Sija en Anton

Nadat Anton en Sija, middels hun persoonsbeschrijving, aan elkaar voorgesteld zijn, en zij positief op elkaar reageren, ontvangen zij elkaars telefoonnummer. Anton is de eerste die belt. Het voelt goed, het voelt vertrouwd. De volgende 10 dagen bellen ze dagelijks met elkaar. Zonder elkaar ooit gezien te hebben, zijn ze al smoorverliefd op elkaar.

Dan is de dag daar dat Anton op de trein stapt, op weg naar zijn Sija. Als een klein tienermeisje staat Sija te drentelen op het perron. Zou dit dan echt de nieuwe ware liefde zijn, denkt ze. Op dat moment komt de trein aan en Anton stapt uit…..

Het klopt!

Ik ontmoet Sija in de knusse hoekwoning van Anton waar ze samen, binnen niet al te lange tijd gaan samenwonen als man en vrouw.

Anton is nog even bij de tandarts en wij kletsen er samen, onder het genot van heerlijke koffie, lekker op los. We praten over mannen, relaties en uiteraard de liefde. De grote stap en je intuïtie.

Sija ken ik nog van het eerste informatieve gesprek wat wij samen voeren n.a.v. de slagingskans test welke zij bij PartnerSelect online had ingevuld. Anton ontmoette ik voor het eerst op een van de activiteiten van PartnerSelect in Groningen.

Wat een fijne mensen en wat een warm welkom! Wat me gedurende het gehele gesprek opvalt is dat hij begint te stralen zodra hij naar haar kijkt. Alsof hij licht geeft, zo mooi. De liefde! Zo voelbaar en zichtbaar aanwezig tussen deze twee. Het klopt.

Wat is het verhaal van Sija?

Bij Sija (62), begon na het overlijden van haar partner en een 3 jarige periode van rouwverwerking de eenzaamheid te knagen. Ze voelde zich nog jong, dynamisch en had nog veel te geven aan een man, bedacht ze. Na het voorzichtig aftasten van de relatiemarkt werd ze via via getipt om eens een bemiddelingsbureau in te schakelen. Kennissen hadden elkaar zo leren kennen. Dat deed ze, ze vroeg begin 2017 de brochure aan en begon ze te aarzelen. Liet ze haar overleden man nu vallen? De brochure werd weer weggelegd...

Tot ze een aantal maanden daarna in maart de knoop doorhakte, haar gevoel en verlangen volgde en zich inschreef.

Anton’s vrouw overleed in 2015.

Ook hij nam de tijd en de rust in deze periode van rouwverwerking. Zijn vrouw was lang ziek geweest en samen hadden zij afgesproken dat, wanneer een van beiden zou komen te overlijden er weer ruimte voor nieuw geluk moest ontstaan. Anton was weer toe aan een nieuwe relatie! Het was tijd om terug onder de mensen te komen en hij werd actief op internet. Zo ontdekte hij PartnerSelect, en wat hem aansprak was dat dit bemiddelingsbureau toegankelijk was voor alle leeftijden. In eerste instantie nam Anton actief deel aan diverse singles activiteiten van PartnerSelect, waar hij met plezier naar terugkijkt. Uiteindelijk schreef hij zich in april 2017 in voor de daadwerkelijke bemiddeling.

De bemiddelingen gaan van start...

Het 1e voorstel voor Sija kwam in maart. Ze las het tot zeker 3x door en luisterde naar haar intuïtie. Dit was hem niet. Ze wilde de bemiddeling kalm aan en weloverwogen aangaan. Het tweede voorstel was van….. Anton! Op dat moment zat Sija in het buitenland, en had ze net een zware val gemaakt. Ze was niet gelukkig, voelde zich alles behalve fijn en al helemaal niet met de bemiddeling bezig. Na die avond het voorstel nog eens drie keer gelezen te hebben werd ze toch nieuwsgierig naar deze man.. Zij wilde deze man wel ontmoeten.

Anton belde meteen.

En dat bleef niet bij dat ene telefoontje. Ze belden dagelijks waarbij in gesprek allerlei kernzaken als rouwverwerking, levens- en relatieverwachting aan de orde kwamen. Ook al had Sija bij inschrijving aangegeven dat ze een “maatje” zocht, diep in haar hart was ze klaar voor een relatie, ze was toe aan een nieuwe man in haar leven. Met Anton voelde het alsof ze op een natuurlijke manier de diepte inging.

Het doel was rustig aan, en ze gingen met gierende banden vol gas!

Verliefd waren ze al aan de telefoon, volgens beiden. De allereerste ontmoeting kwam, na 10 dagen intensief contact. Sija stond op het perrron als een tiener meisje van 16 op Anton te wachten. Het was snel doch rustig en gelijkwaardig en beleefd. Het was duidelijk, natuurlijk en helemaal raak! De kus op de mond kwam als vanzelfsprekend. Ze kenden elkaar al.

Ze voelden elkaar feilloos aan, vanaf het begin al door het open karakter van beiden. Sija, de welzijnswerker en bruggenbouwer met veel levenservaring. Dynamisch, open en een gevoelsmens puur sang. Anton, voormalig hoofd verpleegkundige op de ambulance, transparant, duidelijk en evenzeer een gevoelsmens.

Die eerste ontmoeting bleven ze de hele middag samen. Hand in hand op het strand. Koffie, lunch en wijn. Aan het eind van de dag wist Sija het zeker; Hij is mijn man.

Alle emoties en hormonen die al die jaren weg waren, kwamen terug

Hotel de botel verliefd waren ze, alle 2. Het feest kon beginnen! Weekendje samen, zoenen en knuffels, prachtige gesprekken en die liefde kon hoogtij vieren. Ze voelden zich gedragen door elkaar. Het was goed zo!

Niet lang daarna, in augustus, sprak Anton zich uit: “We houden van elkaar Sija, wat als ik je nu op dit moment ten huwelijk vroeg?” Sija viel stil, zij had geleerd in alle zuiverheid niet zomaar ja of nee te zeggen. Met alles wil ze bewust beslissen en er niet op terugkomen. Ze had 2 minuten nodig…. en haar antwoord was JA! Voor altijd heel dicht bij elkaar. En “voor altijd” was voor beiden een heel logisch gevoel.

De grote ontdekkingsreis voor Sija en Anton is begonnen. Zorg en welzijn komt bij elkaar. Ze genieten dagelijks ervan elkaar te ‘zien’ en te ‘ontdekken’. Samen delen ze passies als muziek en een bourgondisch leven.

Toch een…. Loyaliteitsconflict

13 september 2017 zijn Sija en Anton op Terschelling getrouwd. Voorafgaand daaraan ontstond er bij Sija een loyaliteitsconflict met haar overleden man. Was ze hem nu ontrouw?

Ze bezocht hem op het kerkhof en vroeg hem om zijn zegen. `Ook de stiefdochter van Sija werd om toestemming gevraagd. Er klonk een volmondig “JA” wat maakte dat de weg vrij was voor een nieuwe relatie, en werd ontvangen als een extra dimensie. Zoals eerder beschreven hadden Anton en zijn partner duidelijke afspraken kunnen maken. Hun motto was “als je echt van elkaar houdt, moet je elkaar de ruimte kunnen geven, ook na het overlijden.”

Sija en Anton spraken over een “bondje tussen die twee overleden partners.” Er is meer tussen hemel en aarde, bevestigen ze. Daarom ook de keuze voor Terschelling. Het prachtige eiland met “eigen uitstraling” waar ze beiden een verleden met beide partners hebben.

Het PartnerSelect voorstel was een schot in de roos.

Enkele tips van Sija en Anton

Op de vraag wat ze anderen, die overwegen zich in te schrijven bij PartnerSelect, mee willen geven antwoorden ze:

 • Het is een buitengewone kans om je door ervaren handen te laten helpen. Een kans die je niet moet laten lopen, een kans om je leven te verrijken.
 • “Open mind is a joy forever”. durf je kwetsbaar op te stellen, heb niet te hoge eisen, hou het bij de basis, blijf bij je gevoel
 • Stel je prioriteitenlijstje bij, en kleur het van te voren niet allen zo in.
 • Stel je grenzen bij, het zal je belonen
 • Ga voor elkaar
 • Bepaal samen jullie tempo

Veel dank lieve Sija en Anton voor jullie openheid. Ik prijs mij gelukkig getuige te mogen zijn van zoveel liefde.

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

 • Geen computerwerk, maar echt mensenwerk
 • Iedereen is persoonlijk gescreend
 • Groot in Nederland en jouw regio
 • Erkend door het SinglesKeurmerk
 • Keiharde contactgarantie
 • Slechts één maand opzegtermijn
 • Sinds 1997 actief