Harry & Nicole

Boot

Alleen redden ze zich prima in het leven. Beiden hebben een goede baan en een fijn huis. Zij een lieve zoon, hij een lieve dochter. Toch begonnen ze na hun scheiding een leuke partner te missen.

Maar diegene die erbij komt,
moet dan wel héél leuk zijn.

Ze hadden verwacht dat het langer zou duren voor ze de liefde weer vonden. Én dat de persoon aan wie ze werden voorgesteld verder weg zou wonen. Ze waren elkaars tweede voorstel en wonen een kwartiertje van elkaar vandaan. Zo kan bemiddeling óók gaan.

Harry (49) en Nicole* (52) wandelden tijdens hun eerste date op de hei en zaten de week erna al samen op de camping in Friesland. Ondanks haar lange tijd alleen en zijn opgebouwde muurtje. Maar als je echt bij elkaar past, gaat het vanzelf.

Na 10 jaar alleen, de drempel over

Fatsoenlijk reageren op datingsites kost veel tijd en bakken energie.

Drie jaar na haar scheiding waagde Nicole zich aan een datingsite. Het beviel haar niet. “Op een datingsite krijg je wel 10 reacties per dag. Als je fatsoenlijk wilt reageren, kost dat veel tijd en bakken energie,” zucht ze. “En op een datingsite zitten rare gasten.”
Na deze ervaring is ze nog zeven jaar alleen geweest. “Ik dacht, wat wil ik dan?” Ze las over relatiebemiddeling. De één op één gesprekken en begeleiding spraken haar aan. Maar na zolang alleen te zijn geweest, moest ze een drempel over. “De vraag of ik echt iemand wilde leren kennen; dat vond ik spannend.” Bijna niemand wist dat ze zich in wilde schrijven. ‘Na de tweede vaccinatie moet ik het doen’, sprak ze met zichzelf af. “En als ik dat afspreek, ben ik wel zo iemand die dat dan ook echt doet,” lacht ze.

Verder met je leven

Toen Harry PartnerSelect via internet vond, had ook hij het gevoel dat matchmaking bij hem zou passen. “Mijn relatie liep zes jaar geleden stuk,” vertelt hij. “Daarna kreeg ik een andere relatie die ongeveer vier jaar duurde. Toen dit eindigde heb ik snel de beslissing genomen om mij in te schrijven bij Partner Select.” Hij legt uit waarom dit gevoel bij hem wat sneller kwam. “Ik wou gewoon, hoe moet ik dat zeggen…” – “verder,” vult Nicole aan. “Ja, en een relatie is niet iets wat je op straat of op je werk vindt.” Ook omdat hij dacht dat het wel even zou duren voor hij iemand zou vinden, schreef hij zich wat eerder in.

De persoonsbeschrijving als aandenken

persoonsbeschrijving

Voor allebei was het uitgebreide intakegesprek een reden om voor PartnerSelect te kiezen. Ze kijken hier tevreden op terug. Nicole koos voor een online intakegesprek via Zoom. “Mijn consulente was een leuke dame. Ze stelde goede vragen waardoor ik makkelijk kon vertellen.” Harry had een intakegesprek bij hem thuis. “Ik voelde me gelijk op mijn gemak. En mijn profiel was goed beschreven.” Nu bewaren ze hun persoonsbeschrijvingen als aandenken. “Zo leuk om dat weer terug te lezen. We herkennen onszelf en elkaar er heel erg in!”

Geen succesvol eerste voorstel

Ik was afwachtend in het proces, maar wilde het wel alle kans geven.

Nicole accepteerde het eerste voorstel meteen. Niet omdat het profiel haar zo aansprak, maar omdat ze vertrouwen had in de matchmakers. Ze spraken elkaar een paar keer voordat ze wat afspraken. Maar het klikte niet.
“Sinds mijn 17e heb ik nooit meer gedate, dus ik kende ook niks,” zegt ze. “Ik was afwachtend in het proces, maar wilde het wel alle kans geven.”

Harry las het profiel van zijn eerste voorstel diverse keren. Het sprak hem niet aan. “Ik had sterk het gevoel dat ik het niet moest doen,” vertelt hij. “Dat vond ik heel lullig.” Toch luisterde hij naar zijn gevoel en wees hij het voorstel af.

Wie benadert wie

“Toen kwam zij,” glimlacht Harry. Hij reageerde niet direct, maar las het profiel een paar keer om het te laten doordringen. Dit voelde wel meteen goed. “Het sprak me veel meer aan dan de eerste.”

Nicole weet nog goed wat haar opviel in zijn beschrijving; ‘loyaal, oprecht geïnteresseerd en trouw.’ “Als dat over iemand wordt geschreven, wil ik diegene wel ontmoeten!” Ze vindt het een voordeel dat het profiel door een consulent wordt geschreven, en niet door de persoon zelf. “Zij halen de persoonlijkheid uit iemands verhaal. Dat is toch anders dan als je over jezelf schrijft.”

En dan is het de vraag: wie gaat wie benaderen..

Telefoon
“En dan is het de vraag: wie gaat wie benaderen..” lachen ze. Harry stuurde haar een WhatsApp bericht. “Dat vond ik dapper,” zegt Nicole. “Je krijgt tegelijkertijd elkaars nummer. Wanneer ga je appen of bellen, en wat zeg je?”

“Het eerste telefoongesprek was voor mij heel leuk,” glimlacht Nicole. “Want hij heeft een heel mooie stem.” Harry vertelt dat het gesprek vanzelf ging. Het was niet ongemakkelijk. “En ik vond haar stem ook meteen heel fijn.” Ze vergaten de tijd en hebben een uur over van alles gepraat.

De eerste ontmoeting: gaat het tegenvallen?

Vanaf dat eerste telefoongesprek hadden ze dagelijks appcontact. Om de paar dagen belden ze elkaar. Na twee weken kwam de ontmoeting. Het was zomer en prachtig weer. Om rustig met z’n tweeën te kunnen praten, kozen ze voor een wandeling op de hei. Ze waren gespannen om elkaar in het echt te zien. “Je vindt iemand heel leuk,” legt Nicole uit. “Dan is het afwachten hoe iemand in het echt is.”

Ook bij Harry ging er van alles door zijn hoofd. “Gaat ze tegenvallen? Ga ik tegenvallen?” Harry weet nog dat hij Nicole heel cool en relaxed vond overkomen. “Maar dat was niet zo hè?” – “Nee!” lacht Nicole. “Dat was helemaal niet zo!”

Een ongemakkelijk einde van de 1e date

Voor Nicole was het gevoel er snel. Voor Harry moest het nog groeien. Ook door wat hij in een eerdere relatie heeft meegemaakt. Hij vertelt dat hij hierdoor wat afstandelijker was. Een muurtje had opgebouwd. “Voor mij was je niet gesloten,” zegt Nicole. “Vanaf het begin ging het praten makkelijk. We hebben elkaar meteen veel verteld. Als je rond de 50 bent, heb je toch een rugzakje.”

Als je rond de 50 bent, heb je toch een rugzakje.

Tijdens het wandelen was het ijs snel gebroken. Maar bij het drankje na de wandeling werd Harry wat ongemakkelijk. Zijn ex kwam hier vaak. Nicole dacht dat het aan haar lag. “Ik zag hem schuifelen op zijn stoel. Dus ik vroeg of het wel goed ging.” Op weg naar huis zette ze heel hard de muziek aan. Even afkoelen. Om te weten hoe het zat, stuurde ze hem meteen een bericht. Harry had hetzelfde. Hij was bang dat zij hem niet leuk vond. “Je vroeg toen of ik jou ook een bericht had gestuurd als jij het niet had gedaan.” Hij richt zich naar haar. “Dat had ik zeker gedaan.”

Naar de camping

Zeilboten

“Daarna? Daarna gingen we niet zo snel,” lachen ze sarcastisch. “Drie dagen later zat ik bij hem thuis koffie te drinken,” zegt Nicole. “Als vriendinnen dat wisten, hadden ze me een klap verkocht!” Het weekend erna ging ze naar zijn seizoenplaats op de camping in Friesland. Harry legt uit: “Ik zou gaan en dacht, ik vraag gewoon of ze daarheen komt. Nee heb je…”

Boten en varen zijn een belangrijke hobby voor hem. Zo kon hij meteen testen of Nicole dit ook leuk vond. Zij snapt dat goed. “Als iets zo belangrijk is, wil je dat iemand daar ook in past.” Gelukkig was dat ook zo. “Zolang ik zelf maar niet hoef te varen!” lacht Nicole. Maar ze genoot ervan om hem daar te zien. “Zo leuk, het is daar een heel andere man.” Harry glimlacht. “Ik ben dan ook helemaal in mijn element.” Op het water, in hun eigen ‘bubbel’, hebben ze uitgebreid en ontspannen met elkaar kunnen praten.

Dit is het

Hoewel het vanzelf ging, durfden ze allebei er nog niet helemáál voor te gaan. Nicole vertelt dat ze niet durfde te denken dat het voor het leven was. En ook Harry was terughoudend. “Wanneer komt dat minpunt, dacht ik steeds.” Toch kwam voor Nicole de omslag snel. Aan het einde van de zomer wist ze dat hij was wat ze zocht. Harry was wat voorzichtiger. Zijn vorige relatie eindigde niet goed. “Bij Nicole heb ik wel snel alles eruit gegooid wat er toen is gebeurd. Dat heeft mij geholpen in het vertrouwen.” – “En dat hielp mij om hem te leren kennen,” voegt Nicole toe. “Hierdoor kon ik makkelijker aanvoelen wat hij fijn vond.” En zo groeide het gevoel bij Harry. Tot hij er niet meer omheen kon: dit is het.

De kinderen erbij betrokken

Ze wilden de kinderen er niet meteen bij betrekken. “Maar dat is niet gelukt,” lachen ze. Zij vond het niet fijn om tegen haar zoon van 14 te liegen over waar ze naartoe ging. Dus vertelde ze het hem eerder dan gepland. Hij vertelde het zijn dochter van 9 een maandje daarna. Op de camping hebben ze elkaar ontmoet. Toevallig – “en dit keer echt toevallig!” – was Nicole met haar zoon op vakantie in de buurt van de camping waar Harry met zijn dochter zat. “De twee liepen binnen 5 minuten met elkaar weg. Heel bijzonder en fijn!” Ze kunnen goed met elkaars kinderen. En de kinderen met elkaar. Anders kan het ook niet, vinden ze.

Meet the parents

En toen kwam het ‘meet the parents’. Ze moeten lachen. “Dat had ik voor het laatst gedaan toen ik 17 was. Ik wist niet hoe dat moest!” Maar Nicole werd met open armen ontvangen. Ze vond het bijzonder en voelde zich heel welkom. “Het mooie is dat je dan de familiebanden ziet,” zegt ze. “Dan zie je ook iemands karakter.”

Een routine vinden

Agenda

De zomer vloog voorbij. De kinderen gingen weer naar school. Harry heeft een eigen zaak, Nicole een drukke baan in de zorg. Stap voor stap moesten ze een routine vinden in wanneer ze elkaar zagen. Ze spraken vaste dagen af. En gingen een eerste weekendje weg. Haar moeder stelde voor om Nicole’s zoon één keer in de maand een weekend bij haar te laten zijn. Zo hebben Harry en Nicole een weekend met z’n tweeën. “Dat is echt een cadeautje,” zeggen ze. “Heel lief.”

Niet trouwen en niet samenwonen, wél samen verder

Voor hun toekomstplannen komen ze tijd te kort. Zo willen ze nog graag gaan reizen. Maar eerst houden ze het even bij Nederland. “Het maakt ook niet zoveel uit waar je bent,” vindt Harry. “We hebben twee keer een weekend op een Waddeneiland doorgebracht. Dat was al zo fijn.”

Trouwen hoeven ze niet meer. Ze zijn allebei later getrouwd in hun vorige relaties, en vinden allebei dat dat niet per se iets toevoegt. Ook samenwonen willen ze niet. Voor de kinderen. “Als we met z’n tweeën waren, hadden we het waarschijnlijk al gedaan,” denken ze. “Maar de kinderen hebben al een scheiding meegemaakt. En we hebben te vaak gezien dat het misgaat. Dan zijn de kinderen de dupe.” Dit standpunt hadden ze allebei. In één van de eerste gesprekken vertelde Nicole Harry hoe ze hierover dacht. Hij was opgelucht dat ze er precies hetzelfde over dacht als hij.

Nu hebben de kinderen een eigen plek in elkaars huis. Wel blijft het soms lastig om na een leuk weekend samen weer alleen op de bank te zitten. Nicole had daar in het begin veel last van. “Nu weet ik dat het goed zit. Maar het blijft een koude douche om weer alleen te zijn na een fijn weekend samen weg.”

Zwarte humor

Ze vinden elkaar op heel veel vlakken. “Één van de leukste dingen is zijn humor,” zegt Nicole lachend. “Hij zegt zelf dat hij heel serieus is, maar hij heeft een galgenhumor waar je u tegen zegt!” – “Dat is wederzijds,” reageert Harry met pretogen. Daarnaast benoemt ze zijn loyaliteit en wordt ze blij van hoe hij met zijn kind en ouders omgaat. Hij vindt haar zelfstandigheid aantrekkelijk. “Ze is heel stabiel, heeft haar zaakjes voor elkaar en regelt alles zelf.”

“Als we samen zijn, gaat het vanzelf,” zegt Nicole. “Lang in de auto zitten, dingen afbreken en opbouwen; we hebben het allemaal al gedaan. Zónder ruzie.”

Ervaring met relatiebemiddeling

Ze hadden zich er allebei op ingesteld dat het langer zou duren voor ze de liefde vonden. Er moet tenslotte maar net iemand zijn. Daarom zijn ze verrast dat het zo snel is gegaan. Ook dat ze maar 15 kilometer bij elkaar vandaan wonen, hadden ze niet durven dromen. “Dit is heerlijk.”
Als tip voor mensen die zich overwegen in te schrijven, geven ze mee dat je echt jezelf moet zijn. Én blijven. “Ook moet je eerlijk zijn in het intakegesprek en daarna,” benadrukken ze. “Anders houd je jezelf voor de gek. Dan levert het niks op. Behalve teleurstellingen.” Harry voegt toe dat het belangrijk is om voor jezelf goed te bedenken wat je wel en niet wilt. “Dan kom je al een heel eind.”

We willen simpelweg gelukkig zijn met elkaar.
Gewoon samen verder.

Ze wisten allebei dat ze zich alleen prima redden. Voor allebei moest de persoon die er in hun leven bij kwam dan ook wel héél leuk zijn. En dat is gelukt. Hun wens is om simpelweg gelukkig te zijn met elkaar.
Gewoon samen verder.

Wil jij jouw eigen succesverhaal? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen! Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze matchmakers bespreken samen met jou graag de mogelijkheden.

* Wegens privacyredenen zijn de namen in dit succesverhaal gefingeerd.

Door: Annabel Molleman

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.