Waarom matching een uitkomst is als je datingapps zat bent

matchmaker cupido

Liefde; het is één van de mooiste avonturen die we in ons leven kunnen beleven. Maar voor dertigers, jong en ambitieus, is het vinden van een partner vaak lastig. Ze zijn klaar met eindeloos swipen zonder resultaat. En de wens om een gezin te stichten maakt het daten niet makkelijker.

Door het “desperate” imago en de kosten, werd persoonlijke matchmaking door veel dertigers over het hoofd gezien. Maar de tijden zijn veranderd. Moe van alle datingapps en -sites, vinden ook juist jongvolwassenen de liefde via matchmaking.

Moe van alle datingapps,
vinden nu ook jongvolwassenen de liefde via matchmaking.

Persoonlijke matchmaking kost minder energie en inspanning én heeft een grotere kans van slagen. Waarom het ook voor jou een uitkomst kan zijn? Dat leggen we graag uit.

Voordeel 1. Matching = persoonlijk maatwerk

matching algoritme hart

Op online datingsites en – apps komen duizenden profielen voorbij, maar hoe weet je of iemand echt bij je past? En niet alleen op persoonlijk niveau, maar ook op het gebied van waarden, levensinstellingen en toekomstdromen? En is het profiel wel echt?

Met persoonlijke matchmaking hoef je je om deze zaken geen zorgen te maken. Iedereen die bij ons staat ingeschreven, is serieus op zoek naar een duurzame relatie. Onze matchmakers matchen jou op basis van een uitgebreid profiel alleen aan potentiële partners die qua achtergrond, persoonlijkheid en toekomstdromen bij jou passen.

Liefde is mensenwerk, vinden wij. Er wordt dus gematcht op een niveau dat een algoritme nooit kan bereiken.

Voordeel 2. Bespaar Tijd en Energie

In je drukke dertiger jaren is tijd kostbaar. Vooral als je een mooie carrière hebt en/of droomt van het stichten van een gezin. Online daten kan uren van je leven opslokken, scrollend en swipend door eindeloze profielen.

Doorspitten van talloze ongeschikte profielen hoeft niet meer.

Met persoonlijke matchmaking wordt al het uitzoekwerk voor je gedaan. Het doorspitten van talloze ongeschikte profielen hoeft niet meer; je krijgt alleen voorstellen van potentiële partners die in de basis bij jou passen.

Voordeel 3. Kwaliteit Boven Kwantiteit

Prins kikker kus

Bij het vinden van een partner voor het leven, gaat het niet om het aantal dates dat je hebt, maar om de kwaliteit daarvan.

Studies tonen aan dat persoonlijke matchmaking resulteert in meer tevredenheid over dates en een grotere kans op een duurzame relatie dan bij online dating.

Voordeel 4. Ondersteuning en Begeleiding

Carrière maken, vriendschappen onderhouden, tijd voor festivals, etentjes én voor Netflix-series op de bank: dertigers moeten veel ballen hooghouden. Als het jou nog niet is gelukt de liefde te vinden, terwijl vrienden beginnen aan trouwen en kinderen, kan dat stress opleveren.

Wij staan voor persoonlijk contact en bieden ondersteuning en begeleiding gedurende het hele proces. PartnerSelect bestaat uit een toegewijd team dat je helpt met tips, feedback en coaching om de beste versie van jezelf te presenteren. Zonder stress.

Voordeel 5. Privacy en Veiligheid

Veilig slot hart

Privacy en veiligheid zijn essentieel. Zeker in zoiets kwetsbaars als de zoektocht naar een partner. Persoonlijke matchmaking biedt een extra laag van vertrouwen en veiligheid, aangezien jouw profiel niet online staat, je alleen persoonlijke gegevens van een match ontvangt bij wederzijdse acceptatie van het voorstel en alle matches zorgvuldig zijn gescreend en gecontroleerd. Zo kun je met een gerust hart contact leggen.

Wetenschappelijk bewezen: matchmaking werkt

Het is niet alleen onze ervaring dat matchmaking werkt. Ook uit studies blijkt dat persoonlijke matchmaking leidt tot meer tevredenheid over het zoekproces en een hogere kans op succes. Hieronder noemen we een aantal resultaten uit dating- en relatieonderzoek die de werking van matchmaking ondersteunen.

Ook uit studies blijkt dat matchmaking leidt tot meer tevredenheid en een hogere kans op succes.

Persoonlijkheidsevaluatie

Profiel PS matching
Meerdere studies hebben aangetoond dat het begrijpen van de persoonlijkheid van een persoon van cruciaal belang is bij het voorspellen van de compatibiliteit tussen potentiële partners.


Vanuit onder andere ons uitgebreide intakegesprek wordt een persoonlijkheidsprofiel opgesteld. Onze ervaren matchmakers matchen op basis van een compleet dossier. Zo worden overeenkomstige en complementaire eigenschappen tussen partners geïdentificeerd, wat de basis vormt voor een duurzame relatie.

Psychologische Compatibiliteit

Man vrouw praten PS
Volgens onderzoek speelt psychologische compatibiliteit een belangrijke rol in relatiegeluk en stabiliteit.

Bij persoonlijke matchmaking wordt erop gelet dat partners niet alleen oppervlakkig overeenkomen, maar ook goed met elkaar kunnen communiceren, conflicten kunnen oplossen en elkaars behoeften begrijpen.

Gemeenschappelijke Waarden en Doelen

Wereldbol toekomst waarden
Wetenschappers zijn het erover eens: gedeelde waarden en levensdoelen zijn essentieel voor een duurzame relatie.

Onze matchmakers houden rekening met deze factoren door gedurende het zoekproces op persoonlijk vlak in gesprek te blijven. Op deze manier wordt er niet alleen gematcht op dezelfde achtergrond en basis, maar ook op de toekomst.

Begeleiding en coaching

Telefoon PartnerSelect
Verschillende studies tonen aan dat zelfvertrouwen een grote rol speelt bij het initiëren van (romantische) relaties. Zelfvertrouwen en optimisme verhogen de kans op het vinden van een partner.

Om een hogere kans op succes te bereiken, bieden we ondersteuning in de vorm van coaching, feedback en advies gedurende het datingproces. Dit leidt tot een verhoogd energieniveau en meer positieve date ervaringen.

Samengevat benadrukt wetenschappelijk onderzoek het belang van het begrip van persoonlijkheid, psychologische compatibiliteit, gedeelde waarden en doelen, en ondersteuning in het vergroten van de kans op succesvolle, langdurige relaties.

Wij integreren deze wetenschappelijke principes in onze aanpak, wat onze persoonlijke matching tot een effectieve methode maakt voor het vinden van duurzame liefde.

Wij integreren wetenschappelijke principes
in onze persoonlijke aanpak.

Klaar met die vermoeiende datingapps?

hartjeDus, waarom zou je je kostbare tijd verspillen aan eindeloze online swipes en oppervlakkige ontmoetingen, terwijl je diep van binnen verlangt naar een partner – en misschien wel een gezin? Als dertiger vol toekomstdromen, verdien je meer dan dat.

Laat ons je helpen om, op een fijne manier, die speciale persoon te vinden waarmee jij samen een toekomst kunt opbouwen. Doe de slagingskanstest, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of waag meteen de sprong.

dertigers man vrouw liefde

Bronnenlijst

  • Eastwick, P. W., Luchies, L. B., Finkel, E. J., & Hunt, L. L. (2013, April 15). The PredictiveValidity of Ideal Partner Preferences: A Review and Meta-Analysis. Psychological Bulletin.Advance online publication. doi: 10.1037/a0032432
  • Murray, S. L., Holmes, J. G., & Griffin, D. W. (1996). Self-esteem as a predictor of initiation of dating relationships. Journal of Social and Personal Relationships, 13(4), 518-534.
  • Reis, H. T., & Knee, C. R. (1996). Perceived partner responsiveness as an organizing construct in the study of intimacy and closeness. In E. T. Higgins & A. W. Kruglanski (Eds.), Handbook of personal relationships: Theory, research and interventions (pp. 201-225).
  • Stinson, D. A., Cameron, J. J., & Robinson, K. J. (2015). The good, the bad, and the risky: Self-esteem, rewards and costs, and interpersonal risk regulation during relationship initiation. Journal of Social and Personal Relationships, 32(8), 1109-1136.
  • Vandevelde, M. W., Geher, G., & Burch, J. A. (2018). Love, Commitment, and Mate Retention: Short-Term Mating Strategies and Long-Term Commitment in Heterosexual Relationships. Journal of Social and Personal Relationships, 36(3), 832-851.
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.