Adrian & Erica

Een man en een vrouw staan dicht bij elkaar en maken een selfie met een schilderachtige achtergrond. Achter hen bevinden zich een grote rotsformatie, een watermassa en glooiende groene heuvels onder een blauwe lucht bezaaid met wolken - momenten prachtig vastgelegd terwijl ze hun duurzame relatie vieren.

‘Wat is ze lang’, dacht hij toen hij haar voor het eerst zag.
‘Hij heeft een buikje’, was haar eerste gedachte.
Ze weten nu dat je je in de liefde niet moet laten leiden door zulke triviale kenmerken. Vanaf het allereerste contact zijn ze aan elkaar gewaagd.
Ze raken elkaar op een dieper niveau.

Negen maanden nadat ze aan elkaar zijn voorgesteld door de bemiddelaars van PartnerSelect, hebben ze samen een kajuitboot, zijn er plannen voor hun eigen paardentherapie en gaat het voorzichtig over trouwen. “Vóór haar zei ik dat ik nooit meer wilde trouwen. Nu denk ik daar anders over.”
Dit is het verhaal van Adrian (44) en Erica (43).

Vóór haar zei ik dat ik nooit meer wilde trouwen. Nu denk ik daar anders over.

Professionele hulp bij het vinden van de juiste partner

Ik had behoefte aan de hulp van een professional om iemand te vinden die bij mij past

“Ik heb het wel even geprobeerd hoor, Tinder enzo,” vertelt Adrian. Nadat hij jaren geleden is gescheiden, heeft hij één langere relatie gehad. Toen ook deze relatie stukliep, had hij het gevoel wel wat hulp te kunnen gebruiken in de zoektocht naar een partner. “Ik had behoefte aan de hulp van een professional om iemand te vinden die echt bij mij past.” Hij vond PartnerSelect via internet. Dit was de professionele bemiddeling waarnaar hij op zoek was. Zonder aarzeling schreef hij zich in.

Die nieuwe liefde belt niet zomaar aan

Ook Erica heeft wat datingapps geprobeerd. Vrienden raadden haar Tinder aan. Wantrouwend heeft ze het even geprobeerd. “Het voelde niet goed,” zegt ze. “Er komt van alles voorbij. En het blijft toch echt een vleeskeuring.” Een paar jaar na haar scheiding werd het verlangen naar een nieuwe liefde groter. Maar doordat Corona de mogelijkheden tot uitjes beperkte en “hij ook niet zomaar komt aanbellen”, zocht ook Erica iemand die kon meedenken.

Erica

Het intakegesprek zorgde voor verdieping en meer inzicht in wat ik zocht.

Weten wat je zoekt door het intakegesprek

Adrian vond dat er tijdens het intakegesprek goede vragen gesteld. “Het opgestelde profiel beschreef echt wie en hoe ik ben,” zegt hij. Juist hierom had hij voor een bemiddelingsbureau gekozen. “Op datingapps moet je je eigen profiel maken. Én weten wat je zoekt.”
Erica is het met hem eens. Ze vertelt dat er bij het intakegesprek werd doorgevraagd, waardoor zij op andere inzichten kwam. “Ik vond het een leuk gesprek. Helemaal niet spannend. Het intakegesprek zorgde voor verdieping. Zo kreeg ik meer inzicht in waaróm ik zocht wat ik zocht.

Geen huisje boompje beestje type

Ik was een beetje teleurgesteld. Maar mijn bemiddelaar nam mij serieus en luisterde goed.

Adrian vertelt dat hij met de eerste match geen contact heeft gehad. Bij de tweede wist hij binnen een uur chatten dat er geen klik was. “Ik was een beetje teleurgesteld,” geeft hij toe. “Ik dacht, misschien snappen ze toch niet goed wat ik zoek.” Hij was niet op zoek naar een ‘huisje boompje beestje type’ om mee op de bank te zitten. Hij wilde meer.
Adrian stuurde een eerlijk bericht naar zijn bemiddelaar. “Misschien een beetje onaardig,” zegt hij verontschuldigend. Maar zijn bemiddelaar nam hem serieus en luisterde goed.
Nieuwsgierig opende Adrian het daaropvolgende voorstel. Omdat hij in de trein zat, kon hij alleen de foto zien. “Wat een mooie vrouw,” dacht hij meteen. “Anders. – En een beetje gek,” voegt hij met een glimlach toe. Bij de andere voorstellen had hij wat tijd nodig om te beslissen. Nu reageerde hij direct positief. Het profiel heeft hij toen niet eens gelezen. Meteen had hij het gevoel dat dit wel eens de vrouw zou kunnen zijn waarnaar hij op zoek was. Die vrouw was Erica.

Geen zin in een zoektocht

Profielfoto

Door een eerdere ervaring met een bemiddelingsbureau, wist Erica hoe belangrijk een profielfoto voor haar was. Bij dat bureau werd een profiel zonder foto aangeboden om mensen meer open te laten staan voor het verhaal. Voor Erica werkte dit niet. “Ik vind het ook meer passen bij het echte leven,” legt ze uit. “Daar ga je ook eerst af op wat je ziet. En dat heeft niks te maken met het zoeken naar ‘het perfecte uiterlijk’.” Van het voorstel dat zij van PartnerSelect kreeg, vond ze zowel de foto als de beschrijving heel fijn. Adrians profiel straalde voor haar iets sterks uit. Zijn zelfstandigheid en eigen mening vielen op. Ook herkende ze haar eigen profiel erin. Het was haar allereerste voorstel. “Daar was ik wel blij mee, want ik had er eigenlijk helemaal geen zin in!” lacht ze.

Afgeknapt op het accent

Ze hadden meteen heel leuk chatcontact, vertellen ze. “Op alle vlakken hadden we een klik.” Het was ontspannen, spontaan en open. Serieuze onderwerpen werden heel natuurlijk afgewisseld met grapjes. Ze hadden het idee dat ze alles tegen elkaar konden zeggen. Het voelde goed.
Ze kijken elkaar aan. “Totdat hij belde.”

Het voelde goed. Totdat hij belde.

Nu kunnen ze er wel om lachen. Maar toen was het serieus. Adrian komt oorspronkelijk uit Roemenië. Toen hij belde, hoorde Erica een duidelijk accent. “Na een week chatten heb je toch een beeld gevormd,” vertelt ze. “Ik ben een beelddenker. Hoe stom het ook klinkt, met zo’n accent klinkt iemand toch een beetje dommer.” Tijdens het bellen kreeg ze een heel ander beeld, niet passend bij zijn profiel. Ze vond haar gevoel heel vervelend, maar kon het tegenover hem wel benoemen. “Ik was er een beetje boos over,” weet Adrian nog goed. “Als iemand zo afgaat op het accent, ben je te oppervlakkig…” ‘Volgende’, dacht hij.

De eerste date

De volgende ochtend vond ik het nergens meer op slaan dat ik hem afschreef vanwege zijn accent.

“De volgende ochtend vond ik het nergens meer op slaan dat ik hem afschreef vanwege zijn accent,” zegt Erica. Vervolgens hadden ze iedere dag contact. Een week later spraken ze af. Adrian had er zin in. “Ik vond het leuk spannend. We hadden zo’n mooie gesprekken via de chat. Het ging meteen de diepte in. We hebben snel veel geïnvesteerd in elkaar. Daarom was het fijn om elkaar nu in het echt te zien.” De date was bij hem thuis. “Mijn vriendinnen vonden dat spannender dan ik,” lacht Erica. “Ik weet dat er altijd wordt aangeraden om op neutraal terrein af te spreken, maar met Adrian voelde het gewoon goed.”
“Mijn eerste gedachte toen ik haar zag?” Adrian kijkt Erica plagerig aan. ‘Wat een grote vrouw!’ Erica reageert lachend dat zijn buikje haar als eerste opviel. Maar vooral de klik die er meteen was. “De sterke behoefte om elkaar vast te houden.” “Het was echt alsof we elkaar al lang kenden,” voegt Adrian toe. Vanaf dit moment was het voor allebei duidelijk: ze wilden bij elkaar zijn.

Mijn kinderen beseften dat ik aan een nieuwe liefde toe was.

De kinderen erbij betrokken

Vakantie auto

De volgende dag spraken ze alweer af. Erica vertelt dat ze haar dochter, met wie ze veel deelt, vanaf dag één bij de zoektocht naar een partner heeft betrokken. Zodra ze het gevoel had dat het serieus klikte, vertelde ze het aan haar zoon. ‘Oh dat vind ik helemaal leuk voor jou!’ reageerde die enthousiast. “Mijn kinderen beseften dat ik aan een nieuwe liefde toe was.” Ook Adrian heeft een zoon. Maar omdat hij in Roemenië woont, ziet hij hem wat minder vaak. Eind augustus, 6 maanden na hun ontmoeting, nam hij Erica mee naar Roemenië om kennis te maken met zijn zoon, ex-vrouw en moeder. “We gingen met de auto en hebben dus veel samen in een kleine ruimte gezeten,” vertelt Adrian. “Tot dan waren we maximaal twee dagen bij elkaar geweest.” Het was dus best spannend hoe dat zou gaan. “We hebben géén ruzie gemaakt!” zegt hij trots.

Heftige emotionele gesprekken

Adrian en Erica zijn aan elkaar gewaagd. Ze vertellen dat ze af en toe pittige gesprekken hebben. “Ik heb het gevoel dat hij mij oprecht begrijpt en doorvraagt. Hier was ik naar op zoek in een man. Maar het is ook heel anders en nieuw. Daarom is het soms ook best pittig.”
“Door haar word ik geconfronteerd met mezelf,” vindt ook Adrian. “Ik leer dingen die ik niet wist van mezelf. Dat zorgt soms voor een kort paniekmoment. Zo’n moment is niet makkelijk; het liefst zou ik wegrennen. Maar uiteindelijk is het vooral heel mooi.”
“Blijkbaar hebben wij dat nodig,” reageert Erica. “Elk heftig emotioneel gesprek brengt ons dichter bij elkaar.” Ze raken elkaar op diepere lagen.
En precies dat zochten ze in een nieuwe liefde.

Alles of niks

Erica paarden
Ook nieuw voor Erica was dat ze de touwtjes soms los mag laten. Dat vond ze eng; al haar hele leven houdt ze liever de controle. Toch wilde ze graag een partner bij wie ze dat ook wel eens los kon laten.
De eerste vakantie naar Roemenië regelde Adrian alles. “Ik wilde ook graag ‘de man’ zijn.” Erica vond het heel fijn en vertrouwde hem volledig. Dat vertrouwen is zelfs zo groot, dat ze nu ook op werkgebied samen zijn. Voordat ze Adrian leerde kennen, was Erica bezig om een therapeutische dagbesteding met paarden op te zetten. Ze zocht niet bewust een partner die hierin mee zou gaan, maar als vanzelf raakte Adrian steeds meer betrokken bij het werk. Nu lijkt dit de toekomstige werk- én woonplek te worden. Ze hopen dit volgend jaar gerealiseerd te hebben. De behoefte aan samenwonen is dan ook groot. “Ik was ook niet op zoek naar een LAT relatie,” zegt Adrian.
“Ik wilde alles of niks.”

Toekomstige oma & opa

“De Toekomst? Ze wordt oma!” Adrian kijkt haar lachend aan. “Ja ik word oma!” Erica vertelt enthousiast dat haar dochter in verwachting is. “En hij wordt opa,” lacht ze. “Maar dat wil hij dan weer niet horen.”
Ook denken ze aan trouwen. “Vóór Erica zei ik dat ik niet meer wilde trouwen,” zegt Adrian. “Nu denk ik daar anders over.”
Ondertussen is het stel zoveel mogelijk bij elkaar en doen ze regelmatig leuke dingen. In de zomer kochten ze zelfs samen een kajuitboot. Best snel, vinden ze zelf. “Maar als de relatie zou stuklopen, verkopen we dat ding toch weer gewoon?”

De perfecte partner is bullshit

“Ga niet alleen af op een accent!” roepen ze in koor als tip voor mensen die op zoek zijn naar een partner. Allebei hebben ze maar al te duidelijk ondervonden dat de klik en chemie écht het allerbelangrijkste is in de liefde. “Ik had nooit iemand gehad die langer was dan ik,” zegt Adrian. “Als man wil je een vrouw toch in de lucht kunnen gooien,” voegt hij daar lachend toe. “En ik houd gewoon niet van mannen met een buikje,” merkt Erica op. “Maar het slaat toch eigenlijk echt nergens op om daar op af te knappen.” Adrian stelt: “de perfecte partner is bullshit.”

Adrian

Ze stonden open voor mijn mening en wensen, luisterden goed en kapten mij nooit af. Dat vond ik mooi.

Tips voor mensen die relatiebemiddeling overwegen

Daarom denken ze dat je vooral open moet staan voor de voorstellen als je je inschrijft bij PartnerSelect. “Als je enigszins een fijn gevoel hebt bij het profiel, ga er dan voor,” adviseert Erica. Adrian heeft ervaren dat je niet bang hoeft te zijn om te zeggen wat je wilt. “Ze stonden open voor mijn mening en wensen, luisterden goed en kapten mij nooit af. Dat vond ik mooi.”
Erica vindt PartnerSelect de perfecte bemiddeling voor als je bewust wilt gaan voor een serieuze relatie. Door de kosten lieten ze zich niet afschrikken. Ze vinden het het geld meer dan waard. “Als je kijkt wat je kunt bereiken, is het niks.”

Adrian en Erica krijgen regelmatig van anderen te horen dat het plaatje klopt. En zo voelt dat ook. Een stralend stel en dolgelukkig met elkaar. Ze hebben hebben elkaar gevonden op zo veel vlakken.
“Zij is super mooi. In alles.”

Wil jij jouw eigen succesverhaal? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen! Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze matchmakers bespreken samen met jou graag de mogelijkheden.

Adrian & Erica


Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.