Valentijnsdag: vier de liefde zonder cadeaustress!

Twee mensen zitten bij zonsondergang op een betonnen richel met schilderachtige gebouwen en bomen op de achtergrond. De een, in een gestreepte trui en sneakers, omhelst de ander, die een gele broek en een leren jack draagt, met haar benen over de rand bungelend. Op de rand ligt een mobiele telefoon van hun datingbureau.

Weg met de commerciële Valentijnscadeaus, de druk en reputatie.
Vandaag draait alles om liefde! Niet alleen romantische liefde, maar ook liefde voor vrienden, collega’s, buren, huisdieren en familie.
En zéker ook die voor jezelf.

Ben je single?

Als je graag een romantische relatie zou willen maar die op dit moment niet hebt, is het heel begrijpelijk dat een dag als vandaag confronterend is.
Laat Valentijnsdag je niet ontmoedigen.

Voel alle liefde die al in jouw leven is.

Hond baasje liefdeProbeer je te richten op het feit dat liefde niet alleen in een romantische relatie zit. Denk aan de geweldige mensen om je heen, degenen die altijd voor je klaarstaan, die jou fijne momenten bezorgen. En ook de onvoorwaardelijke liefde van je harige vriend is echte liefde.
Sta daar vandaag eens extra bij stil. Probeer er kracht uit te halen.
Laat mensen weten dat je blij met ze bent. En voel alle liefde die al in jouw leven is.

Ben je aan het daten?

Spannend! Laat je niet leiden door Valentijnsmythes over dure cadeaus of spontane huwelijksaanzoeken (tenzij je dat echt wilt natuurlijk!).
Geef de liefde de tijd om te ontstaan.

Wil je weten of er een relatie in zit met jouw potentiële partner?
Beantwoord dan onderstaande vragen.

Zo herken je een goede match:

1. Ik voel me fijn bij de ander – JA / NEE


De belangrijkste en misschien wel de moeilijkste graadmeter: voel je je fijn bij de ander? Probeer alle rationele ideeën, twijfels, obstakels en verwachtingen los te laten. Houd het bij die ene vraag zonder je hoofd te gebruiken. Voel jij je op je gemak? Dan is het goed!
2. We kunnen echt goed praten – JA / NEE


Communicatie is de basis van elke relatie. Als je over alles kunt praten, van dromen tot zorgen, ben je op de goede weg. Goede communicatie is niet alleen begrijpen, maar ook gehoord en gewaardeerd worden. Het is de sleutel tot langdurige verbondenheid.3. Ik voel mij gerespecteerd en gesteund – JA / NEE


Zonder wederzijds respect geen relatie. Met iemand die jou ziet en respecteert zoals je bent, kun je een gezonde relatie opbouwen. Voel je je gesteund en aangemoedigd in je doelen? Dan gaat het de juiste kant op!4. We begrijpen elkaar – JA / NEE


Als er empathie en begrip is voor elkaar, is er sprake van serieuze betrokkenheid. Zonder empathie kan er geen diepere emotionele band ontstaan.5. We kunnen groeien en een toekomst opbouwen – JA / NEE


Een goede match daagt uit en inspireert om te groeien. Als jullie waarden en doelen overeenkomen, kunnen jullie samen een toekomst opbouwen.


Als je alle vijf vragen met JA kunt beantwoorden, is Valentijnsdag (en elke andere dag) een goed moment om te vertellen wat iemand voor jou betekent.
Want liefde, hoe pril ook, is altijd bijzonder genoeg om gevierd te worden.

Liefde is altijd bijzonder genoeg om gevierd te worden.

De oorsprong van Valentijnsdag en tips

Als je wilt weten waar die Valentijnsdag nou eigenlijk vandaan komt, lees dan deze blog nog eens terug. En wil je vandaag iets speciaals doen maar weet je niet wat? Hier vind je de leukste Valentijnsdag tips.Alvast één goed idee voor als je nog een Valentijn zoekt: ontdek nu met onze slagingskanstest hoe groot de kans is dat je jouw liefde bij ons vindt!

Ben jij klaar voor de liefde?

PartnerSelect fiets date

Zou jij graag je romantische partner ontmoeten?

Laat ons je dan helpen!
Wij selecteren matches die in de basis écht bij jou passen en, net als jij, klaar zijn voor een duurzame relatie.

Als jullie elkaar willen ontmoeten, ontvangen jullie elkaars gegevens en kunnen jullie rustig de tijd nemen om elkaar te leren kennen.

Zo krijg je de kans om op een fijne manierdie speciale persoon te vinden waarmee jij samen een toekomst kunt opbouwen.
Doe de slagingskanstest, neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken of schrijf je meteen in.

Bronnenlijst

  • Rietveld, A. (2023) 4 tekenen dat je date de juiste persoon is voor een gezonde relatie. https://manly.nl/date-juiste-persoon-relatie
  • Perel, E. (n.d.) https://www.estherperel.com/
Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.