Tips voor daten op afstand tijdens Corona

Hartje getekend

Hoe kun je juist nu elkaar leren kennen?

De nieuwe werkelijkheid is dat we voorlopig niet zomaar meer kunnen daten. Hoe lang gaat het duren en hoe kun je ermee omgaan? Kies een van onderstaande (ludieke) tips en je zult zien hoe leuk daten op afstand is.

Maak er echt een date van

Je kunt elkaar wellicht niet “in het echt” ontmoeten, maar je kunt elkaar wel beter leren kennen. Behandel het echt als een date. Prik een datum en tijd en wees stipt. Appjes/sms’jes naar anderen sturen of huishoudelijke klusjes doe je normaal gesproken ook niet tijdens een date. Dit geldt ook nu nog steeds.

Wissel recepten uit

recepten
Uit eten in eigen huis. Deel je favorieten recepten met elkaar. Of ga samen op zoek naar een recept dat jullie allebei nog niet kennen. Misschien kun je dit bij de volgende date samen gaan uitproberen.

Skypen bij kaarslicht

skypen
Maak het gezellig en knus in huis. Steek een kaarsje aan en ga er goed voor zitten. Met Skype, Facetime, Google hangouts kun je elkaar zien terwijl je met elkaar in gesprek bent. Hadden jullie samen al een recept uitgekozen? Misschien is dit wel het moment om “samen” te tafelen.

Samen Netflixen

netflix
Op het ene scherm videobellen, op het andere scherm een film. Kies een film, tel af en druk allebei op “Play”. Zo geniet je samen van de film. Even pauzeren om popcorn te pakken? Als je Google Chrome als browser gebruikt, maakt deze extensie het starten en pauzeren wat makkelijker.

Stuur een cadeautje

cadeautje
Bezorgers hebben het druk en houden afstand bij het bezorgen, maak het dus niet al te bont, maar een klein cadeautje laten bezorgen kan een leuke verrassing zijn voor de persoon met wie je net in contact gekomen
bent.

Maak plannen voor later

plannen
Het is nu even niet mogelijk, maar dagdromen mag nog steeds. Denk samen na over uitjes of reizen die je zou willen maken. Is er iets dat je nog heel graag wilt doen of een plek die je zou willen bezoeken? Of misschien iets dat je al kent maar je partner graag wilt laten ervaren. Bedenk samen hoe jullie eerste vakantie eruit zou zien.

Geef een (video)tour

videotour
Neem elkaar mee in eigen woning of eigen buurt. Misschien ben je hier opgegroeid en kun je over elke steen wel iets vertellen. Misschien woon je er pas net en is het voor jou net zo’n ontdekkingstocht als het voor de ander is.

Speel een spelletje

spelletje
Spelletjes op de computer, tablet of telefoon kun je op elk moment spelen. Wordfeud maakt misschien weer een comeback. Ga samen op zoek naar een spel dat je met elkaar kunt spelen. Dit hoeft niet eens gelijktijdig te zijn.
Geen tablet of smartphone? Schaken kan gemakkelijk via SMS’jes.

Ga voor ouderwets

ouderwets
En dan is er altijd nog de ouderwetse methode. Jarenlang konden we zonder smarthphones of het internet toch contact hebben. Gedichten, muziek, (liefdes)brieven. Het kan nog steeds en is misschien wel de meest persoonlijke manier om de ander te laten weten dat je aan ze denkt.

Sneller een hechte band door verplichte afstand

Juist door de verplichte afstand, is de kans groot dat er sneller een hechtere band ontstaat. Relatiepsycholoog dr. Sue Johnson adviseert stellen die dichter tot elkaar moeten komen vaak aan om even afstand te nemen op het gebied van seksualiteit. Een paar weken is het verboden om met elkaar te vrijen. Ze ziet dat stellen zich dan gaan richten op het verkennen van andere vormen van intimiteit. Daarnaast hebben we de paradoxale neiging iets nog meer te willen, wanneer iets niet kan. Het ‘Romeo & Julia Effect’, wordt dit genoemd.

Wanneer een eerste ontmoeting verplicht wordt uitgesteld, moeten we ons dus richten op andere manieren om elkaar te leren kennen. En daar zijn we beter in dan we denken. Volgens de wetenschap zal die afstand juist helpen in het vormen van een band. In ieder geval tot de eerste ontmoeting plaats gaat vinden. Want uiteindelijk, als de piek van het virus voorbij is, de horecagelegenheden weer open gaan en de zon weer gaat schijnen, zal het moment komen dat je je potentiële nieuwe liefde gaat ontmoeten. En dan heb je een heel bijzondere basis.

Inschrijven bij PartnerSelect

Dus ben je toe aan een nieuwe relatie maar twijfel je over de timing van de inschrijving? Hou dit artikel dan in je achterhoofd. De medewerkers van PartnerSelect staan voor je klaar om de (on)mogelijkheden van een inschrijving in deze periode te bespreken. Zo is er een aangepaste werkwijze in bemiddeling en zijn er voordelige prijzen. Laat het coronavirus geen wanhoop zaaien; maar liefde. Want wie nu een zaadje plant, zal er later de vruchten van plukken.

The only regret I will have in dying is if it is not for love – Gabriel García Márquez {Love in the Time of Cholera}

Benieuwd naar de speciale corona-maatregelen van PartnerSelect? Lees het op de site of maak een belafspraak om de mogelijkheden te bespreken.

Plantje met hartje

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.