Chris en Trijntje match

Chris & Trijntje

Hun ontmoeting ontstond uit een reeks toevalligheden. Daar hebben hun overleden partners wel iets mee te maken, denken ze.
De techneut en de taalliefhebber. Ze zijn zeer gecharmeerd van elkaar. Na een eerste date in het museum volgden nog meer uitjes.
Nu laat hij haar Texel zien, en zij hem Londen.
Dit is het mooie succesverhaal van Chris (73) en Trijntje* (68).

Als ze naast me loopt, ben ik trots.

Match Chris & Trijntje

Geen partner via vrienden of de bridgeclub

Negen jaar geleden verloor Trijntje haar man. Hoewel ze de eerste jaren nog niet toe was aan een nieuwe partner, groeide langzaam dat verlangen. Maar waar ontmoet je nog iemand? Tussen vrienden en kennissen zat geen potentiële partner. En bij de bridgeclub ontstonden alleen vriendschappen. Vriendinnen hadden ervaring met datingsites. “De ongefilterde, soms ver van de realiteit staande, profielen op datingsites zijn minder betrouwbaar,” vindt ze. “En dating is al zo’n kwetsbaar proces.”

Datingsites maken je kwetsbaar
Ze wilde meer zekerheid. Een vriendin vertelde haar enthousiast over een singles kookworkshop van PartnerSelect. Nieuwsgierig geworden door de goede ervaring, las ze op de site over de werkwijze en één op één voorstellen. “Omdat er meer single vrouwen dan mannen zijn, vond ik dit een meer evenwichtige manier van zoeken dan via een datingsite.”

Per ongeluk in het systeem van PartnerSelect

Ook Chris verloor zijn partner. Drie jaar geleden, snel en onverwacht. “Na een jaar dacht ik, ik moet wat doen,” vertelt hij. “Maar ik wist niks van internetdating of bemiddelingsbureaus.” Hij keek rond op internet, maar vond het allemaal niks. Tot hij op de site van PartnerSelect belandde. ‘Wel aardig,’ dacht hij. Maar niet meer dan dat. 

De stap voelde als verraad naar mijn overleden vrouw.
“Blijkbaar heb ik toen op een knopje gedrukt waardoor ik in het systeem terecht kwam, want ineens kreeg ik mails over een Singles Autorally,” zegt hij lachend. Toch schrok hij ervan. ‘God, ben ik er toch nog in getrapt?’ Hij was er nog niet klaar voor. Deze stap voelde als een verraad naar zijn overleden vrouw.
Een week voor de rally, besloot hij toch mee te doen. “Ik dacht, dan kan ik ook meteen kijken wat voor toko dit is.” Het beviel. De organisatie, de sfeer, de mensen; het klopte.

Integriteit en duidelijkheid van PartnerSelect

 

De toon van de mails is fijn. Ik voelde me tot niks verplicht.

Het is niks geworden met de dames van de rally. Maar het was wel een eerste stap in het proces naar een nieuwe partner. Chris merkte wat hij wel en niet wenste. Toch duurde het nog driekwart jaar voordat hij zich inschreef. “De inschrijving was op basis van de integriteit en duidelijkheid van PartnerSelect. En de fijne toon van de mails; ik voelde me tot niks verplicht.” 
Toen zijn consulent voor het intakegesprek bij hem thuis kwam, twijfelde Chris er niet over om het meest intensieve pakket te kiezen. “Ik nam het beste pakket dat er was. Zo kon ik mezelf niks kwalijk nemen als het niet zou slagen.”

De matching op pauze

Golf Chris

Na een paar voorstellen zette Trijntje de matching op pauze. Het kostte toch veel energie. Ondertussen overlegde ze veel met vriendinnen.
Het eerste voorstel toen ze weer verder ging was van een leuk uitziende man die voor van alles in was. Hij hockeyde en golfde - iets wat Trijntje zelf niet doet, maar exact dezelfde hobby’s leek haar niet belangrijk. Wat ze wel fijn vond, was dat hij de ervaring deelde van een overleden echtgenoot. “Geen criterium, maar wel prettig.”
Deze Chris wilde ze wel ontmoeten.

Een taalliefhebber en technicus!

Boeken

Het eerste en tweede voorstel dat Chris ontving, werd niks. Toen hij het derde voorstel las, vroeg hij zijn matchmaker Bas of dit wel wat voor hem was.
'Een leesclub Engels en Frans', las hij. Chris legt uit dat hij een technische man is. “Boeken lezen, en erover praten, daar heb ik niks mee.” Toch wilde hij het wel proberen.

Niks te verliezen: het eerste telefoongesprek

Chris belde haar op. “Het fijne van PartnerSelect is ook dat zij het telefoontje verwacht.” Zenuwachtig was hij niet. “Je hebt niks te verliezen!” Ook de vorige voorstellen waren allemaal aardig. “Ik was wel zenuwachtig hoor,” reageert Trijntje.
Ze weten niet meer waarover ze allemaal hebben gesproken. Wel dat ze meteen een half uur hebben gepraat.
Zij vond zijn stem prettig, hij haar volume. En haar voorzichtige, doordachte formulering. “Geen flapuit, dat is niks voor mij,” zegt Chris. “Daar was ik bij de Autorally wel achter gekomen!”

Daten in museum en kasteel

Kasteeltuin

Trijntje stelde voor om in haar stad af te spreken. Ze kende een leuk klein museum met een brasserie en botanische tuin.
‘Oh is hij leuk!’ dacht ze toen hij uit zijn blauwe auto stapte. ‘Wel aardig’, dacht hij toen hij haar op het bankje zag zitten.
De weg naar het museum was het geen moment stil. En de rest van de dag ook niet. Het werd duidelijk: er was een klik.
Niet lang daarna volgde de tweede afspraak.

Je moet je zwakheden meteen op tafel gooien.
Tijdens een wandeling in een kasteeltuin werden er meer persoonlijke zaken uitgewisseld. Ook over gezondheid. Belangrijk om niet te lang mee te wachten, vinden ze. “We zijn allemaal wat ouder. Zodra je iemand meer dan leuk vindt, moet je je zwakheden gelijk op tafel gooien,” vindt Chris. “Je moet zoveel mogelijk hick-ups bespreken. Niet meteen natuurlijk, en niet allemaal achter elkaar,” lacht Chris. “Je moet het wel een beetje gezellig brengen.”

Wat zoek je (niet)

 

Charmant gedrag, zeker geen kippennek, en liefst blond.

“Ik had wel een lijstje,” geeft Chris toe. “Maar meer als leidraad.” Charmant gedrag, zeker geen kippennek, en liefst blond. Trijntje voldeed aan alles. “Maar zwart haar was ook goed geweest hoor.”
Trijntje had geen lijstje, maar door de andere contacten werd het haar wel steeds duidelijker wat ze níet wilde. “Bijvoorbeeld dat iemand meteen begint over wat er misging in een vorige relatie. Of geen goed contact met familie,” legt ze uit.

Een verbaasd enthousiaste familie

Bij het tweede voorstel besloot Chris zijn dochter te informeren over ‘wat hij aan het doen was’. Hij vertelt lachend wat hij aan de telefoon tegen haar zei: “Nu ga ik iets heel persoonlijks vertellen. Je mag het aan niemand vertellen, anders onterf ik je.” Zijn dochter vreesde het ergste. Ze reageerde dan ook blij verrast op het daten van haar vader.

Na een aantal dates kozen Trijntje en Chris er bewust voor om kort achter elkaar af te spreken om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een familiebijeenkomst vertelde Chris het ook aan zijn zoon. “Hij was zeer verbaasd.” 

Trijntje overlegde in het dating proces veel met vriendinnen. Haar zus wist het ook. “Zij moest er aan wennen, omdat ze een goede band met mijn man had. Maar er was begrip voor deze stappen. ”

Zoveel toeval, dat kan geen toeval meer zijn

Het gevoel van verraad naar zijn overleden vrouw, dat Chris in het begin voelde, werd minder en is nu niet meer prominent aanwezig. “Omdat we zoveel overeenkomsten hebben, en het zo goed gaat, zeggen we dat die echtgenoten daarboven ons samen zijn regelen.”

Die echtgenoten daarboven hebben ons samen zijn geregeld.
Geen mogelijke liefdes bij de bridge, een aanmelding die per ongeluk ging: hun kennismaking ging met toeval gepaard, dat moet bijna wel geregeld zijn. “Ik ben blij dat je 8 jaar hebt gewacht,” besluit Chris.

Waarom passen ze bij elkaar?

 

Ik kan al mijn gevoelens met hem delen.

Haar humor, dat is wat Chris zo aantrekkelijk aan haar vindt. Dat ze zoveel liefde voor hem heeft. “En dat ik, als ze naast me loopt, trots op haar ben,” voegt hij toe. “Want dat ben ik.”

Ook voor Trijntje is zijn humor iets waar ze voor is gevallen. Ze zag ook al snel dat hij een bepaald zelfvertrouwen uitstraalt en goed met vrouwen om kan gaan.
“En, heel gek en daar ben ik nog niet uit, hij doet me aan mijn vader denken.” Ze concludeert dat ze gewoon graag in zijn gezelschap is. “Hoewel ik me ook goed in mijn eentje kan redden, is hij echt een aanvulling, ik kan al mijn gevoelens met hem delen. Dat doet me goed.” 
Ze komen uit eenzelfde soort gezin, hebben dezelfde achtergrond.
Dat werkt.

Samen op vakantie

Vakantie

Na die eerste date volgden bezoeken aan musea, dagjes weg en uitjes. In Rome dronken ze borreltjes met familie en vrienden. Er volgde een reis met zijn kinderen naar Gran Canaria. “Die trip voor de hele familie had ik al langer op de rol staan,” vertelt Chris. Hij vroeg Trijntje mee. Het was de eerste gezamenlijke reis. Toch spannend. Ook voor Trijntje. Het ging hartstikke goed; het was heel gezellig samen. Hoe kon het ook anders.

In de zomer gaan ze naar Texel. Niet zomaar een bestemming: Chris komt er al 40 jaar. Het is voor het eerst dat Trijntje meegaat. Volgend jaar staat - naast ‘toneeldingen’ en een voorjaarsvakantie – Londen al op de planning. “Ja, dat is wel een ‘major event’”, lacht Trijntje. “Die stad wil ik hem graag laten zien.”  Ze zijn de weekenden om en om bij elkaar. “We hebben nu, zoals ze dat noemen, een LAT-relatie.” Ze leven in het hier en nu. Samenwonen … Ze sluiten het niet uit. Maar voor nu is het goed zo.

Tips voor mensen die op zoek zijn naar een partner

Daar kunnen ze kort over zijn: schrijf je in voor matching. “Niet twijfelen, maar doen.” Chris benadrukt dat je je niet tegen moet laten houden door het geld dat het kost. “Dat het een paar centen kost, is jammer, maar dat verdien je echt terug.”
Ook moet je jezelf niet vastpinnen op een bepaald type, zeggen ze. “Dat zie ik ook in mijn omgeving,” zegt Trijntje. “Soms vind je het geluk bij een heel ander persoon dan je dacht.” 

En gelukkig, dat zijn ze. Over hoe het is gelopen. Over hoe het nu gaat.
Maar bovenal: met elkaar.

Je eigen succesverhaal?

Wil jij net als Chris en Trijntje ook het geluk (weer) vinden?
Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen.
We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?*Vanwege privacyredenen zijn de namen gefingeerd.

Door: Annabel Molleman

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

  • Geen algoritmes, maar echt mensenwerk
  • Iedereen is persoonlijk gescreend
  • Groot in Nederland en jouw regio
  • Erkend door het SinglesKeurmerk
  • Sinds 1997 actief