Melvin & Daphne

Een man en een vrouw glimlachen terwijl ze een selfie maken op het strand. De oceaan en de zandkust zijn zichtbaar op de achtergrond, met een bewolkte lucht erboven. Warm gekleed in jasjes suggereren hun vrolijke uitdrukkingen dat ze elkaar misschien via een datingbureau hebben ontmoet, terwijl het haar van de vrouw speels door de wind waait.

Hij deed met een duidelijk doel mee met PartnerSelect Autorally: een partner vinden. Zij schreef zich impulsief in en hoopte stiekem op de liefde. Die allereerste rit was het voor allebei duidelijk.

Van een bijzondere klik in de auto, via openhartige gesprekken in een bootje naar het waarmaken van droomreizen: lees hier hoe Melvin (37) en Daphne (37) hun weg naar de liefde vonden.

Ik heb heel lang gedacht dat de liefde
niet voor mij was weggelegd.

Matchrapport Melvin & Daphne

Klaar met single zijn: actief op zoek naar liefde

 

Het was een drempel om te erkennen dat ik hulp van buitenaf nodig had.

Na 14 jaar alleen te zijn geweest, ontdekte Melvin PartnerSelect via Facebook. Hij vertelt dat het voor hem best een drempel was om te erkennen dat hij hulp van buitenaf nodig had om de liefde te vinden. Daarom duurde het nog een jaar voordat hij zich daadwerkelijk inschreef voor matching.

Het intakegesprek aan huis, persoonlijk profiel en de eerste date lieten niet lang op zich wachten. Maar de beperkingen van de corona tijd en Melvins persoonlijke ontwikkelingstraject maakten de zoektocht naar een partner niet eenvoudig. “Contact maken en behouden vond ik lastig,” legt hij uit. “Daar wilde ik iets aan doen.”

Vier jaar lang stond Melvin ingeschreven. Ondanks dates die op niets uitliepen en af en toe een mismatch, hield hij vol. Zelfs toen hij zijn matchmaker vertelde dat hij twijfelde, bleef zijn vastberadenheid om een partner te vinden onverminderd sterk. “Matchmaking leek gewoon niet voor mij, maar als ik niet actief zoek, weet ik zeker dat ik niemand ontmoet,” dacht hij.

Zoveel mogelijk single activiteiten

Zijn vrienden waren een grote steun. Zij hielpen hem met profielfoto’s en berichten en moedigden hem aan om deel te nemen aan allerlei single activiteiten. Melvin ging er helemaal voor; van zeilweekenden tot borrels en van dagactiviteiten tot vakanties. Over de PartnerSelect Autorally zegt hij enthousiast: “Tijdens die dag heerst een fijne, open sfeer. Je doet écht iets samen en zit niet statisch tegenover elkaar. En je zit maar maximaal 20 minuten bij iemand in de auto, dus als het niets is, ben je zo weer weg.”

Tijdens de Autorally heerst een fijne, open sfeer.
Je doet echt iets samen.

Door zijn goede ervaringen met de Autorally reed hij die zomer dan ook maar weer al te graag mee met de editie Veluwe en Achterhoek. En niet zonder doel. Misschien was dit dan de plek waar hij zijn liefde zou vinden.

Van Facebook-scrol naar Autorally

Op een willekeurige ochtend stuitte Daphne op een vrolijk bericht over de PartnerSelect Autorally terwijl ze door Facebook scrolde. Na anderhalf jaar alleen te zijn, werd ze soms moedeloos van datingapps. “Je stopt er dan een paar maanden mee, maar uiteindelijk ga je toch weer door,” zucht ze.

Tot dan had ze nog nooit deelgenomen aan single activiteiten en was ze ook nooit ingeschreven geweest bij een matchingbureau. Toch aarzelde ze niet en meldde ze zich meteen aan voor de Autorally. “Ik dacht, ik zie het wel. Ik had niet meteen verwacht verliefd te worden,” lacht ze. “Al hoopte ik er stiekem natuurlijk wel op.”

De ochtend van Autorally

Auto actiefilm

“Natuurlijk was ik zenuwachtig,” lacht Melvin. “Die momenten waarop groepjes mannen en vrouwen bij elkaar gaan staan als iedereen binnenkomt, dan voel je de spanning wel. Je ziet dan al vrouwen waarvan je hoopt dat je daarbij in de auto komt,” geeft hij lachend toe.
“Of juist niet!”

Daphne, die zich slechts een paar dagen van tevoren had aangemeld – “want kortingstoestand,” lacht ze – had maar een paar dagen om van tevoren zenuwachtig te zijn. Maar op de dag zelf voelde ze de spanning ook. Na een warm welkom en het in ontvangst nemen van het rally-tasje sloot ze zich aan bij twee vrouwen. Ondanks de directe klik met hen, bleven de zenuwen er wel.

De eerste ritten werden bekend gemaakt; de allereerste namen opgenoemd. ‘Daphne mag bij Melvin in de auto!’
In de groep zochten ze elkaars blik.

Zes ritten, zes partners

 

Iedereen komt voor hetzelfde, maar dat voel je helemaal niet.

“Al op het parkeerterrein vond ik haar geweldig,” vertelt Melvin enthousiast. “Ze had een mooi jurkje aan…” Hij wordt onderbroken door Daphne. “Jurkje?” – “Nouja, blousje dan,” herstelt hij. “En die lach!”

Eenmaal in de auto was het geen moment stil. “Ik wil eigenlijk helemaal niet uitstappen,” bekende Daphne na afloop van de rit.

Bij de eerste stop op de Posbank, waar koffie en gebak klaar stonden, bleven ze bij elkaar. De rest van de dag volgden 5 ritten met 5 andere partners. Hoewel ze zich herinneren dat ze ook met anderen leuke gesprekken hadden, was het niet te vergelijken met die eerste rit. “Bij Melvin in de auto begon ik meteen over mijn kinderwens,” vertelt Daphne. “Bij de anderen niet hoor. Dat was meer gewoon lol maken.”

Net als Melvin merkte ook Daphne dat de sfeer van de dag heel open en gemoedelijk was. “Iedereen komt voor hetzelfde, maar dat voel je helemaal niet.”

Veilige gesprekken bij de borrel

Op de vraag of ze elkaar meteen opzochten tijdens de borrel aan het einde van de dag, moeten ze lachen. “Nee!” zegt Melvin stellig, herinnerend aan het ‘veilige’ gesprek over Jaguars met een aardige man. “Een mooi gesprek hoor, maar ik dacht, hier komt geen liefde van.” Hij ging op zoek naar Daphne. “En daarna heb ik haar niet meer losgelaten!” lacht hij.

Daphne was in gesprek met de twee dames van het begin van de dag. Het gesprek ging al snel over Schotland. “Daar wil ik ook naartoe!” riep Melvin enthousiast. “Je mag wel mee hoor,” antwoordde Daphne.

Rennen met stoelen

Daphne Marcel restaurant

Voor het diner had Daphne zich nog niet aangemeld. Maar Melvin bleef, dus zij ook.
“Dames moeten altijd plassen, hè,” grinnikt Daphne. Bij terugkomst waren alle tafels bezet. In haar typische enthousiasme leidde Daphne iedereen naar een tafel, inclusief het personeel. “Ik ben best wel een mafkees.” Ze pakte een stoel en zette die aan de tafel van Melvin. “Ik heb nog nooit iemand zo snel met een stoel zien rennen!” lacht hij. Iedereen genoot van de goede sfeer en leuke gesprekken.

Zonder nummer uit elkaar

Ondanks de duidelijke klik gedurende de dag, durfden ze elkaars telefoonnummer niet te vragen.
“Waarom heb ik dat nummer nou niet,” baalde Daphne op de terugweg naar huis. “Maar ik wist dat ik nog kon mailen om contactgegevens te vragen.”

Melvin liet het in de auto allemaal even bezinken. Hij vertelt dat hij wat namen had opgeschreven. Daphne kijkt hem aan. “Die van jou natuurlijk bovenaan!” Hij nam zich voor om de organisatie te mailen.

Maar Daphne was hem voor. “Ik heb op Facebook gezocht maar had geen achternaam. Ik lag er ‘s nachts zelfs wakker van!” De dag daarop mailde ze meteen voor zijn nummer. “Zie je wel, hij wil niks met me te maken hebben,” zei ze de volgende dag tegen haar vriendin toen ze nog niks had gehoord. Meteen ontving ze een bericht met zijn nummer. “En binnen 5 minuten heb ik hem geappt,” zegt ze lachend.

Leuk app contact

Na even zoeken heeft Daphne het appje gevonden. Ze moet lachen om de eenvoud. Hee Melvin! Daphne hier. Hij stuurde terug: Dat noem ik nog eens een snelle reactie.

Het contact was meteen heel leuk. Zij was op vakantie en stuurde hem af en toe een foto. Omdat Melvin niet wilde dat het bij appen bleef, reserveerde hij al tijdens haar vakantie een bootje in de Biesbosch. “Ik had wel vaker gedacht dat ik de liefde had gevonden, en dan werd het toch niks,” vertelt hij. “Dan ging ik er vol in en was de teleurstelling groter.” Uit zelfbescherming hield hij nu een slag om de arm.
Totdat zij een maand later zou uitspreken dat het serieus was.

Openhartige gesprekken

Boot stel

Die zomerdag in de Biesbosch “had zij belachelijk veel eten meegenomen,” herinnert Melvin zich nog. “En ik had helemaal geen trek door de zenuwen,” vult Daphne lachend aan.
De gesprekken op de boot waren net zo open en vertrouwd als tijdens de eerste autorit. Hij vertelde openhartig en eerlijk over zijn langdurige vrijgezellen periode en de tijd van zelfontwikkeling. Hierdoor durfde ook zij zich kwetsbaar op te stellen.

Liefde is de afstand waard

Ze wonen een uur bij elkaar vandaag. “Ik heb altijd gezegd: maximaal een half uur,” zegt Daphne.
“Liefde vindt z’n weg wel,” stelt Melvin. “Daar heeft afstand niks mee te maken.”
Maar het is wel moeilijk, weten ze. “Zeker in een vrijdagmiddagspitsie,” glimlacht Melvin. “Dat is lastig, maar het is het waard.”

Liefde vindt z’n weg wel.
Daar heeft afstand niks mee te maken.

Daphne werkt in de zorg. Melvin is vrachtwagenchauffeur. Gemiddeld lukt het om elkaar 1 keer in de week te zien. Soms zitten er 11 dagen tussen. Vooral Daphne heeft hier af en toe moeite mee. “Ik zie het gemis ook als iets positiefs,” zegt Melvin. Maar ook hij kan niet wachten tot ze samen wonen.

Als het goed voelt, is niks te snel

Op 15 juli, na 6 weken, werd het officieel. Er stond een etentje gepland met Daphne’s 2 vriendinnen met partners. De dag ervoor had ze het erover op het werk. “Zou het niet leuk zijn als ik dan aan tafel ineens zeg: nou, nu moeten we het maar officieel maken,” zei ze tegen haar collega’s. Die raadden het haar hoofdschuddend af. Maar Daphne zou Daphne niet zijn als ze het niet tóch deed.

Melvin schrok er wel even van. “Echt een Daphne actie,” lacht hij. “Ik had er in mijn hoofd een romantisch momentje met z’n tweeën van gemaakt.” Maar natuurlijk was hij blij. Dit was de bevestiging die hij zocht.

“Ik had er geen ervaring mee,” zegt hij. “Vóór Daphne had ik nog nooit een serieuze relatie gehad. Maar als het goed voelt, is niks te snel.”

Samen wensen waarmaken

Melvin Daphne kratten

Tijdens de rally spraken ze er al over. Nu wordt het werkelijkheid: over een paar maanden gaan ze samen 10 dagen naar Schotland. Het is iets wat al lang hoog op het wensenlijstje van allebei staat.

Hun eerste weekje weg was naar Hoenderloo. Daphne wilde altijd al zeehonden vrijlaten, maar vond het te duur. Hij haalde haar over. Het was geweldig. “Gingen we nog op de foto in die houten kratten,” lachen ze. “Die man vond dat dat de trouwfoto moest worden als we gingen trouwen!”

Zo doen ze nu samen dingen die ze al lang wilden doen. En dingen die ze nog nooit hebben gedaan, zoals binnenkort een smartphone fotografie workshop.

Juist in de verschillen zit een hoop liefde

Zij chaotisch, hij wat stiller. Zij impulsief, hij wat terughoudender. En zo zijn er nog een hoop verschillen. “Juist in die verschillen zit een hoop liefde,” zegt Melvin. Maar de basisideeën, hun normen en waarden, die komen overeen.

Soms is het even wennen. Melvin woonde 9 jaar alleen. “Als Daphne binnenkomt, moet ze altijd even ventileren,” lacht hij. “Maar laat die stilte maar verbroken worden!”
Daphne voelt hoe gemakkelijk het gaat. En hoe ze zichzelf kan zijn bij hem. “Je moet er maar mee dealen, met dat gekke gedrag van mij.”

Een niet te voorspellen match

Van tevoren hadden ze het niet kunnen voorspellen. “Hij was helemaal niet het type waar ik normaal op viel,” zegt Daphne. “En ik hou ook eigenlijk niet zo van baardjes!” voegt ze lachend toe. Melvin vertelt dat hij helemaal niks met katten had voordat hij Daphne leerde kennen. “En nu zit ik regelmatig met een kat op schoot!”

Een toekomst samen

Daphne Marcel boot

Ze zitten vol toekomstplannen en kijken uit naar het moment van samenwonen. Het liefst vinden ze iets in het midden. Terwijl Daphne regelmatig op Google Maps speurt, bespreekt Melvin het liever eerst met een adviseur. En met zijn moeder. “Ik ga elke week wel even een bakkie doen,” zegt hij. “Zij is wel bang dat ik wegga. Dus het wordt maximaal een half uur hier vandaan.”

Kinderen zouden ze ook graag willen. “Het klinkt misschien gek, maar pas vlak voor ik Daphne leerde kennen, ben ik mezelf echt als man gaan zien,” vertelt Melvin. “Ik had nooit over kinderen nagedacht. Nu wel.”

Tips voor mensen die de liefde zoeken

Meedoen met single activiteiten? Niet te lang over nadenken. “Je kunt er nooit teveel doen!” Allebei vinden ze het goed werken: je doet iets samen en zit niet formeel tegenover elkaar.

In het geval van matchmaking bij PartnerSelect benadrukt Melvin dat je je hart moet volgen en niet moet vasthouden aan oude gedachten. “Als ik voor mezelf praat: ik heb heel lang gedacht dat de liefde niet voor mij was weggelegd,” zegt hij. “Maar met aandacht en moeite, lukt het.”

Het boekje van de rally ligt als aandenken in de kast.
“Dat wordt de trouwroute!” besluiten ze lachend.

Je eigen succesverhaal?

Partnerselect poppetjes man vrouwVerlang jij ook naar een lieve partner waarmee je je leven kunt delen?

Misschien vind je hem of haar wel tijdens één van onze singleactiviteiten! Kijk gauw eens naar onze singleactiviteiten agenda. Word je liever bijgestaan door een ervaren matchmaker? Dan is onze matchmaking misschien wel wat voor jou. Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met onze matchmakers. We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Daphne & Melvin samen

Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.