Gert & Simone

Gert & Simone samen

Eigenlijk zijn ze heel verschillend. Hij een rustige nuchtere boer, zij een spontane open stadse. Toch passen hun karakters als twee puzzelstukjes in elkaar. Hun eerste afspraakje duurde maar liefst 10 uur lang. Langzaam en vanzelf groeiden ze steeds meer naar elkaar toe. Nu wonen ze samen en hebben ze het over trouwen.

Dit is het verhaal van Gert (53) en Simone (53). Ze werden deze week precies een jaar geleden aan elkaar voorgesteld door de bemiddelaars van PartnerSelect.

Geen twijfels over relatiebemiddeling

Gert vertelt dat hij al enige tijd alleen was toen hij zich inschreef bij PartnerSelect. Na zijn scheiding zeven jaar geleden heeft hij nog wel een korte relatie gehad. Maar dit bleek niet blijvend. Hij bleef op zoek en probeerde het via verschillende datingsites. “Dat was echt geen succes. Je weet nooit of iemand serieus is.” Daarom begon hij op internet te zoeken naar een relatiebemiddelingsbureau. De beschrijving van PartnerSelect sprak hem aan. Twijfels had hij niet. “Je weet in ieder geval zeker dat hier alleen mensen staan ingeschreven die op zoek zijn naar een serieuze relatie.” Zijn twee dochters waren het met hem eens.

Gert

Het kost wel iets meer, maar dan weet je wel dat er serieuze mensen staan ingeschreven.

Bijna opgelicht via datingsites

Simone was 14 jaar alleen en vond het eigenlijk wel best. Ze had wel wat relaties gehad, maar nooit van lange duur. “Ik zag zoveel verdriet om me heen door relaties die stuk gingen,” zegt ze. “Ik had een leuke baan, een leuk huisje, twee poezen en ik maakte mooie reizen. Maar toch waren het vooral die vakanties waar ze steeds meer iemand miste. Ze wilde ervaringen delen en sámen genieten. “Op vakantie op de Malediven lag ik in dat paradijselijke water toen ik dacht, ik wil hier zijn met iemand waar ik verliefd op ben.”

De knappe man op de profielfoto bleek een presentator uit Zuid-Afrika te zijn!

Ook Simone probeerde eerst wat datingsites. “Echt zwaar bagger,” zucht ze. Ze heeft zelfs contact heeft gehad met een Nigeriaanse bende. Gelukkig kwam het nog niet zo ver dat ze geld vroegen. “Ze waren me nog aan het inpalmen,” vertelt ze. “De knappe man op de profielfoto bleek zelfs een bekende tv presentator uit Zuid-Afrika te zijn!” Haar zus spoorde haar aan om het serieus aan te pakken. PartnerSelect kwam snel naar boven. Het hoofdkantoor bleek vlakbij haar woonplaats te zijn. Het voelde goed.

Intake aan huis en op locatie

Bij Gert kwam er voor het intakegesprek iemand bij hem thuis. “Het was een fijn gesprek,” weet hij nog. “Mijn consulente nam uitgebreid de tijd. Ik had echt het gevoel serieus genomen te worden.”

Simone koos ervoor om voor het intakegesprek naar het hoofdkantoor te komen. Ook dat was een prettig gesprek. Ze had al gezien dat er een maand later een singlesactiviteit was gepland. “Ik had al helemaal zin in die Autorally door Zeeland,” lacht ze. “Dat zou op mijn verjaardag zijn. Maar het werd natuurlijk steeds verplaatst door Corona.” Toen de activiteit wél door kon gaan, was het voor Simone te laat. “Toen had ik hem al ontmoet!”

Kieskeurig

Voor Gert kwam na een maand het eerste voorstel: Simone. Hij weet eigenlijk niet eens meer precies wat er in haar persoonsbeschrijving stond. Maar het stond hem wel aan. ‘Dat moet wel kunnen klikken,’ dacht hij.

Simone was hier minder makkelijk in. “Ik was ook wel een beetje een zeikerd hoor!” lacht ze. – “En nog,” zegt Gert met een knipoog. Zij had inmiddels al een aantal voorstellen gehad. Alleen met de eerste sprak ze af. Helaas was er geen klik.
De voorstellen die volgden, wees ze af. “Ik weet dat ik eigenlijk niet alleen naar uiterlijk moet kijken, maar ik knapte af op de foto’s.” Bemiddeling hart

Haar bemiddelaar adviseerde haar sterk om het toch echt een keer een kans te geven. Haar zesde voorstel was Gert. ‘Die is wel leuk,’ dacht ze. Gelukkig. Na 5 maanden inschrijving konden er telefoonnummers worden uitgewisseld.

Een week intensief appen

Simone stuurde Gert het eerste Whatsapp bericht. “Jij had geen idee hoe het allemaal werkte,” zegt ze lachend tegen hem. Deze week is het precies een jaar geleden. Op de app was het meteen gezellig. Gert wilde graag snel afspreken. De steeds langere berichtjes gaven hem meteen een goed gevoel. En ook voor Simone voelde het fijn. Ze wilde hem graag ontmoeten. Ondanks het feit dat hij rookte. ‘Oh nee hè,’ dacht ze, ‘maar hij is wel lief.’ “En ook de foto’s van hem waren best verschillend,” zegt ze. “Daarom had ik wel sterk het gevoel, eerst zien, dan geloven.”

Eerste afspraakje: alles viel op z’n plek

Fietsen

Na een week appen, spraken ze af. Op Hemelvaartsdag. Maar wat kun je doen in Coronatijd? Met een bloemetje en de fiets in zijn bus reisde Gert af naar Simone. “Het was 5 kwartier rijden,” zegt hij. “Maar we hebben allebei geen hekel aan autorijden.” Ook voor Simone was de reistijd geen probleem. “Als je iets goeds vindt op zo’n afstand, moet je je daar toch niet door laten tegenhouden?”

Voor Simone vielen zijn kortere stekels direct op. “Je zag er veel jonger uit. Als een kwajongen.” – “Dat ben ik toch nog steeds?”
Die dag zijn ze erop uitgetrokken op de fiets. Samen rondfietsen, kijken naar voorbijkomende boten; het voelde meteen vertrouwd. Ze hadden elkaar nog niet gesproken (“Straks had hij een hele hoge piepstem!”). Maar er vielen geen stiltes. Ze bespraken het verleden, woning, werk, vakanties en nog veel meer. Makkelijk maakten ze 10 uur samen vol. “Het was net een puzzel,” zegt Simone. “Alles wat ik zei, herkende hij. Alles viel op z’n plek.”

Als je iets goeds vindt, moet je je toch niet laten tegenhouden door de afstand?

Derde date blijven slapen

Twee dagen na de eerste date waren ze alweer bij elkaar. Simone ging naar hem. Ook toen werd er weer veel gepraat. “Er was ook zoveel te bespreken,” zegt Simone. Ze belde haar zus. “Het is gewoon ongelofelijk,” zei ik tegen haar. Het weekend erna bleef Gert bij Simone slapen. Vervolgens waren ze elk weekend bij elkaar. De oude zieke poes van Simone reisde telkens met haar mee. Het gevoel van elkaar missen doordeweeks, kwam al snel. “Dat was echt kotsen,” zegt Simone nu lachend.

De volgende stap na de vakantie

Bemiddeling vakantie

Vier maanden na hun eerste ontmoeting gingen ze samen op vakantie. Een rondtocht Noord-Nederland. Ze overnachtten in fijne hotelletjes in Texel, Friesland, Drenthe en Giethoorn. Overdag fietsen en ’s avonds lekker eten. Het was prachtig weer. Moeiteloos waren ze twee weken samen.

Na de vakantie waren ze toe aan de volgende stap. Omdat Gert zijn eigen bedrijf, klanten, huis en dochters in de buurt had, was het logisch dat Simone bij hem zou intrekken. “Ik heb één zus in Noord-Holland. Qua reistijd maakt dat niks uit,” legt ze uit. Het enige wat ze zou missen, was het water. “Maar als ik naar het water wil, pak ik gewoon de auto.”

Een nieuwe baan

In het begin reed Simone vanuit Gert naar haar werk – een dik uur rijden. Naast de reistijd, werd ook haar werk als koerier steeds zwaarder. Toen ze bij Gert in de buurt een koeriersbusje zag, stapte ze erop af. “Ik vroeg gewoon of ze nog mensen nodig hadden.” Ze kon al snel beginnen. Hoewel ze het rondrijden mist, heeft ze er een fijne warme werkplek voor teruggekregen. “Het voelt nu al echt als een soort familie. En ik kan er op de fiets naartoe!”

Overal in huis geïnfiltreerd

vogelhuisje

Als ze erop terugkijken, is het allemaal snel gegaan. “Het was ook de afstand die het heeft versneld,” denkt Gert. “En de leeftijd.” Deze week heeft Simone de sleutels van haar huis ingeleverd. Een jaar na hun ontmoeting. “Ik ga mijn huisje ook wel missen. Het was toch wel mijn paleisje.” Maar doordat ze steeds wat spullen meenam, voelde het op een gegeven moment niet meer als thuis. “Ik heb hier aan de schutting mijn vogelhuisjes gehangen,” wijst Simone. “Dat geeft me een fijn gevoel. Dan denk ik, daar hangen mijn huisjes.”

“Het is allang niet meer míjn huis,” zegt Gert met een glimlach. Simone moet lachen. “Ik ben overal geïnfiltreerd!” Ze vertelt dat ze het in het begin wel wat wilde opvrolijken. “Van die grote zwarte bloembakken bijvoorbeeld. Daarbij vond ik het ook niet leuk dat zijn ex die had uitgezocht.” Samen hebben ze nu de tuin aangepakt. Hij was van de tegels, zij van de planten.

Samen wakker worden

Ze hebben niet echt aan het samenwonen hoeven wennen. Het ging vanzelfsprekend. “We maken wel grapjes dat we nu geen privacy meer hebben!” Toen Simone zich inschreef bij PartnerSelect, was ze niet eens van plan om samen te wonen. “Maar ik had het eigenlijk wel kunnen weten, dat het me mijn huis zou kosten,” zegt ze. “Als ik gek op iemand ben, wil ik gewoon bij iemand zijn en iedere ochtend samen wakker worden.”

Nu doen ze bijna alles samen. Gert vindt het moeilijk om te bedenken wat hij het leukste aan Simone vindt. “Eigenlijk alles wel.” Hij denkt even na. “De klik. We hebben nooit dat we het niet met elkaar eens zijn.” Simone vertelt dat hij in het begin wel wat gereserveerd was. “Ik heb hem wel wat opener gekregen.” Maar het allerleukste aan hem? “Dat hij zo lief is.” Ze kijkt hem aan. “Ik vind hem zo lief.”

Tips voor mensen die zich overwegen in te schrijven

“Het kost wel iets meer, maar dan weet je wel dat er serieuze mensen staan ingeschreven,” zegt Gert. Dat is de reden dat hij heeft gekozen voor relatiebemiddeling. Hij bleek maar een maand nodig te hebben. “Het was gewoon een fijne ervaring!”

Bij Simone duurde het wel wat langer. “Maar misschien door mijn eigen stommiteit,” lacht ze. Zij vindt de grote voordelen van relatiebemiddeling dat de hoofdzaken worden bekeken door bemiddelaars. En dat je er zeker van kan zijn dat de persoon überhaupt bestaat. “Al had het drie keer zoveel gekost, dan nog had ik het gedaan.”

Ik wil graag zijn naam dragen.

Plannen heeft het stel nog genoeg. Simone hoopt dat ze hem aan het cruisen kan krijgen. Samen mooie plekken zien. Gert staat er wel voor open. Trouwplannen zijn er ook. Ze kijken elkaar aan. “Ja, dat willen we wel.” “Hij gaat nog op z’n knieën,” lacht Simone. Het hoeft niet groots te zijn. Gewoon simpel. “Maar ik wil graag zijn naam dragen.”

Wil jij jouw eigen succesverhaal? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen! Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze matchmakers bespreken samen met jou graag de mogelijkheden.

Gert en Simone vakantie


Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.