Koelkast

Koelkastdaten en interieurstemmen

Interieur en koelkast

”interieur” “Uit je interieur blijkt je politieke voorkeur”, werd bij een talkshow verteld. Met een nee-nee sticker, pannenkoekenplant en boekenkast, stem je waarschijnlijk Groenlinks. Gipsen beeld in de vaak betegelde tuin, witte voordeur en rolluiken? PVV-stemmers. Bij een perfect gesnoeide heg en nep rieten tuinmeubelen is er een grote kans dat de bewoners VVD stemmen. In diezelfde week in het nieuws: Samsung lanceert een app waarmee je op basis van de inhoud van je koelkast je ideale partner vindt. Refrigerdating. Want je bent nou eenmaal wat je eet..

Om de wereld om ons heen snel in te kunnen schatten, zijn we geneigd te categoriseren. Lang geleden was dit nodig om te overleven. Maar we doen het nog steeds. Voordat we mensen hebben gesproken, hebben we al een beeld gevormd op basis van huis en koelkast. Dit gebruiken we ook in de liefde. Daar zijn we wanhopig op zoek naar selectiecriteria om die ene grote liefde te vinden tussen de duizenden gezichten en profielen.

Maar júist om die grote liefde te vinden, is het belangrijk open te staan voor mensen. Onbevooroordeeld. Zonder aannames. Want pas als je met iemand in gesprek gaat, leer je iemand echt kennen. En dan komt die koelkast later wel.

Bronnen

  • https://www.rtllatenight.nl/video/video/4601081/je-interieur-verklapt-je-politieke-voorkeur
  • https://www.refrigerdating.com/

Geschreven door Annabel Molleman

Annabel Molleman

Psycholoog Annabel duikt voor PartnerSelect de liefdesliteratuur in. Al tijdens haar studie geboeid door relaties, won ze met haar scriptie over werkstress in romantische relaties de David van Lennep scriptieprijs. Nu schrijft ze in deze blogs over de liefde. Van wetenschap tot geschiedenis, van actualiteit tot communicatietips en grappige weetjes. Voor singles van nut in de zoektocht naar de liefde. Maar ook mensen met een relatie kunnen de kennis gebruiken om hun relatie gezond te houden. Blijf op de hoogte en doe er je voordeel mee!

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

  • Geen algoritmes, maar echt mensenwerk
  • Iedereen is persoonlijk gescreend
  • Groot in Nederland en jouw regio
  • Erkend door het SinglesKeurmerk
  • Sinds 1997 actief