin.

Vanaf nu samen

Trouwring

De allereerste date voerden ze al diepe, open gesprekken. Over financiën, het verleden, ouders en welke bagage ze meedragen. Het voelde zo vertrouwd. Hoewel ze elkaar even uit het oog verloren, zijn ze elkaar nooit écht kwijt geraakt.

Nu zijn ze aan hun toekomst samen begonnen. Een week na dit interview ging Kevin op één knie. En Aranka zei ja. Ook hebben ze net samen een huis gekocht. Groot genoeg voor de honden én kinderen, want die zouden ze heel graag willen.

Kevin vertelt dat hij nog steeds wel kampt met wat issues. “Maar die gaan we samen oplossen.”
Één ding is zeker: vanaf nu blijven ze bij elkaar.

“Ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen. – En ik niet zonder hem.”

Je eigen succesverhaal?

hartjeBen jij ook op zoek naar een liefde waarmee jij samen een toekomst kunt beginnen? En ben jij, net als Kevin en Aranka, al die datingapps zat?
Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen.
We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Kevin en Aranka

Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.