Christine & Anton

Christine & Anton ervaring PartnerSelect - arm in arm op het strand

Het leven bestaat niet alleen uit leuke dingen doen. Maar als het kan, moet je genieten. En dat doen ze. 

Christine (60) verlangde na het verlies van haar echtgenoot naar een maatje. Anton (60) bouwde na zijn scheiding een huis en besefte dat hij alleen zou zitten als het klaar was. Via matching van PartnerSelect leerden ze elkaar kennen. Het begin was gek en spannend, maar ongedwongen. Een zwaardere periode maakte ze hechter. 
Beiden hebben nog een eigen leven, maar de intentie om ooit samen te wonen, is er. 

Hoe het verliep vanaf het moment dat ze elkaars profiel zagen? Dat vertellen ze hier.

"We worden samen oud."

Ervaring succesverhaal - Christine & Anton

Geen onbetrouwbare datingsites

Na het verlies van haar man groeide bij Christine de behoefte aan een maatje. Een zoektocht via onbetrouwbare datingsites zag ze niet zitten.
“Elke willekeurige gek kan een verhaal op zo’n site zetten,” zegt ze. “Ik ken zelfs verhalen van getrouwde mensen…”

"Elke willekeurige gek kan een verhaal op zo’n site zetten."

Tijdens het googelen kwam van alles naar boven, maar het was de werkwijze van PartnerSelect die haar het meest aansprak. Ze schreef zich meteen in. “Want als ik eenmaal iets heb besloten, onderneem ik ook actie,” lacht ze. 

Alleen in een zelfgebouwd huis

Christine en Anton ervaring succesverhaal - huisMet een echtscheiding achter de rug wijdde Anton al zijn energie aan het bouwen van zijn huis. Ineens besefte hij dat 
hij volgend jaar met de vakantie klaar zou zijn. En dan zat hij alleen.  Vlak voor kerst nam hij het besluit op zoek te gaan naar de liefde. Uit twee matchingbureaus koos hij op gevoel voor PartnerSelect. 
Na de intake las hij samen met zijn dochter zijn persoonsbeschrijving. “We hebben een paar dingen aangepast, maar verder vond ze het goed kloppen!” 

Een leuk intakegesprek in je vertrouwde omgeving

Christine vertelt dat ze het intakegesprek heel leuk vond. Ze had meteen een klik met haar consulent. Dat gold ook voor Anton. “Heel belangrijk, want tijdens de intake wordt de basis gelegd voor het vertrouwen,” vinden ze. Ook sprak het ze aan dat de consulent thuis komt. “Iemand ziet je thuissituatie en hoe je leeft,” legt Christine uit. “Dat is van groot belang voor je profiel en de matching.” 

"Tijdens de intake wordt de basis gelegd voor het vertrouwen."

Alles ging sneller dan verwacht!

Na de intake kreeg Christine meteen een voorstel. Veel sneller dan verwacht! Helaas sprak het profiel haar niet aan en besloot ze geen contact op te nemen. Ook bij het volgende voorstel voelde ze het niet. Anton reageerde positief op zijn eerste voorstel, maar de andere persoon was niet geïnteresseerd. Gelukkig maar, want daarna ontving hij het voorstel van Christine. Beiden zagen de overeenkomsten en gedeelde interesses, zoals wandelen en fietsen. “En ik vond dat hij zulke lieve ogen had!” glimlacht Christine.

Christine en Anton ervaring succesverhaal - voorstel

Het eerste contact: een beetje ongemakkelijk

Haar matchmaker had Christine aangeraden om zelf het initiatief te nemen, om te voorkomen dat de ander op een ongelegen moment zou bellen. Ze stuurde hem meteen een berichtje. Mét een voorstel voor een dag en tijd om te bellen. “Ze was me net voor,” lacht Anton. “Heel daadkrachtig.” – Ze stoot hem lachend aan. “Ben ik ook wel hè!” 

Het eerste telefoongesprek vonden ze best ongemakkelijk. Dat spraken ze dan ook meteen naar elkaar uit. Het gesprek was wat aftasten, maar fijn. Ze bespraken hun achtergrond en situatie. “En de belangrijkste vraag: ‘waar woon je?’”, lachen ze. 

"Het eerste telefoongesprek was aftasten, maar fijn."

Snel daarna spraken ze af. Door drukke agenda’s en een aankomende oogoperatie van Christine, was het moeilijk om een datum te vinden. Het werd een doordeweekse avond. 

Elkaar voor het eerst zien

“Hoe het was om elkaar voor het eerst te zien? Ook heel raar,” zegt Christine lachend. Ze was best zenuwachtig. “Het is allemaal nieuw, je weet niet wie de ander is.” Anton was vooral heel benieuwd. “Toen ik haar op de parkeerplaats zag, dacht ik: leuk!” 

Het praten verliep makkelijk. Ze bleven tot sluitingstijd. Bij de auto hebben ze nog een half uur staan kletsen. Weer thuis was er meteen weer appcontact. Voor allebei was het duidelijk: ze wilden elkaar snel weer zien.  

Date 2 met zonnebril

Maar Christine’s oogoperatie kwam eraan en ze wist niet hoe lang het herstel zou duren. “En ik wilde er wel een beetje fatsoenlijk uitzien tijdens de 2e date!” Ze weet nog goed dat ze op de dag van de operatie een berichtje van Anton kreeg. ‘Succes, ik denk aan je.’ “Zo lief!

"Dat berichtje van Anton was zo lief!"

Christine en Anton ervaring succesverhaal - boomDe operatie verliep goed. Haar oog werd afgeplakt en kreeg ‘alle kleuren van de regenboog.’ Toen ze weer mocht rijden, stelde Anton voor om een zondagochtendwandeling te maken. “Ik vond het vreselijk want ik kon nog geen make-up op doen,” zegt Christine. De hele wandeling hield ze haar zonnebril op. Binnen in het restaurant  moest ze er toch aan geloven. Natuurlijk vond Anton het helemaal geen probleem. Ook Christine kon er om lachen. ‘Als het iets wordt tussen ons, zul je me wel vaker zo zien,’ grapte ze. 

De eerste zoen

Daarna hadden ze bijna dagelijks contact. Na een tijdje nodigde Anton haar bij hem thuis uit. “Dat vond ik wel een dingetje,” zegt Christine. “Maar ook heel leuk.” Anton had vol passie verteld over zijn zelfgebouwde huis. De avond ging veel te snel voorbij. Vanaf dat moment wisten ze dat ze samen verder wilden. Dat hoefden ze niet uit te spreken; de eerste zoen maakte het duidelijk.

"We hoefden niet uit te spreken dat het serieus was; de zoen maakte het duidelijk."

Ondanks de afstand er voor elkaar zijn

Allebei hebben ze drukke eigen levens. Belangrijk om dat te behouden, vinden ze. Tijdens de intake had Anton een maximale reisafstand van 3 kwartier opgegeven. Dat is het ook geworden. “Op het randje dus!” lacht hij. Het gaat goed, maar lastig is het wel. Vooral als er bijzondere omstandigheden zijn. “Als je echt een schouder nodig hebt, is die 3 kwartier te ver,” zegt Christine. Zo’n zwaardere periode hebben ze dan ook meegemaakt toen Anton’s vader overleed. De afstand maakte het moeilijk, maar ze groeiden dichter naar elkaar toe. “In zo’n periode is het heel fijn dat er iemand is.” 

Anton heeft de kinderen om de week, de jongste van Christine woont nog thuis. Samenwonen zit er dus nog niet in. “We mijmeren wel eens over de tijd dat de kinderen het huis uit zijn,” lachen ze. Ze hebben het er expliciet over gehad: allebei wilden ze een relatie waarbij de intentie samenwonen is. Samen oud worden.

Waarom past het zo goed?

“Ik ben wat drukker, hij rustiger,” beschrijft Christine. “En dat heb ik wel nodig.” Anton benoemt haar spontaniteit. “Het is gewoon fijn bij haar.” Maar het allerbelangrijkste is dat ze zichzelf kunnen zijn bij elkaar. 

"We kunnen onszelf zijn bij elkaar."

Ze voelen dat het allemaal heel natuurlijk loopt. Ongedwongen. Misschien ook door hun nuchtere karakters, de openheid naar elkaar en de realistische verwachtingen die ze van tevoren hadden. “Een relatie op deze leeftijd is heel anders dan een relatie op je 18e,” zegt Christine. “Je hebt al een heel leven gehad. Een rugzakje. Je kunt niet verwachten dat het hetzelfde is als vroeger, want je bent een heel ander persoon.” 

(Samen) genieten

Christine en Anton ervaring succesverhaal - Fiets

Waarin ze elkaar helemaal vinden, is het erop uit gaan. Een fietstocht, een drankje op het terras of een vakantie naar Gran Canaria; ze genieten volop. Of ze nog plannen hebben voor de zomer? Zeker! Over een paar weken gaan ze naar Texel. Later staan Drenthe en de Veluwe op de planning. “En er volgt vast nog van alles!” 

De liefde gevonden via matchmaking

Ze zeggen regelmatig tegen elkaar hoe bijzonder het is dat ze elkaar via matchmaking hebben ontmoet. Anton heeft PartnerSelect al meerdere keren aangeraden. Ook Christine is heel tevreden. “Bij ons was het ook wel een groot succes, want het was voor ons allebei onze eerste ontmoeting.” 

Een oranje hart met een gestructureerd uiterlijk wordt doorboord door een naar boven wijzende pijl die diagonaal van linksonder naar rechtsboven beweegt, wat doet denken aan de gedeelde ervaringen van Christine & Anton. De pijl suggereert groei of vooruitgang die verband houdt met liefde of relaties.

Stel niet te hoge eisen en pas verwachtingen aan.
Dan heb je meer kans om de liefde te vinden.

Als tip voor mensen die op zoek zijn naar de liefde, benadrukt Christine hoe belangrijk het is om niet te veel te verwachten. “Pas je verwachtingen aan op je leven en relatie(s) die je achter de rug hebt.” Anton onderstreept dat je niet te hoge eisen moet stellen. “Uiterlijke eisen hebben geen zin.” Het innerlijk is uiteindelijk het allerbelangrijkste. “Daarbij geldt hetzelfde,” besluit Anton. “Je kunt wel eisen stellen, maar beter is het om niet te hoge verwachtingen te hebben. Dan heb je meer kans om de liefde te vinden.” 

Als het kan, moet je leuke dingen doen, vinden ze. Als je het samen leuk hebt, is het goed. “Het leven bestaat natuurlijk niet alleen uit leuke dingen doen, maar je moet er wel van genieten als dat kan!” 

Je eigen succesverhaal?

Partnerselect poppetjes man vrouwVerlang jij ook naar een lieve partner waarmee je je leven kunt delen?

Misschien vind je hem of haar wel tijdens één van onze singleactiviteiten! Kijk gauw eens naar onze singleactiviteiten agenda. Word je liever bijgestaan door een ervaren matchmaker? Dan is onze matchmaking misschien wel wat voor jou. Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met onze matchmakers. We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.