Wouter en Charlotte vonden elkaar

Hoe lang waren jullie al opzoek naar een partner voor de inschrijving bij PartnerSelect?

Wouter: “Na mijn scheiding wilde ik direct een nieuwe relatie. Alleen zijn is niets voor mij. Ik heb mij ongeveer een jaar later ingeschreven.”

Charlotte: “Ik had ook direct behoefte aan een nieuwe relatie. Ik had al eens over de voordelen van relatie bemiddeling gelezen.”

Waarom kozen jullie voor de relatie bemiddeling van PartnerSelect?

Wouter: “De keuze voor PartnerSelect was vrij snel gemaakt. Bij mij op de zaak in Utrecht tipte een collega mij over relatie bemiddeling. Ik had wel eens een datingsite bekeken, maar zonder succes. Dus ik dacht, wel, ik zal het proberen.”

Charlotte: “Ik had eerlijk gezegd eerst mijn zinnen op een ander bureau gezet. Ik had daar al eens een artikeltje in een magazine over gelezen. Ik wilde daar een brochure aanvragen, maar in plaats daarvan wilde de consulente direct langskomen, voor een “vrijblijvend” gesprek. Het leek mij wel wat. De dame kwam erg geïnteresseerd over en stelde mij op mijn gemak. Ze vulde samen met mij het formulier in, waarna zij mij vroeg het te ondertekenen. Ik wilde er nog verder over nadenken, maar zij probeerde mij te overtuigen direct te tekenen. Van nature gaan dan de nekharen bij mij overeind staan. Waarom direct tekenen? Dit was toch een vrijblijvend gesprek. Ik wil er eerst over nadenken!”

Ging het dan anders bij PartnerSelect?

Charlotte: “Bij PartnerSelect ging het heel anders. Toen ik informatie aanvroeg ontving ik een brochure met heldere tekst en uitleg. Natuurlijk wilde ik wel voordat ik mij in zou schrijven een gesprek over mijn kans van slagen. Ik had een gesprek met Arjan (red.: Arjan was de persoonlijke bemiddelaar van Wouter). Het gesprek verliep erg prettig. Omdat ik de 50 al was gepasseerd, moest ik rekening houden met een iets langere bemiddeling dan normaal. Ook werd duidelijk gezegd dat het verstandig was mijzelf pas in te schrijven als ik daar zelf klaar voor was. De bemiddeling zou dan positiever verlopen. Ik vond dat erg eerlijk. Daarom heb ik mij uiteindelijk bij PartnerSelect ingeschreven.”

Hoe hebben jullie het intakegesprek ervaren?

Charlotte: “Zeer positief. Mijn coördinatrice Eva nam echt de tijd voor mij. Ik kon mijn ei goed kwijt.”

Wouter: “Ja, je wordt goed uitgehoord over van alles en nog wat.”

Charlotte: “Er worden vragen gesteld over je karakter, je dagelijkse bezigheden, hobby’s… Er wordt best diep ingegaan op zaken als levensinstelling en persoonlijke ontwikkeling. Deze zaken worden door PartnerSelect als erg belangrijk ervaren.”

Vinden jullie dat ook?

Charlotte: “Uiteraard, anders hadden we elkaar niet gevonden. Ik denk zeker dat dat komt door de goede methode van vragen stellen, zoals ze bij jullie doen.”

Wouter: “Zonder zweverig te worden, worden toch zeer belangrijke onderwerpen als religie, spiritualiteit en levensinstelling besproken. Ik denk toch dat die dingen essentieel zijn om een goede match te maken.”

Wat vonden jullie van de contactvoorstellen?

Charlotte: “Vooral erg positief heb ik de foto ervaren die boven de beschrijving staat. Begrijp me goed, ik weet best dat een foto niet alles zegt. En dat het innerlijk belangrijker is dan het uiterlijk, maar op zo’n foto kan je toch echt zien of het je type is. De eerste paar contactvoorstellen is meestal toch uitproberen voor de bemiddelaar: Wat is het type die je aanspreekt. Dat kan je vaak zelf niet goed omschrijven, zo’n foto helpt dus enorm.

Wouter: “Dat heb ik ook zo ervaren. Ik heb wel minder voorstellen nodig. Naast Charlotte heb ik nog drie dames ontmoet. Allemaal erg leuke vrouwen, alleen de klik die kwam maar niet. Bij Charlotte was die fabuleuze klik er meteen toen ik haar sprak.”

“Bij Charlotte was die fabuleuze klik er meteen toen ik haar sprak.”

Hoe verliep jullie eerste ontmoeting?

Charlotte: “De eerste ontmoeting was erg sober, maar de klik was er meteen. We hadden afgesproken in een bistro, hartje Utrecht. Wouter moest eigenlijk al snel weer weg, vanwege zijn werk. Desondanks was het heel gezellig. We hebben direct een nieuwe afspraak gemaakt.”

Wouter: “Ja, mijn werk is wel wat lastig, maar ik had dat van tevoren al aangegeven in het telefoongesprek. We wilden elkaar zo snel mogelijk ontmoeten, dus hebben we samen geluncht. Heerlijke broodjes trouwens.”

“… met verjaardagen is het een lekker drukke boel, echt heel gezellig, zo samen met de kinderen.”

En hoe is het nu?

Charlotte: “Geweldig!”

Wouter: “Moeha, het gaat… nee, echt geweldig. We wonen al een tijdje samen. Onze kinderen zijn al het huis uit, maar bijvoorbeeld met verjaardagen is het een lekkere drukke boel. Echt heel gezellig, zo samen met de kinderen.”

Nog tips voor mensen die twijfelen over relatie bemiddeling?

Charlotte: “Mmm, denk eerst na voor je jezelf inschrijft, nooit direct het formulier ondertekenen! Vraag altijd eerst duidelijk wat de voorwaarden en garanties zijn.”

Wouter: “Ja, en stel je positief op ten opzichte van de persoon die je gaat ontmoeten. Geen klaagzangen over ex-en, of andere dingen. Denk aan de toekomst.”

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.