Nog nooit een relatie gehad? Zo fiks jij wél iemand

vrouw alleen restaurant

Je hebt nog nooit een relatie gehad en je maakt je zorgen. “Ga ik ooit nog wel iemand vinden?” Even terug naar het begin. Wat is de reden dat je nooit een relatie hebt gehad? Jij kan écht wel iemand fiksen, wij vertellen je hoe.

Nog nooit een relatie gehad, maar wel in de smaak vallen

Je hebt nog nooit een vriendin gehad, of nog nooit een vriend. Is niet erg! Want, waarschijnlijk val je vaker in de smaak dan je zelf denkt. Hier en daar heb je wel wat sjans en een – net iets te lang naar elkaar kijken – momentje. Een geruststelling: 35, nog nooit een relatie gehad? Je bent écht niet de enige! Sommige mensen zijn gewoon druk met carrière maken, andere zaken of hebben er eerder nog geen behoefte aan gehad. Is allemaal niet erg, het is belangrijk om dat goed in de oren te knopen.monopoly

Of je in de smaak valt weet je nooit zeker, maar één ding is wel zeker: op ieder potje past een dekseltje (ja, cliché maar wel waar). Merk jij dat je juist wel in de smaak valt, maar weet je niet welke vragen je moet stellen? In deze blog schreven welke vragen je kunt stellen tijdens je eerste date. Dus, nog nooit een relatie gehad? Wat niet is, kan nog komen.

Liefde en leeftijd

Of je nu twintig, dertig of veertig bent en nog nooit een relatie hebt gehad: leeftijd doet er niet toe. Net als dat leeftijdsverschil niet uitmaakt (het is tenslotte maar een getal), doet de leeftijd waarop jij je eerste liefde ervaart dat ook niet. Dat het 35 en nog nooit een relatie gehad-gedoe aan je knaagt komt waarschijnlijk niet omdat je het zelf zo’n probleem vindt. Meestal zijn je lieftallige vrienden, familie en collega’s de boosdoener. Waarom? Omdat zij vervelende vragen stellen. Vaak goed bedoeld, maar de vragen: “en, heb jij al een relatie?”, “ben je met iemand aan het daten?” en “goh, wanneer ontmoet ik jouw nieuwe vriendin” zijn geen boost voor je zelfvertrouwen.

Meestal zijn je lieftallige vrienden, familie en collega’s de boosdoener. Waarom? Omdat zij vervelende vragen stellen.

35, nog nooit een relatie gehad? Geen reden tot paniek! Wist je dat 66% van de vrouwen en 58% van de mannen single zijn in je dertiger jaren juist hip en modern vinden? Dit blijkt uit een enquête van eDarling. Precies, niks om je zorgen over te maken. Je bent gewoon hartstikke hip.

50 jaar en nog nooit een relatie gehad? Maakt niet uit!

Meisje buiten winterGemiddelde leeftijd eerste relatie? Dat weten we niet precies, maar over het algemeen ontmoeten vrouwen gemiddeld rond hun 25e de ware en mannen rond hun 28e. 50 jaar en nog nooit een relatie gehad? Geef de hoop niet op. Ben je inmiddels (of al langer) wanhopig op zoek naar een vaste relatie? Dan is het goed om te kijken wat de reden is dat je vrijgezel bent. Inderdaad, dat is niet makkelijk en misschien confronterend. Maar, als je de reden weet, kan je er iets aan doen. Ligt het aan je uitstraling of je presentatie, iets waar je zelf niet bewust van bent? Of is je zelfvertrouwen te laag? Dus, nog nooit een relatie gehad? Er is een reden. Keer even terug in jezelf kijk waar je aan kunt werken – nee, je hoeft écht niet ineens een atletisch lichaam te creëren of een spiritueel leven te leiden.

“Hij heeft nog nooit een relatie gehad” Ja, nou en?

Sta jij juist aan de andere kant en op het punt om een relatie met iemand aan te gaan die zijn of haar eerste relatie gaat ervaren? Wees gezegend! Dat een man of vrouw nog nooit eerder in zijn of haar leven een relatie heeft gehad betekent niet dat dit ‘slecht’ is. Sterker nog, er is een grote kans dat deze persoon alles al voor elkaar heeft en zich volledig voor jou geeft. Hij heeft nog nooit een relatie gehad (of zij, non-binair) en ervaart de eerste liefde met jou. Geef het een kans en leer de persoon de fijne kneepjes van het liefde-vak.

  • Check of jij je zaken op orde hebt. Nee, je hoeft geen miljonair te zijn, maar een baan en betaalde rekeningen zijn fijn.
  • Ga na of je goed voor jezelf zorgt. Je kunt niet voor een partner zorgen als je niet voor jezelf zorgt.
  • Kijk naar je levensstijl. De hele dag bankhangen met de tv aan? Lekker, maar niet altijd aantrekkelijk. Bouw aan je toekomst en wees (af en toe) ook actief.
  • Vermijd wanhopig gedrag. Als er iets is dat vrouwen én mannen onaantrekkelijk vinden, is het wanhopig gedrag. Wees relaxed en dring jezelf niet op.

Heb jij nog nooit een relatie gehad? Zoek dan eerst de oorzaak bij jezelf en geef niet de hele wereld de schuld. Je eerste relatie of eerste liefde komt niet vanzelf aanwaaien, helaas…

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Wil jij snel je eerst liefde ontmoeten en ben je klaar met single zijn? Nog nooit een relatie gehad of niet, PartnerSelect steunt je. Nee, dit is niet weer zomaar een aanbod van de zoveelste datingsite, maar een aanbod gericht op jouw persoonlijkheid en doelen. Professionele relatiebemiddelaars doen er alles aan om samen met jou je eerste liefde te vinden. Twijfel je nog? Lees de succesverhalen van je voorgangers en laat de liefde niet op zich wachten. Doe alvast de slagingskanstest en bereid je voor op het ontmoeten van je eerste liefde.

Bronnen

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.