Willem & Emma

Willem Emma

“Het is gewoon mijn maatje. Helemaal van mij,” zegt Emma met twinkelende ogen. “Echt waar, ik ben er zo blij mee!” Willem kijkt haar liefdevol aan. “Het is gewoon een geweldige meid. Ik zou haar niet kwijt willen.” De omgeving zag het al vanaf het begin: ze stralen.

Allebei hebben ze een weg afgelegd. Hij moest zijn verlegenheid overwinnen, zij haar hernia. Ze leerden elkaar kennen via de matchmaking van PartnerSelect. En dat veranderde hun levens compleet. Bij elkaar vinden ze rust.

Samenwonen gaat er nog wel van komen. “Maar laten we eerst gewoon van elkaar genieten.” En dat doen ze.
Hoe? Dat lees je in het hartverwarmende succesverhaal van Willem (46) en Emma (49)*.

Matchrapport

Obstakels tijdens de zoektocht naar de liefde

Hij stond al eens eerder ingeschreven bij PartnerSelect. Een aantal jaar geleden, 12 maanden lang. Helaas zonder succes. Willem vertelt dat hij toen een ander persoon was dan nu. “Ik had veel last van verlegenheid,” legt hij uit. “Praten met anderen vond ik moeilijk.”

Door verlegenheid vond ik het moeilijk om te praten.

Hij heeft een aantal datingsites geprobeerd. Maar daar was hij snel klaar mee. Hij heeft er minder goede ervaringen mee. Sommigen gaven geen antwoord, anderen bleken geen vrouw te zijn. Ook een poging tot oplichting heeft hij meegemaakt. “Iemand begon ineens
geld te vragen. Ik zei, als je over geld wil praten, moet je niet bij mij zijn!”

Geen tijd voor de liefde

 

Als mantelzorger had ik geen tijd voor een relatie

Ook Emma wist dat ze goed moest opletten. Ze heeft gezien dat een collega in handen viel van een Nigeriaanse oplichtersbende. “Voor mij was het heel belangrijk om in een veilige omgeving op zoek te gaan naar een partner,” vertelt ze.
Vóór haar inschrijving had ze niet veel tijd voor een relatie. Ze is lang mantelzorger voor haar moeder geweest. Ze wilde wel, maar wanneer had ze de tijd om op zoek te gaan naar de liefde? “Wanneer heeft Emma tijd?” Grapten vriendinnen. “Op zondagochtend 7 uur?”

Een tweede poging na een coachtraject

Coaching

Om zijn verlegenheid aan te pakken, startte Willem drie jaar geleden met een coachtraject. Daar oefende hij zijn sociale vaardigheden, het versturen van berichten en het aangaan van een gesprek.
Aanvankelijk was zijn standpunt ‘Ik begin er niet meer aan’. Maar zijn coach raadde hem aan om het nog eens te proberen bij een matchingbureau zoals PartnerSelect. Willem voelde zich hier na het coachtraject klaar voor. Het was een heel verschil met de eerste keer dat hij zich inschreef. Vol goede moed begon hij opnieuw.
“Ik dacht, ik ga het gewoon weer proberen!”

Fysiek aansterken

Na het overlijden van haar moeder besefte Emma dat ze niet alleen wilde blijven. Ze stond open voor
liefde. “Maar ik wilde niet met naam en toenaam ergens op een site staan,” vertelt ze. Omdat er
spontaan niets gebeurde, koos ze voor een matchingbureau.
Het intakegesprek was fijn. Maar nog in dezelfde maand als haar inschrijving, kreeg ze een hernia met veel impact.

Nog in dezelfde maand kreeg ik een hernia met veel impact.

Na enige tijd heeft ze afgesproken met een match, waarbij toen bleek dat de klik onvoldoende was. Emma zat bovendien nog niet goed in haar vel vanwege de hernia. Na een gesprek met haar matchmaker besloot ze de matchmaking even on hold te zetten. Ze had tijd nodig om fysiek aan te sterken.

Vrienden leren kennen bij de single activiteiten

Ook Willem kreeg een aantal voorstellen. De juiste zat er nog niet tussen. Hij besloot deel te nemen aan verschillende single activiteiten van PartnerSelect, zoals de Singles Autorally. Hij merkte dat het hem dankzij het coachtraject beter lukte om contact te maken en mensen te leren kennen. Één van hen is nog steeds een goede vriendin. Maar de vrouw waar hij zijn leven mee wilde delen, zat er niet tussen.

Ze vielen voor de overeenkomsten, niet de foto

persoonsbeschrijving

Maar toen kwam daar het voorstel. Allebei keken ze nauwelijks naar de foto. “Als je al meerdere voorstellen hebt gehad, weet je dat de foto maar een momentopname is,” stelt Willem. “Alleen als je elkaar in het echt ontmoet, weet je of het iets is of niet.”

Alleen als je elkaar in het echt ontmoet,
weet je of het iets is of niet.

Wat voor allebei wél meteen opviel, waren de vele overeenkomsten. “We hebben veel gemeenschappelijk,” glimlacht Emma. “Onze uitgangspositie is hetzelfde. Allebei zelfstandige persoonlijkheden, een leuk huis, fijne baan en een sterke band met de familie.” De basis klopte.

Vier uur aaneengesloten gepraat

‘Wat wil je doen? Fietsen, lopen, iets drinken; zeg het maar!’ appte Willem enthousiast naar Emma. Twee dagen daarna wandelden ze vier uur lang zonder dat er één keer een stilte viel. Ze besloten om ook wat te gaan eten. “Dit is zo leuk, dit wil ik nog wel een keertje!” dacht Willem. Met een blij gevoel ging hij naar huis. Dat gold ook voor Emma. “Aan de telefoon hoorde mijn zus aan mijn stem hoe enthousiast ik was.”

Spontaan langs na een vergeten bosje bloemen

 

Ik dacht, ik rijd gewoon naar huis, óf ik rijd weer haar kant op.

De tweede keer spraken ze bij hem in de buurt af. En weer hadden ze zoveel lol samen. Willem had een bloemetje voor haar meegenomen, dat hij in de auto had liggen. “Ik zei nog tegen haar, dat moet ik straks niet vergeten te geven.” Toen hij met een grote glimlach weer naar huis reed, besefte hij dat de bloemen nog bij hem in de auto stonden. Het was al avond. “Ik dacht, ik rijd gewoon naar huis, óf ik rijd haar kant op en zie het wel.”
Hij verzamelde al zijn moed en reed terug. “Ik wist wel in welke plaats en straat ze woonde, maar niet het nummer,” lacht hij. “Gelukkig hing er een naambordje.”
Emma was met een vriendin aan het bellen toen hij ineens voor de deur stond. ‘Ohh hij staat voor de deur!’ riep ze door de telefoon.
“Dat was een heel leuke verrassing.”

De voordelen van ver van elkaar vandaan wonen

weg asftand

Doordat ze 100 km van elkaar vandaan wonen, leerden ze elkaar snel kennen. “De afstand heeft dus ook zo z’n voordelen,” concludeert Emma. “Je bent veel langer bij elkaar, dus je leert elkaar meteen goed kennen. Je kunt niet drie dagen iemand anders zijn.”
De afstand overbruggen, vinden ze allebei geen probleem. Maar het vergt wel creativiteit en flexibiliteit. Zo gaat Emma nu regelmatig bij hem thuis werken. Inmiddels hebben ze daar een heuse werkplek ingericht.
“Het werkhuis is bij hem, het vakantiehuis bij mij,” lacht Emma. Ze komt dan ook altijd aan met een grote koffer, 2 laptops, een handtas en een shopper. Wat hij meeneemt naar haar? Één tas.
“Tja,” grinnikt hij.

Familie

 

Bij haar in de familie gaat het hetzelfde als bij die van mij.

Willem’s laatste coachgesprek was een mijlpaal. Na dat moment zijn ze verder bij elkaar geland. Het was tijd om hun ouders en omgeving te vertellen van hun relatie.
Drie weken na hun ontmoeting had zij een familiedag. Willem schoof aan bij het diner. Voor allebei is familie heel belangrijk. Emma heeft zijn familie dus ook snel leren kennen. “Bij haar in de familie gaat het hetzelfde als bij die van mij,” zegt Willem. “Dat maakt het heel makkelijk.”
Bij een voetbalwedstrijd heeft hij haar vrienden ontmoet. Dat ging heel gemoedelijk. Hoewel ze samen van het sociale leven kunnen genieten, vinden ze het ook heel belangrijk om de tijd met z’n tweeën te bewaken. “We vinden die tijd voor onszelf belangrijk,” legt Emma uit. “We zorgen er dan ook voor dat de weekenden niet helemaal zijn volgepland.”

Ze verschillen, maar het totaalplaatje klopt

“Moesten we nog aan iets van elkaar wennen?” Ze kijken elkaar aan. “Nee, eigenlijk helemaal niet.” Toch zijn er wel degelijk verschillen. Verschillende hobby’s en verschillend werk. Door haar lichamelijke beperking is ze fysiek minder sterk en doet ze veel lees-, schrijf- en denkwerk. Hij heeft dyslexie en werkt met zijn handen. “Toch klopt het totaalplaatje bij ons,” stelt Willem.
En daar is Emma het roerend mee eens. “We zitten ‘s morgens om 6:00 uur stralend aan het ontbijt,” lacht ze. “Ik heb een maatje.” Emma legt haar hoofd even op zijn schouder. “En daar ben ik gewoon heel blij mee.”

Ik heb een maatje.
En daar ben ik gewoon heel blij mee.

Allebei hebben ze een weg afgelegd. Hij vooral mentaal, zij fysiek. Ze hebben allebei een verleden. Bij elkaar vinden ze rust.

De relatie heeft alles veranderd

Handen vasthoudenTijdens de eerste ontmoeting zijn ze niet stil geweest. En dat zijn ze nog steeds niet. “Als we niet bij elkaar zijn, bellen we.” Praten is essentieel voor de relatie, vinden ze. En lachen. Emma vindt het leuk om hem af en toe te plagen. En andersom.
Het geluk vinden ze juist in de dagelijkse dingen. Zoals samen eten na een werkdag, tegen elkaar aan op de bank of met z’n tweeën naar de supermarkt. Het hoeft niet groots te zijn.

De relatie heeft hun levens veranderd. Willem ervaart dat het hem rust heeft gegeven. “Voorheen was het altijd werk-werk-werk. Nu kan ik meer ontspannen en tijd voor mezelf vrijmaken.” Ook voor Emma heeft de relatie veel veranderd. Hij houdt haar hoofd rustig, zij zorgt dat hij meer ontspant.

Van elkaar genieten

Volgende week gaan ze een weekendje weg. De zomervakantie is al geboekt. Plannen zijn er genoeg.
Samenwonen gaat er waarschijnlijk nog wel van komen. Maar met een eigen huis, baan en omgeving, moet er veel geregeld worden. “Dus laten we eerst gewoon van elkaar genieten.”

Tips voor mensen die op zoek zijn naar de liefde

“Sta open voor de liefde,” adviseert Emma. “Zeker als je al een geschiedenis hebt, moet je bij een nieuwe partner naar overeenkomsten in de basis kijken. Vanuit daar ga je samen verder.” Een tip voor als je op zoek gaat naar de liefde via een matchingbureau als PartnerSelect: “Praat met je matchmaker!”

Kijk naar overeenkomsten in de basis.
Vanuit daar ga je samen verder.

Allebei zien ze de inschrijving zelf ook al als een ervaring rijker. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat ze elkaar hebben gevonden. Hun levens zijn niet meer hetzelfde. Hoe het allemaal gaat lopen, weten ze nog niet. Wat ze wel weten, is dat ze elkaar hebben. Een maatje. Een steun. Een liefde.

Je eigen succesverhaal?

Wil jij net als Willem en Emma het geluk van een maatje voor het leven ervaren? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen. We helpen je graag jouw liefde te vinden.

Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Stel zee
Door: Annabel Molleman

* Wegens privacyredenen zijn namen gefingeerd.

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.