Roos & Pim

Roos&Pim6

Het lijkt alsof ze al jaren zo op de bank zitten. Hij relaxed achterover geleund, zij met opgetrokken knieën. De schoenen zijn uit. Hoe gingen die dates nou ook alweer precies? En de eerste kus? “Toen zei jij al dat je verliefd op me was hoor” – “Nee, toen al? Dat kan ik me niet voorstellen!” Dit zijn Roos (35) en Pim (30)*. Ze zagen elkaar pas 8 maanden geleden voor het eerst. Maar het voelt gewoon goed. En zo ziet het er ook uit.

Hysterische datingapps

Pim vertelt dat hij al enige tijd op zoek was naar een partner. “Ik zocht een serieuze relatie. Ik ben geen uitgaanstype. En op datinggebied ook nog geen held. Dus in het dagelijks leven kwam ik geen mensen tegen die bij mij pasten.” Hij deed wat onderzoek naar datingsites- en apps, maar kwam er al gauw achter dat dit er allemaal vrij hysterisch aan toe gaat. Ik moet lachen en zeg dat ik het een goed gevonden omschrijving vind voor de snelle datingapps. Roos komt er even tussendoor; “dat woord heeft hij van mij!” Een vriend opperde dat een relatiebemiddelingsbureau misschien wel iets voor Pim was. “Dat is toch alleen voor 50-plussers?!” was Pim’s eerste reactie. Maar toen hij uitzocht hoe het in z’n werk ging, dacht hij inderdaad dat deze manier wel bij hem zou passen. Ook zijn zus reageerde verbaasd. “Relatiebemiddeling? Zoiets heb jij toch niet nodig?” Maar Pim was al overtuigd. In december schreef hij zich in bij PartnerSelect.

Niet geschoten is altijd mis

Ik dacht, ik wacht wel af wat ik voorgeschoteld krijg.

Ook Roos las op fora vaak het woord ‘sneu’ als het om relatiebemiddeling ging. Het stel vindt dit onzin. “Zijn dit mensen die hun trots niet opzij kunnen zetten?” Pim merkt op dat de algemene gedachte is dat er alleen mensen staan ingeschreven die niet in staat zijn een relatie te vinden. “Als je in de kroeg niemand tegenkomt, denken mensen al snel dat je niet sociaal bent.” Het taboe op relatiebemiddeling voor jonge mensen is er dus nog steeds. Maar allebei denken ze dat dit wel aan het veranderen is.

Ook voor Roos was dit juist dé manier om iemand te vinden. Via datingapps en -sites heeft ze het even geprobeerd. Maar het aanbod was groot. Overweldigend. “Net alsof je tussen 20 banen moet kiezen.” Ze is ook geen type voor social media. “Ik krijg geen energie van chatten. Daarbij komt ook nog dat mensen niet altijd serieus zijn. Of zich heel anders voordoen. Dan ben je uiteindelijk alleen maar tijd en energie kwijt.” Haar moeder kwam met het idee van relatiebemiddeling. In eerste instantie was ook Roos sceptisch. Wat voor types melden zich daar aan? Uit nieuwsgierigheid wilde ze het toch proberen. Niet geschoten is altijd mis. “Ik dacht, ik wacht wel af wat ik voorgeschoteld krijg. Dan maak ik een inschatting of het iets voor mij is.” Een maand nadat Pim zich had ingeschreven, ging ook Roos het via PartnerSelect proberen.

Intaker Els

Pim had de mensen die dichtbij hem staan verteld dat hij zich had ingeschreven. Bij Roos wist alleen haar moeder ervan. Voor allebei kwam het intakegesprek snel na de inschrijving. Pim: “Ja, dat ging heel snel. Binnen een week werd ik gebeld.” Eigenlijk had hij in een hotel afgesproken. Maar achteraf vond hij zo’n persoonlijk gesprek in een openbare ruimte toch geen fijn idee. “Gelukkig was het geen probleem om er nog een thuisafspraak van te maken.” Het gesprek met intaker Els verliep prettig. Ook met de persoonsbeschrijving die zij voor hem had gemaakt, was hij blij. Roos had voor het intakegesprek wel in een hotel afgesproken. Ook zij sprak met Els. “Een leuke en aardige vrouw. En een fijn gesprek. Dit was voor mij een bevestiging dat PartnerSelect een prima organisatie is.” Nu vragen ze zich af of Els een rol heeft gespeeld in hun voorstel. Dat zou zomaar eens kunnen kloppen..

Het eerste voorstel

Ongeveer twee maanden nadat hij zich had ingeschreven, kreeg Pim het eerste voorstel. “Spannend! Dan krijg je een bericht en denk je, nu gaat het avontuur beginnen.” In haar beschrijving las hij dat ze van uitgaan, dansen en zingen hield. Hij is daar niet zo van. Paste het dan wel? “Op basis van de beschrijving twijfelde ik wel een beetje. Maar ze had een leuke foto en kwam over als een spontane vrouw. Ik dacht, iedere ervaring is er één. Ik wilde haar sowieso ontmoeten.” Ook vertrouwde Pim erop dat hij dit voorstel niet zomaar kreeg. Toen hij het voorstel nog eens bekeek, las hij dat ze het belangrijk vond mensen in hun waarde te laten. Haar open blik haalde hem definitief over.

Van tevoren werd mij verteld hoeveel voorstellen ik kon verwachten. Ik ging er niet vanuit dat ik er maar één nodig zou hebben!

Roos kreeg twee weken na het intakegesprek al een eerste voorstel. Ze vond het een heel leuke omschrijving. Lachend vraagt ze zich of wat er nou ook alweer in stond. ‘Lief en zorgzaam’, dat sprak haar wel aan. “En de foto vond ik ook leuk.”
Pim: “Van tevoren werd mij verteld hoeveel voorstellen ik kon verwachten. Ik ging er natuurlijk niet vanuit dat ik er echt maar één nodig zou hebben.” Zuchtend zeg ik dat mensen dit natuurlijk weer niet gaan geloven. We moeten lachen. Maar het kan dus echt zo snel gaan. Roos en Pim waren elkaars eerste voorstel.

Eerste contact

Omdat ze allebei positief reageerden, kregen ze elkaars telefoonnummer. Pim was de eerste die appte. Op een dinsdagavond, dat weet hij nog goed. Leuk dat je op mijn voorstel hebt gereageerd. Zullen we wat afspreken? Roos appte terug en twee dagen later hebben ze even gebeld. Toen kwamen ze erachter dat ze bij hem om de hoek werkt. Best bijzonder, want op advies van Els had Pim een grote zoekstraal opgegeven. Ik vraag of ze tijdens dat eerste telefoongesprek ook al iets voelden. Maar daar zijn de twee te nuchter voor. Roos: “Hij kwam aardig over, maar dat was het.” Pim: “Ze had een leuke stem, maar ik dacht niet meteen, dit is het, ofzo.” Ze spraken af om wat te gaan drinken bij haar in de buurt. Maar die afspraak duurde nog wel even. Hij ging met zijn vader op pad, zij op skivakantie in Oostenrijk. Na de vakanties was het tijd voor de eerste ontmoeting.

De vaart erin

“Ik vond het wel heel spannend hoor.” Pim geeft toe dat hij in het begin wel zenuwachtig was. Ze hadden afgesproken op een plek in de stad die ze allebei goed kennen. Het was vrijdagavond. 8 maart. Veel details en data weten ze niet meer goed, maar die datum nog wel. Ze hebben ongeveer 3 uur met elkaar gekletst. “Toen ik hem zag dacht ik, best leuk”, zegt Roos glimlachend. Maar ze vond het écht leuk dat hij zo open en geïnteresseerd was. “Het was niet zo oppervlakkig.” De zaterdag erop volgde meteen de tweede afspraak. Pim: “We hebben de vaart er goed in gehouden!”

”strand”

Voor die tweede date hadden ze een boswandeling gepland. Maar Roos vond het toch leuker om naar het strand te gaan. “Het waaide die dag echt kei en kei hard”, vertellen ze lachend. Toch hebben ze de strandwandeling gemaakt. Af en toe doken ze een strandtent in om wat te eten en drinken. Ik vind het klinken als een super romantische dag. “Dat was het ook!” Roos: “Naarmate de tijd vorderde, groeide het gevoel.” Allebei genoten ze van de hele middag. En bij allebei was het gevoel na elke date steeds een beetje meer.

De hoteldate

“Wat deden we de derde date ook alweer?” Ze denken diep na. “Gingen we toen niet uit eten?” – “Oja, bij La Pizza.” Roos zegt dat ze toen al wel het gevoel had dat het serieus kon worden. En ook Pim ging na de derde date geloven dat het echt een kans van slagen had.

“Verliefd? Het heeft wel even geduurd voordat ik dat zei”, zegt Pim. Roos: “Nee na de derde date zei je dat al!” – “Echt?” Roos herinnert zich dat ze toen langs het water liepen. Het zou dus ook die ene keer kunnen zijn dat ze iets gingen drinken bij het hotel. “Het kan ook zijn dat je het daarna zei. Dan was het iets later.” Ze weet nog wel goed dat ze zich gevleid voelde. “Het was die date in het hotel, dat de vonk echt oversprong.” Ze dronken wat in een hotel aan het water. Het uitzicht is er prachtig. Ze hadden leuke gesprekken en Roos merkte dat Pim steeds meer ontspannen werd. Het viel haar toen ineens op wat een knappe jongen het eigenlijk is. “Je ben op je best als je ontspannen bent.” Hij weet ook nog dat hij zich daar heel relaxed voelde. Grappend gaan ze onderuit zitten. “Zo ongeveer zat je er bij.”

Na die date in het hotel zagen ze elkaar heel regelmatig. Pim: “Begin mei hebben we voor het eerst bij elkaar gelogeerd.” Na een avondje uit kwamen ze laat thuis en is hij bij haar op de bank blijven slapen. “Hebben we toen voor het eerst gezoend? Ooh ik weet het niet meer!” Maar dan weten ze het weer. Toen hij de volgende ochtend vertrok, was daar de eerste zoen.

Vriend en vriendin

”VakantieFrankrijk”
Het ging allemaal heel natuurlijk. Na een tijdje vroeg hij of zij zijn vriendin wilde zijn. (“Wanneer was dát ook alweer..?”) Zij zei ja. Ze hebben even gewacht voordat ze zich uitschreven bij PartnerSelect. Maar al snel was het duidelijk dat ze voor elkaar gingen.

De hoteldate was een bijzonder moment. Ik vraag of dit voor hen nu een speciale plek is. Ze zijn er na die date niet meer geweest. “Misschien wel leuk voor een jubileum.” Maar na het hotel hebben ze nog zoveel leuke dingen gedaan. Zo gingen ze in augustus samen op vakantie naar Frankrijk. Met de auto. Een echte relatietest. En zo snel al. Het was heerlijk.

Ongeveer 1,5 maand na het eerste afspraakje, ontmoette Pim de zus van Roos. Op Koningsdag. Daarna leerde hij haar beste vriendin kennen. De moeder van Roos wist eerder van hem dan dat ze hem had gezien. Op Roos’ verjaardag, in juni, ontmoette ze Pim voor het eerst. “Dit is iemand die jou waard is”, zei ze tegen Roos.

Toekomstplannen

Ze hebben nog geen concrete plannen voor de toekomst. Voor hun eerste vakantie zagen ze elkaar één doordeweekse dag en in de weekenden. Nu zijn dat twee doordeweekse dagen. Pim: “Zoals het er nu naar uitziet gaat het heel goed. We zijn veel samen en het voelt gewoon goed.” Ze hebben belangrijke toekomstplannen wel in z’n algemeenheid besproken. Gelukkig komen die overeen. Zo zouden ze ooit wel kinderen willen.

Dat ze samen zou zijn met iemand die in een rustig klein dorp woont, had Roos niet verwacht. Pim herinnert zich de eerste keer dat ze bij hem thuis kwam eten. “Toen liepen we over straat en zei jij, waar is iedereen?” Dat weet zij ook nog goed. “Hoezo waar is iedereen, zei jij, de mensen zijn gewoon thuis!” Heel anders dan de drukke stad die Roos gewend is. “Ik deed mijn oor in de lucht en hoorde inderdaad een speld vallen”, zegt ze grappend. Maar ze vindt het er fijn.

Tips voor mensen die zich overwegen in te schrijven

Je kunt het op z’n minst proberen, vinden ze. Allebei merken ze dat de mensen in hun omgeving er steeds meer open voor staan. “Mensen van onze leeftijd komen erachter dat datingsites toch niet zo goed werken als ze een serieuze relatie zoeken.” Het grote voordeel van bemiddeling vinden ze dat de intentie duidelijk is. Voor hun eigen kring zijn ze in ieder geval een voorbeeld. “We zetten nu zelfs een trend bij onze vrienden!”

Spontaniteit en hoffelijkheid

Het allerleukste vindt hij haar spontaniteit. Zij vindt het meest aantrekkelijk aan hem dat hij zo lief en zorgzaam is. “Het is gewoon een goeie jongen.” En ze kunnen heel erg met elkaar lachen. Ook vond ze het bijzonder dat hij haar het gevoel gaf dat ze een beetje de ruimte kreeg. “Hij is heel hoffelijk.”

Hoewel dit een stel is met een typische Hollandse nuchterheid, zíe je dat het goed zit. Niet in kleffe omhelzingen of aaitjes over knieën. Maar in de kleine glimlach die ze met elkaar delen. Ik ben blij dat ze elkaar hebben gevonden. Ze zien wel hoe het loopt. Maar eerst een paar dagen Zuid-Limburg. Weer een bijzondere herinnering erbij.

 

hand in hand duinen zonsondergang

 

* Wegens privacyredenen zijn de namen gefingeerd.

Door: Annabel Molleman

Je eigen succesverhaal? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen!

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.