vuurwerk

Nieuw jaar, nieuwe liefde

Massaal op zoek naar de liefde

De piekdag van nieuwe inschrijvingen op datingsites is de eerste maandag van het jaar

Nederlandse singles zijn vanaf 27 december massaal op zoek gegaan naar een nieuwe liefde, blijkt uit onderzoek van een grote datingsite. Er is in deze periode een sterke stijging van nieuwe inschrijvingen en een verdubbeling in activiteit. De piekdag is 7 januari – de maandag van de eerste echte week van 2019. Wel is het zo dat veel van hen het gevoel hebben dat ze meedoen aan een vleeskeuring. 57% van de online daters heeft geen zin meer in het oppervlakkige swipen. Niet zo gek, want 75% van de singles geeft aan dat ze oprechte interesse het belangrijkste criterium vinden [1]. We zijn dus op zoek naar echte liefde.

Populairste goede voornemen

Naast stoppen met roken en afvallen, is het zoeken van een nieuwe partner één van de meest voorkomende goede voornemens [2]. Veel datingsites spelen hierop in door juist nu kortingen aan te bieden. Met je juist nu inschrijven is niks mis. Nieuw jaar, nieuwe kansen! In Nederland kennen we het nuchtere spreekwoord “niet geschoten is altijd mis”. Wie iets wil bereiken, moet er zelf de schouders onder zetten. En ja, dat kan. Wie passief gaat zitten wachten tot de ware zich eindelijk aandient, kan lang wachten.

Het goede moment voor de liefde

Maar belangrijk is om er geen druk op te leggen. Maak er geen dwangmatige obsessie van. Het zoeken van een nieuwe liefde is niet gebonden aan een datum, maar aan hoe jij op dit moment in het leven staat. Zit je lekker in je vel, ben je blij met je leven en zou je dat positieve gevoel graag met iemand delen? Dát is het goede moment om een nieuwe liefde te vinden.

Bij PartnerSelect merken we dat mensen vaak een tijdje twijfelen. Na de inschrijving valt er vaak al een last van de schouders. Het gevoel dat je een eerste stap hebt gezet op weg naar een serieuze relatie, geeft al voldoening. Op naar een liefdevol jaar!

Bronnen

  • [1] https://www.singlessite.nl/dating-alert-singles-na-kerst-massaal-op-zoek-naar-nieuwe-liefde/
  • [2] https://welkeonlinedatingsite.nl/online-dating/blog/nieuwe-start-liefde-nieuwe-jaar/

Geschreven door Annabel Molleman

Annabel Molleman

Psycholoog Annabel duikt voor PartnerSelect de liefdesliteratuur in. Al tijdens haar studie geboeid door relaties, won ze met haar scriptie over werkstress in romantische relaties de David van Lennep scriptieprijs. Nu schrijft ze in deze blogs over de liefde. Van wetenschap tot geschiedenis, van actualiteit tot communicatietips en grappige weetjes. Voor singles van nut in de zoektocht naar de liefde. Maar ook mensen met een relatie kunnen de kennis gebruiken om hun relatie gezond te houden. Blijf op de hoogte en doe er je voordeel mee!

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

  • Geen algoritmes, maar echt mensenwerk
  • Iedereen is persoonlijk gescreend
  • Groot in Nederland en jouw regio
  • Erkend door het SinglesKeurmerk
  • Sinds 1997 actief