Jenny & Jeff

Een stel loopt hand in hand over een houten brug naar een groot, wit huis van twee verdiepingen met groene luiken. Op de achtergrond zijn kale bomen en bewolkte luchten te zien. Het huis is omgeven door een groen gazon en nog een kleiner gebouw, wat de charme oproept die vaak wordt geassocieerd met traditionele relatiebemiddeling.

Een wens van Jeff’s overleden vrouw was dat hij het geluk opnieuw zou zoeken. Ook Jenny kent het verdriet van het verlies van een grote liefde. Toen ze er klaar voor waren, schreven ze zich in bij PartnerSelect. Ze vonden de liefde sneller dan verwacht. Van een vertrouwde ontmoeting tot een groeiende verliefdheid tijdens een romantisch 7-gangendiner: dit is hoe de liefde kan overvallen en overtuigen.

Lees het verhaal van Jenny en Jeff. Een stel dat iedereen om hen heen verblijdt met hun liefde. Een verhaal over verlies, onstuimige verliefdheid en genieten van het leven.

De rust, de gezelligheid, het fijne gevoel als we bij elkaar zijn… Het past gewoon.

Matchrapport Jenny Jeff

De opdracht om het geluk weer te zoeken

Aan het einde van haar leven gaf ze me verschillende opdrachten.

Na 42 jaar lang gelukkig getrouwd te zijn geweest, verloor Jeff (67) zijn vrouw aan kanker. Aan het einde van haar leven had ze hem verschillende opdrachten gegeven. De laatste was dat hij niet alleen moest blijven en het geluk weer moest zoeken als zij er niet meer was. “Al haar opdrachten had ik uitgevoerd,” zegt Jeff “Maar deze bleef liggen.”

Totdat een goede bekende hem aanraadde weer op zoek te gaan naar de liefde. Jeff geloofde niet in datingsites, maar in een methode als relatiebemiddeling had hij wel vertrouwen. Hij vond PartnerSelect en schreef zich in. Hij had niet verwacht dat het intakegesprek met consulent Angelique zo ontzettend leuk zou zijn.

Liever matchmaking dan verkeerde mannen op willekeurige apps

Jenny (63) was 4 jaar alleen toen de wens groeide om weer iemand in haar leven te hebben. Ook zij verloor haar grote liefde. Een vriendin zat in dezelfde situatie. Na diverse pogingen op datingsites stond zij nu ingeschreven bij PartnerSelect en deed mee aan single activiteiten als de Singles Autorally. Haar enthousiasme maakte Jenny nieuwsgierig.

Haar enthousiasme over PartnerSelect maakte me nieuwsgierig.

Ze bekeek de site, dacht na, las nog meer informatie en bleef dubben. “Ik hikte aan tegen de best hoge kosten,” zegt ze. Haar zoon gaf de doorslag. ‘Ma, ik heb liever dat je dit doet, dan dat je allemaal verkeerde mensen op datingapps ontmoet’, zei hij. Ze schreef zich in met het voornemen het een jaar te geven en zich open te stellen voor de voorstellen.
Ze koos voor een online intakegesprek. Het gesprek met matchmaker Robin was fijn.

Een onverwacht voorstel

Voorstel matching

Direct na haar inschrijving ging Jenny op vakantie. Ze ging ervan uit dat het nog wel een tijdje zou duren voordat ze een voorstel kreeg. Haar verbazing van de mail die avond in het hotel zal ze dan ook nooit vergeten. “Ik dacht, misschien heb ik niet betaald of zo,” lacht ze. Ze opende het voorstel en was helemaal overrompeld. ‘Wát een leuke man!’. Ze draait zich naar hem toe. “Ja, ik vond jou gelijk heel leuk op de foto.” Jeff moet lachen en geeft haar liefdevol een kus op haar voorhoofd.

Jeff vertelt dat zijn eerste voorstel geen match was. Toen hij de persoonsbeschrijving van Jenny kreeg, las hij eerst het verhaal voordat hij haar foto bekeek. “Het was de tekst die het deed,” zegt hij. “Ik dacht, dit wil ik.”

Het telefoongesprek

Ze kregen elkaars telefoonnummer. Jenny weet nog dat ze dat een spannend moment vond. Om zich nog een beetje voor te bereiden, nam ze zich voor ‘s avonds te bellen. Ze kreeg er de kans niet voor, want op dat moment zag ze het nummer van Jeff al op haar telefoon verschijnen. “Ik wist niet hoe snel ik haar moest bellen,” lacht hij.

De eerste wandeling

Wandeling bos

Jeff liet de eerste afspraak aan Jenny over. Ze had goed nagedacht over waar en wat ze wilde gaan doen. “Ik houd van de natuur, van buiten zijn,” vertelt Jenny. “Wandelen leek me een goede activiteit. Dan is het niet zo’n sollicitatiegesprek aan tafel.”

Twee dagen na hun telefoongesprek spraken ze af. “En dan ben je natuurlijk op tijd en ga je op 5 minuten afstand van de afgesproken plek staan wachten,” zegt Jeff lachend. Zodra ze uitstapte, was hij onder de indruk. “Ze ging meteen naar de routekaart, alles regelen. Ik vond haar meteen ongelooflijk leuk, relaxed en zichzelf!”

Ik vond haar meteen ongelooflijk leuk, relaxed en zichzelf.

Ze hadden geen last van zenuwen. Het kletsen ging vanzelf. Na een stuk lopen zochten ze een rustig plekje in een restaurantje. Ondertussen was Jeff steeds meer onder de indruk van Jenny. “Haar manier van communiceren, hoe ze zichzelf was..” Na een lunch en de hele plas te zijn rondgelopen, kwamen ze terug bij de auto.

Samen vast in de woonwijk

‘Dit vind ik niet leuk’, dacht Jeff bij de auto. Hij wilde niets liever dan nog even verder kletsen. Hij vroeg haar of ze mee wilde naar Gouda. “En ik stapte gelijk bij jou in de auto,” lacht Jenny. “Het ging zo ontspannen.” Ze wandelden door de stad en zochten een restaurantje voor een glaasje wijn en een borrelplank. Op de terugweg naar haar auto ontdekten ze dat de wegen waren afgesloten. “Het dwalen door de woonwijken was eigenlijk ook weer enorm gezellig!” grinniken ze samen.

Bijzondere ontmoetingen

Museum schilderij

Terug in hun eigen auto’s keken ze beiden terug op een bijzondere ontmoeting. Jeff vertelt dat hij op de eerste parkeerplaats waar hij langsreed even stilstond om de hele dag te overdenken.

De zondag daarop bezochten ze samen een tentoonstelling in het Singer museum, waar ze in de museumtuin werden verrast met een concert. “Het was geweldig,” zegt Jeff met een glimlach. “Ja, het voelde helemaal compleet,” knikt Jenny instemmend.

Meegesleept door enthousiasme

Voor hun volgende afspraak had Jeff een plan. Maar Jenny wilde het rustig aan doen. “Ik wilde niet overhaasten,” legt ze uit. Desondanks werd ze meegesleept door Jeff’ enthousiasme. “Ik was bezorgd dat mijn plan zou mislukken!” lacht Jeff.
“Hij wilde in een mooi restaurant gaan dineren,” legt Jenny uit. “Zeven gangen.” Daar was ze wel van gecharmeerd. De week daarop had Jeff alles geregeld. Hij boekte een b&b in de buurt voor zichzelf. “Want na zeven gangen ga ik geen 100 kilometer meer naar huis rijden!”

Dezelfde gedachten

In het restaurant was Jenny niet tevreden met hun toegewezen tafeltje. Zonder een woord te zeggen glipte ze naar het toilet, regelrecht naar de ober om te informeren naar een andere optie. Tot haar verbazing was dit al geregeld. Wat blijkt? Zonder het van elkaar te weten, hadden Jeff en zij hetzelfde idee gehad!

Het is ongelooflijk hoeveel overeenkomt.

Het was niet de eerste keer dat ze precies hetzelfde dachten. Jeff vertelt dat dit al bij hun allereerste date opviel: ze matchen op zoveel vlakken. “We zochten naar verschillen, maar die waren moeilijk te vinden!” lacht hij. “Het is ongelooflijk hoeveel overeenkomt.”

Romantiek na een zevengangendiner

Diner tafel

“De avond van het zevengangendiner had ik het wel wat moeilijk,” vertelt Jeff met een ondeugende glimlach. “Ik begon echt verliefd te worden.”
– “En ik werd meegesleurd in jouw enthousiasme.” Jenny kijkt hem aan. “Maar vrijwillig hoor!”

De hele avond zaten ze dicht tegen elkaar aan. Na afloop duurde het een hele poos tot de taxi kwam die Jeff naar zijn b&b zou brengen. Maar wat was dat samen wachten fijn. “Toen kreeg ik mijn eerste kus,” zegt Jeff. “Heel romantisch.”

Toen kreeg ik mijn eerste kus.

Liefde na verlies

Allebei hebben ze een liefde verloren aan kanker. Ze begrijpen en steunen elkaar. De emoties rondom een nieuwe liefde zijn complex, maar ze worden er onverbiddelijk door meegesleept.

Ze verbazen zich over de verliefdheid die hen beiden overviel. “Ik heb ineens zo’n respect voor verliefde pubers!” grapt Jeff. “Je bent constant afgeleid, kunt je niet meer concentreren…” Ook Jenny werd overrompeld door haar emoties. ‘Jeetje wat overkomt me toch,’ dacht ze. “Op mijn werk kon ik mijn gedachten er niet bijhouden.”

Zelfs vreemden kunnen de vreugde van hun liefde voelen. Jenny vertelt dat ze een dagje naar Rotterdam gingen. “We waren gewoon super verliefd die dag,” lacht ze. “Ik kon niet van hem afblijven en we waren zo aan het lachen.” Een vrouw naast hen observeerde hen met een glimlach. “You make my day!” riep ze hen vrolijk toe.

Samen van het leven genieten

Champagne

De ontmoetingen volgden elkaar in rap tempo op. Toen Jeff Jenny voor het eerst bij hem thuis uitnodigde, twijfelde ze even. Een eigen slaap- en badkamer trok haar over de streep. Opnieuw had hij alles tot in de puntjes verzorgd. “Er stond zelfs een mooie fles champagne klaar!”

Daarna stelde Jeff voor om een weekendje samen weg te gaan. Jenny mocht kiezen. Het werd een heerlijk weekend Assen. “Wandelen, een voorstelling, eten en drinken; zo leuk!”

Nu zien ze elkaar enkel tijdens lange weekenden. Ze hebben allebei nog hun werk. In de wintermaanden schaatst Jenny op zaterdag. Dan komt Jeff op donderdag en gaat op maandag weer terug.

Over een paar weken staat er een bijzondere reis op de planning. Met z’n tweeën naar Noorwegen. Vanuit Oslo vliegen ze helemaal naar het noorden om het Noorderlicht te bekijken. Extra bijzonder is dat Jenny’s zoon, die in het buitenland woont en Jeff daarom nog nooit heeft gezien, ook komt.

Samenwonen in twee huizen

In de toekomst willen ze wat minder werken. In hun woonplaatsen hebben ze allebei een eigen leven opgebouwd met mensen om hen heen die belangrijk zijn. Dat willen ze niet zomaar loslaten. Daarom verwachten ze niet van elkaar dat de een bij de ander intrekt. “We willen niet LAT-ten, maar samenwonen in twee huizen,” zeggen ze. “We houden dus allebei onze thuisbasis.”

Een relatie is ook een investering in de toekomst.

“Ik zeg niks,” lacht Jeff geheimzinnig als het over trouwen gaat. Voor Jenny is dat nog wat snel. Wel denken ze na over de toekomst. Over hoe ze voor elkaar willen en kunnen blijven zorgen naarmate ze ouder worden. “Een relatie is niet alleen leuk voor nu,” stelt Jeff. “Het is ook een investering in de toekomst.”

Wennen aan een gezamenlijk huishouden

Jenny vertelt dat ze lange tijd alleen heeft gewoond, dus het wennen aan het samenwonen tijdens de weekenden is voor haar ook een aanpassing. “Ik kan ook boodschappen doen en stofzuigen!” zegt Jeff lachend. “Ja, dat vind ik echt nog wennen,” legt Jenny uit. “Als ik ga sporten, denk ik nog steeds altijd hoe het moet met de boodschappen.”

Een nieuwe liefde

Jenny Jeff strand

Ze hebben de liefde weer gevonden. Dat ervaren ze allebei als heel bijzonder. Ze zijn dan ook héél blij dat het zo gelopen is. “Het was voor ons allebei een grote wens om weer iemand in ons leven te hebben.”

Het was voor ons allebei een grote wens om weer iemand in ons leven te hebben.

Op de vraag wat haar aantrekt in Jeff, antwoordt Jenny dat het echt het totaalplaatje is. “Jeff is gewoon geweldig,” zegt ze. “Hij is een heel leuke man, veel attenter dan ikzelf. Zo liefdevol en zorgzaam.”
Jeff benoemt op zijn beurt haar zelfverzekerde karakter. “Jenny is een sterke, onafhankelijke, slimme vrouw die goed voor zichzelf kan opkomen.” De manier waarop ze in het leven staat, trekt hem aan. En dat ze op hetzelfde niveau zitten. “De rust, de gezelligheid, het warme gevoel als we bij elkaar zijn… Het past gewoon.”

Ervaring met PartnerSelect

Ze zijn heel positief over de matchmaking bij PartnerSelect. Allebei hadden ze verwacht dat het proces langer zou duren. In datingsites gelooft Jeff niet. Een methode als matching heeft volgens hem veel meer kans van slagen. “Maar het is verbazingwekkend dat het bij ons zo snel is gelukt,” zegt hij. “Bij de inschrijving wordt benadrukt dat je het echt de tijd moet geven. Ons verhaal bewijst echter dat het ook heel anders kan verlopen.”

“Zonder jullie had ik Jenny nooit ontmoet,” besluit Jeff. “En daar ben ik heel dankbaar voor.”

Je eigen succesverhaal?

Partnerselect poppetjes man vrouwVerlang jij ook (weer) naar een lieve partner waarmee je je leven kunt delen? En heb jij, net als Jenny en Jeff, geen vertrouwen in datingapps?
Dan is onze matchmaking misschien wel wat voor jou. Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen met onze matchmakers. We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.