Negen leuke lente dates

jd-mason-dXP204Hy_U4-unsplash

De lente is het seizoen van bloemetjes en bijtjes, en de periode van een nieuwe start. En wat is een betere manier om ervan te genieten dan met een ander? Of je nu op zoek bent naar avontuur, romantiek of ontspanning, we hebben allerlei wetenschappelijk bewezen date-ideeën voor je op een rijtje gezet, die perfect zijn voor deze tijd van het jaar.De lente biedt een geweldige kans om naar buiten te gaan en te genieten van de wereld terwijl deze tot leven komt na de koude wintermaanden. En misschien is dat niet het enige wat opbloeit…Ben je nog op zoek naar een leuke partner? Laat dat maar aan onze ervaren matchmakers over. Doe snel de slaginskanstest en ontdek hoe groot de kans is dat zij jouw partner vinden. Heb je een match? Dan is het aan jou om een originele date te bedenken. Maar hier helpen we je natuurlijk graag bij. Met deze goede lentedates laat jij de liefde opbloeien!

Hier zijn ze: 9 super leuke dates, speciaal voor de lente.

1 – Bezoek een botanische tuin

Een botanische tuin; dé manier om te genieten van de schoonheid van de lente. Uit onderzoek blijkt dat de natuur een directe positieve invloed op je heeft. Een natuurlijke omgeving vermindert stress en verbetert algemeen welzijn. Dat kun je wel gebruiken tijdens het daten! Botanische tuinen zijn vaak goedkoop, en soms is de entree zelfs helemaal gratis. Ideaal dus ;-). Neem je date bij de hand en wandel langs alle adembenemende planten!

2 – Speel een potje minigolf

Minigolf is een klassiek lente-idee voor een date, en dat is niet zomaar. Het is een leuke manier om samen tijd door te brengen. En, wat vriendelijke competitie voor de spanning kan geen kwaad. Zie je meteen hoe iemand daarmee omgaat. Wat het nog beter maakt: het is een activiteit die binnen of buiten kan! Dus regent het? Niet getreurd. Je date komt zeker niet in gevaar!

3 – Ga naar een Food Festival

De lente is hét seizoen voor foodfestivals en het meenemen van je date is een geweldige manier om te genieten van lekker eten (en wie houdt daar nou niet van?). Jullie kunnen verschillende culturen leren kennen en samen nieuwe dingen uitproberen. Nieuwe ervaringen delen met een ander kan jullie verbinding verdiepen en blijvende herinneringen creëren. Bovendien zorgt samen eten ervoor dat je de ander als vriendelijker ervaart. Dus… Waar wacht je op? Neem je date mee naar een foodfestival en geniet van allerlei nieuwe smaken!

4 – Loop door de Dierentuin

Naar de dierentuin gaan is echt niet alleen voor kinderen; het kan ook een leuk idee zijn voor een date. Omringd zijn door dieren kan stress verminderen en de stemming verbeteren. En: er is genoeg tijd om te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Super gezellig!

5 – Ga samen een rondje Rolschaatsen

Rolschaatsen is een leuk en uniek date-idee, het is gezellig en kan voor lachwekkende momenten zorgen. Plus, je bent (als het goed is) constant aan het bewegen, wat natuurlijk goed is voor de gezondheid. Rolschaatsen of skeeleren doet heel erg denken aan je kindertijd: heerlijk, onbezorgd genieten! Misschien moet je de ander zelfs nog even een handje 😉 helpen. Dus trek je stoute rolschaatsen aan en maak een rondje met je date!

6 – Ga gezellig Tokkelen

Tokkelen: een grappige, fysieke activiteit die je met elkaar kunt doen op een lekkere lentedag. Met zijn tweetjes ga je naar het klimbos, en dan is de taak: probeer niet te vallen. Dat kan zomaar nog een hele grappige dag worden. Uit onderzoek blijkt dat de adrenaline van het klimmen onbewust kan worden toegeschreven aan gevoelens van verliefdheid. Dus houd je vast en tokkelen maar! Misschien bloeit er nog wel iets moois op…

7 – Wandel over het strand of door de duinen

Wandelen door de duinen is een heerlijk excuus om naar buiten te gaan en te genieten van de schoonheid van de natuur. En de lente is de perfecte tijd hiervoor! Zoals eerder vermeld, kan tijd in de natuur stress verminderen. Onderzoek toont aan dat mensen zich sneller openstellen tijdens het wandelen. Het praat makkelijker als je elkaar niet recht hoeft aan te kijken. Bovendien is wandelen een geweldige manier om wat lichaamsbeweging te krijgen en van de frisse lucht te genieten. Dus pak je date bij de hand en hop, het strand op! En misschien kun je daarna nog gezellig een drankje doen bij een strandtentje…

8 – Maak een Scooterrit langs hotspots

Een ritje op de scooter of e-chopper, en dat met die ene leuke persoon! Het is niet alleen een leuke manier om je stad te verkennen, maar ook een goed excuus om je date even lekker vast te pakken. Knuffelen zorgt ervoor dat er oxytocine wordt aangemaakt; dit knuffelhormoon versterkt sociale banden, geeft een gevoel van vertrouwen en brengt je lichaam tot rust. Huur (of deel) een scooter of e-chopper en maak een ritje met je date die ze niet snel zullen vergeten!

9 – Pluk samen bloemen of aardbeien

De lente is hét seizoen van verse producten en wat is er nou leuker dan het bezoeken van een bloemenweide of een aardbeienteelt? Je steunt de lokale boeren en bezorgt je date of partner een leuke, unieke ervaring. Daarna kun je samen bloemschikken, of een taart, cocktail of anders lekkers maken. Genieten!

Ja, ik wil op date! Maar met wie dan?

Heb jij (nog) niemand gevonden om mee te nemen op date deze lente? Maar zou je wel graag iemand willen leren kennen? Zoek dan niet verder. PartnerSelect helpt je uit de brand; wij selecteren (op basis van de wetenschap) een match voor jou, waarmee jij op date kan. Zelf kies je dan enkel nog een van bovenstaande ideeën om er een geslaagde date van te maken. Hoe handig is dat?Wil je meer weten? Doe dan de slagingskanstest of neem vrijblijvend contact op om jouw vragen en wensen te bespreken. Onze matchmakers staan je graag te woord!

Welke date kies je?

Deze wetenschappelijk bewezen date-ideeën zijn perfect voor het lenteseizoen en bieden voor ieder wat wils. Ga erop uit en geniet van het seizoen met leuke mensen of degene van wie je houdt!

En waren deze ideeën nog niet genoeg? Lees dan ook onze blog over dates in de zomer of onze blog over dates in de winter. Dan weet je zeker dat er iets voor jullie bij zit!

Bronnenlijst

  • Edgington, B. (2019, April 5). 7 science-backed reasons to go outside. Healthline. https://www.healthline.com/health/science-backed-reasons-to-go-outside#1.-Being-outside-reduces-stress
  • Exercise and Depression. (n.d.). In Harvard Health Publishing. Retrieved July 25, 2021, from https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/exercise-and-depression-report-excerpt
  • https://gezondnu.nl/gezondheid/geen-categorie/waarom-krijg-je-door-het-knuffelhormoon-alles-voor-elkaar/
  • https://www.telegraaf.nl/nieuws/459636/in-de-lente-willen-we-daten
  • https://www.cosmopolitan.com/sex-love/a30703418/spring-dates/
  • https://www.ze.nl/artikel/251782-date-ideeen
  • http://www.fleurflirt.nl/tips-voor-daten-lente/

Geschreven door: Nina Hartendorp

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.