Jacqueline en Arjan

Een glimlachend stel staat dicht bij elkaar, wat een voorbeeld is van een duurzame relatie. De vrouw heeft haar arm om de man heen en haar hand rust op zijn borst, met een ring zichtbaar. Beiden dragen donkere topjes en poseren voor een donkere muur en een witte deur. Ze zien er gelukkig en ontspannen uit.

Even voorstellen: Jacqueline, 36 jaar uit Deventer en Arjan, 38 jaar uit Haaksbergen. Zij psycholoog, hij ingenieur.

Na haar scheiding was Jacqueline een aantal jaren alleen. Ze had het goed, vooral door een groepje fijne vrienden. Toch merkte ze dat ze geen nieuwe mensen ontmoette, terwijl ze daar wel voor open stond. Het idee om meer uit te gaan of zich aan te melden bij een datingsite sprak haar niet aan. Zo werd zij door vrienden die elkaar via PartnerSelect ontmoet hadden – en inmiddels gelukkig getrouwd zijn – geattendeerd op relatiebemiddeling. In december 2015 schreef Jacqueline zich in en vlot daarna volgde de afspraak voor het intakegesprek in Hotel van der Valk.

Arjan was al lang bezig met internetdaten zag hier weinig tot geen goede resultaten uit voortkomen. Zijn ouders tipten Arjan zich eens te gaan verdiepen in PartnerSelect voor een serieuzer resultaat. De drempel om te starten met PartnerSelect zou immers hoger liggen waardoor de kandidaten hoogstwaarschijnlijk ook veel serieuzer zouden zijn.

Bemiddeling

Na de intake kreeg Arjan zijn persoonsbeschrijving te lezen en met een kleine aanpassing ging ook Arjan van start. Jacqueline kreeg ondertussen maandelijks voorstellen. Volgens haar waren de eerste twee voorstellen niet geheel wat zij zocht. Daarna werden de voorstellen beter en ging ze ook daten. Ze had een leuke tijd, ondanks het feit dat de ware er nog niet tussen zat. Arjan, begonnen bij PartnerSelect in november 2014, had iets minder succes.

“Wat hen allebei sterk aansprak was de wens te kunnen praten met elkaar, hun opleiding op gelijkwaardig niveau, wensen voor de inhoud van een relatie en het samen willen delen”

In mei 2016 worden Jacqueline en Arjan aan elkaar voorgesteld. Voor Arjan was dit het zesde voorstel en mogelijk de vierde date. Voor Jacqueline was dit haar vierde voorstel. Ze vonden wederzijdse aansluiting in elkaars profielen. Wat hen allebei sterk aansprak was de wens te kunnen praten met elkaar, hun opleiding op gelijkwaardig niveau, wensen voor de inhoud van een relatie en het samen willen delen. Arjan vertelt dat één zin in het profiel van Jacqueline hem erg aansprak. Dat was dat de voorwaarde voor een goede relatie praten met en luisteren naar elkaar was. Belangstelling en interesse in elkaar tonen vinden ze allebei erg belangrijk. Lief en leed kunnen delen (de plezierige en minder plezierige dingen in het leven).

Er werd gebeld. Dit gesprek vergeten de twee nooit meer. Arjan heeft zeker 20 minuten langs de snelweg met Jacqueline zitten bellen!

Eerste date

25 Juni was hun eerste date in de historische stad Deventer. Arjan, als ervaren dater, had bedacht dat een kop koffie drinken tijdens zo’n eerste date een prima invulling was. Daar was Jacqueline het niet mee eens. Zij wilde wandelen!

Tijdens de wandeling spraken ze over reizen en wat ze zoal leuk vonden. Ze kwamen er samen achter dat ze nog geen straat van elkaar verwijderd werkzaam waren in dezelfde stad. Het werd een fijne date en beiden vertrokken met een goed gevoel naar huis. Arjan vertrok kort daarna met vader en zus op vakantie naar Oostenrijk. Dat was spannend, het verlangen om elkaar weer te zien was er inmiddels en ze zouden elkaar even niet kunnen zien. Gelukkig is het contact ook tijdens deze vakantie gebleven.

Tweede date, derde date…

“Deventer op stelten”, dat werd de tweede date. Jacqueline liet haar huisje aan Arjan zien waarna ze vervolgens de stad in doken om een lekker terrasje te pakken. Beiden waren een beetje afwachtend en voorzichtig. Een klik moet groeien, volgens beiden.

Er kwam een derde date, en wel in de woonplaats van Arjan, Haaksbergen. Arjan was goed voorbereid. Wetende dat Jacqueline zo van thee houdt besloot hij haar mee te nemen naar het mooie authentieke Theehuis. Daar scoorde hij hoge punten mee en het werd een lange en gezellige date. Het was 17 juli 2016 toen de eerste kus bij het afscheid in goede smaak viel. Thuisgekomen vertelden ze dit geluk aan familie en vrienden.

Samen

Tranen in de ogen bij de zus van Arjan, zo blij was ze voor haar broer. Ruim een half jaar daarvoor was Arjan zijn moeder verloren, dat heeft de familieband nog hechter gemaakt. Gelukkig toont Jacqueline daar veel begrip voor en praten ze er vaak over. Vanaf dat moment zagen ze elkaar regelmatig en waren ze officieel ‘een setje’. Het eerste weekendje samen werd Malaga. Daarna Marokko, een bezoek aan de kerstmarkt in Düsseldorf en een lang weekend Lissabon.

Al moet Arjan nog steeds wat wennen aan de bezigheid ‘winkelen’, hij gaat ook daarin lekker met zijn Jacqueline mee.

Tijdens dit gehele interview laten ze elkaar niet los. Handen verstrengeld en strelend. Ik zie twee hele gelukkige en stralende mensen die innig met elkaar verbonden zijn.

1 Juli a.s. is het zover. Dan komt Jacqueline met haar kat bij Arjan in Haaksbergen wonen. Langzaam maar zeker gaan er steeds meer spulletjes van haar die kant op. De schoenenkast staat al.

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.