5 tips om jouw ideale partner te vinden

candice-picard-vLENm-coX5Y-unsplash

Ben jij toe aan een duurzame relatie? Met deze tips vergroot je de kans om de liefde te vinden.

Tip 1: Ken jezelf

Voordat je op zoek gaat naar een partner, is het belangrijk om jezelf te kennen. Alleen als je weet wie jij bent, kun je weten wat voor persoon en relatie bij jou past. Ook maakt dit duidelijk wat jij te bieden hebt in een (romantische) relatie.

Richt je dus eerst op jezelf. Wat zijn jouw onderscheidende karaktereigenschappen? Wat zijn jouw sterke kanten en valkuilen? Je kunt een korte online persoonlijkheidstest doen. Denk ook na over wat jou gelukkig maakt. Van welke hobby’s, activiteiten, dingen of personen word je blij?

De ene persoon is een ochtendmens en heel actief, terwijl de ander juist in de avond opbloeit en het liefst een boek leest. Wat zijn jouw valkuilen en sterke punten? Weten hoe je in elkaar steekt laat anderen zien dat je in staat bent om open en eerlijk naar jezelf te kijken. En als je dit weet, komt de volgende, misschien nog wel belangrijkere, stap: zelfacceptatie.

Tip 2: Wees gelukkig met jezelf

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2019/01/iedere-schoonheid.png”

Voordat je liefde kunt geven en ontvangen, moet je eerst gelukkig zijn met wie je zelf bent. Een cliché, maar dat maakt de uitspraak niet minder waar. Door een laag zelfbeeld kan het zo zijn dat je voortdurend bevestiging van anderen nodig hebt of bang bent om afgewezen te worden. Dit kan vervelende situaties opleveren bij het daten of in een relatie. Met een positieve kijk op jezelf zul je dit soort problemen minder vaak tegenkomen.

Onthoud daarom: de liefde begint bij jou. Die ideale partner vinden wordt een stuk gemakkelijker met wat zelfvertrouwen. Gebruik je zelfkennis op een positieve manier en versterk je krachtige eigenschappen. Weet wat je valkuilen zijn en leer van situaties uit het verleden. Accepteer je jezelf zoals je bent? Dan pas is het tijd om iemand te ontmoeten die net zo in het leven staat.

Tip 3: Weet wat je zoekt

Je vergroot de kans om jouw ideale partner te vinden door je te richten op wat je zoekt in een relatie, in plaats van op wat je zoekt in een partner. Bedenk wat je wil van een relatie en geef jezelf de tijd om te ontdekken of dit kan ontstaan met een nieuwe potentiële liefde. Houd daarbij in je achterhoofd dat zelfstandigheid essentieel blijft in een gezonde relatie. Partners zijn verbonden met elkaar, maar blijven twee onafhankelijke individuen.

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2022/03/Niels-Kim.jpg”

Het is om die reden van belang om vast te stellen wat jij belangrijk vindt in het leven. Wat zijn je dromen? Wat wil je nog ervaren en bereiken?

Misschien vind je reizen erg leuk en zou je graag samen met een partner op vakantie willen of droom je er nog van om een gezin te stichten. Met deze zelfkennis kun je gerichter op zoek gaan naar een partner die bij jou past, jouw dromen accepteert en deze wellicht zelfs met jou deelt. De waarden die jij belangrijk vindt, zoals vertrouwen en spontaniteit, geven richting aan jouw leven. Ook dit is dus iets om over na te denken. Kortom: bedenk wat jij van belang acht en kijk daarna of de ander binnen dit plaatje past.

Maar, probeer een specifiek wensenlijstje met eigenschappen, interesses en uiterlijke kenmerken van je toekomstige partner achterwege te laten. Als je vast blijft houden aan ‘de perfecte partner’ en je wensenlijstje helemaal wilt afvinken bij de eerste date, loop je misschien een goede match mis. Of begin je een relatie met iemand die toch niet goed bij jou blijkt te passen…

Tip 4: Maak gebruik van je netwerk

De cijfers geven duidelijk weer dat koppels elkaar vaak via via leren kennen. 13% van de stellen ontmoet elkaar via vrienden, kennissen of buren. Via werk, verenigingen of instanties vindt 27% van de stellen elkaar. Maak dus gebruik van je netwerk om de kans op het vinden van een partner te vergroten. Vraag vrienden of familie of ze iemand kennen met wie jij een klik zou kunnen hebben.

Stel je open voor mensen die je niet kent en ga gesprekken aan. Om nieuwe mensen te leren kennen, kun je je aansluiten bij een vereniging die jou aanspreekt. Probeer eens een sport, lees- of kookclub, (single)reis of lezing. Zo ontmoet je mensen met dezelfde interesses.

Tip 5: Alle tips in één: schakel de hulp in van een relatiebureau

Relatiebemiddeling en (online)datingsite worden vaak door elkaar gehaald. Maar er zijn grote verschillen. Zowel een datingsite als relatiebemiddelingsbureau is gericht op het vinden van een partner. Bij een datingsite moet je het zelf doen, bij relatiebemiddeling word je bijgestaan door een professioneel bemiddelaar.

Online dating

81% van de mensen op datingsites liegt over leeftijd, lengte en gewicht.

De liefde vinden via een site of app is steeds gebruikelijker. Eén op de drie vrijgezellen doet aan online dating. Maar uit onderzoek blijkt dat 81% van de mensen op datingsites liegt over leeftijd, lengte en gewicht. Je weet bij een datingsite of -app dus nooit zeker wie er achter een profiel schuilt. Profielen op internet zijn vaak openbaar. Hiermee bestaat ook een risico op datingfraude. Daarbij kost het zoeken naar iemand die bij je past tussen duizenden profielen veel tijd en energie. Hierdoor kan de zoektocht vermoeiend zijn, word je pessimistisch en gaat het daten je tegen staan.

PartnerSelect als bemiddelaar

”https://www.partnerselect.net/wp-content/uploads/2018/10/image04.svg
”
Daarom kiezen steeds meer mensen voor relatiebemiddeling. Bij een bemiddelingsbureau als PartnerSelect is jouw profiel niet publiekelijk zichtbaar. Een persoonlijke benadering staat centraal. Iedereen begint met een intakegesprek. Zo weet je zeker dat er alleen serieuze mensen staan ingeschreven.

Tijdens het uitgebreide intakegesprek leren de bemiddelaars van PartnerSelect jou goed kennen. Ook wordt besproken en bekeken wat het beste bij jou past. Zo leer je jezelf kennen én weet je beter wat je zoekt. Nadat er een persoonlijk profiel met persoonsbeschrijving gemaakt is, gaat jouw bemiddelaar op zoek naar iemand die goed bij jou past. Zelf hoef je dus géén tijd en energie te stoppen in het zoeken naar een geschikte kandidaat. Je weet op die manier zeker dat je alleen voorstellen krijgt van mogelijke liefdes die in de basis bij jou passen. En je houdt daarnaast nog genoeg energie over om te ontdekken of de chemie er is!

Wil jij ook de kans op het vinden van een partner vergroten door de hulp van onze ervaren bemiddelaars in te schakelen? Doe dan nu vrijblijvend de gratis slagingskanstest om erachter te komen wat jouw kansen zijn op het vinden van een partner via PartnerSelect. Je kunt ons natuurlijk ook altijd direct bellen. Wij staan je graag te woord.

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.