Jelly en Evert

verhaal-3

Beiden waren het alleen zijn meer dan zat en schreven zich in bij PartnerSelect. Een week zat ertussen, dat ik met zowel Evert als Jelly een afspraak maakte voor een intakegesprek. Evert trof ik eerst, in Emmeloord. Een vreselijk aardige en evenwichtige man met een nuchtere kijk op het leven. Jelly ontmoette ik in Assen. Een kleine, lieve lachebek. Beiden vonden ze deze stap vrij spannend en hadden de instelling “ik zie het wel”.

Onder het genot van een kop koffie spreken we over alles wat hun de afgelopen drie maanden op liefdesgebied is overkomen. Jelly leunt op Everts arm en kwebbelt lekker door. Ze herinnert zich nog goed dat ze tijdens de intake had aangegeven geen man met overgewicht te willen of een man die de hele dag in zijn trainingsbroek rondloopt. Hij moest er goed verzorgd uitzien. Ze vertelde over haar voorliefde voor Ierland en over bootje varen. Waar had ik dat eerder gehoord? Evert!

Evert had tijdens het intakegesprek gezegd vooral geen dame uit de zorg te willen. Zij zou dan immers onregelmatige diensten hebben, en dus ook in het weekend moeten werken. Dat zag Evert absoluut niet zitten.

Beiden wisten mij achteraf te vertellen dat er tijdens het intakegesprek door mij hier en daar al wat mogelijke lijnen werden gelegd naar die andere persoon. En zo was het ook. Hier was een absolute match tussen twee lieve mensen.

Een absolute match

Thuisgekomen belde ik met Evert met het nieuws dat ik een hele leuke dame had ontmoet, die ik graag aan hem voor zou willen stellen. Er was echter één maar…. Ze werkt in de thuiszorg.“Hoe vaak in de maand moet ze dan in het weekend werken?”, was Everts vraag. “Dat wisselt en valt reuze mee”, had ik gezegd.

Evert en Jelly vertellen hoe het toen verder ging. De persoonsbeschrijving met hun persoonlijke profiel was plotseling niet zo belangrijk meer. Sterker nog, ze hadden de persoonsbeschrijving van elkaar al in de bus voordat ze naar hun eigen profiel hadden gekeken. Beiden waren enthousiast en PartnerSelect wisselde hun telefoonnummers uit. Jelly vond dat erg spannend en sloeg het nummer van Evert eerst op in haar telefoon. Evert zette door en belde meteen.

“Ik ben zo blij dat je belt, ik zelf durfde niet”, was het eerste wat Jelly zei. Met gemak zaten ze een uur aan de telefoon en spraken direct af.

De eerste afspraak

De eerste afspraak was in het theehuis bij de kinderboerderij. Die zaterdag was Jelly eerst nog aan het werk. Ze was zo zenuwachtig die dag dat haar collega het niet langer aan kon zien en stuurde haar weg. Toen ze elkaar tegemoet liepen voelde het voor beiden direct goed. Ze maakten een fijne wandeling en dronken een theetje samen. Het werd een heel spontaan en vooral ontspannen gesprek.

3 December 2016, wat een memorabele dag. De ontmoeting met elkaar, de intocht van Sint en (hoe bijzonder) bij allebei de overlijdensdag van hun moeder. Alsof de beide dames dit voor hun kinderen georganiseerd hadden…

Met humor het ijs breken

Evert had even afgetast hoe het zat met die humor van Jelly en wist al snel dat hij z’n presentje uit zijn jaszak kon toveren. Een boekje over de ellende die begint zodra er een man in je leven komt. Jelly kon daar hartelijk om lachen.

Omdat het theehuis ging sluiten besloten ze gezellig wat te gaan eten en daar verder te praten. Het etentje was geslaagd en twee mensen werden erg nieuwsgierig naar elkaar, nieuwsgierig naar nog meer Jelly en nog meer Evert.

Een afspraak voor het volgende weekend was snel gemaakt. Het werd een dagje Zandvoort.

Evert kwam Jelly ophalen en de dag kon beginnen. Het werd een heerlijke strandwandeling met een mooie pauze op een beschut plekje in de duinen. Daar was de eerste zoen van Evert. Hij was zeker van zijn zaak en voor Jelly was dat meer dan welkom. De romantiek groeide en bloeide. Ze gingen helemaal op in elkaar. Zelfs zo, dat ze helemaal vergaten te betalen in het strandpaviljoen. Daar zijn ze de terugweg nog maar even naar teruggegaan. Thuisgekomen in Assen is Evert die avond gebleven.

Drie maanden later

Drie maanden later zijn deze twee niet meer zonder elkaar te vinden. De sleutels van elkaars woning zijn uitgewisseld en Evert presteert het om Jelly onverwacht met zijn aanwezigheid te verrassen als zij thuiskomt van haar werk. Naast allerlei leuke uitjes zijn ze er achter dat ze ook heel goed samen lekker op de bank kunnen kruipen en helemaal niets hoeven, behalve het zijn, met elkaar. Wederzijdse familie en vrienden zijn erg blij met dit geluk.

Straks, met het mooie weer komt het bootje van Evert weer van stal en zullen ze ook daarop mooie tijden vieren. Als alles zo blijft gaan zullen ze binnen niet te lange tijd gezellig samen wonen. Dat het ze goed moge gaan en vooral het leven vieren.

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.