Eline & Helmut

Handen vasthouden koffie

“Vinden mensen mijn profiel wel leuk genoeg?” Voor de introverte Eline (42) was matchmaking best een drempel. De extraverte Helmut (51) had al eerder via PartnerSelect iemand gevonden. Nadat die relatie toch misliep, deed hij een tweede poging. Door meer date-ervaring stond hij er nu anders in. Minder twijfel, meer geduld.
Na allebei een aantal ontmoetingen te hebben gehad, vonden ze elkaar. Toen ze elkaar voor het eerst zagen, vond het nuchtere stel het “niet tegenvallen” en “best leuk”.
Geen romantisch vuurwerk, wel een sterke klik. Het vertrouwen groeide. Ze hadden allebei een ander type in hun hoofd. Maar vonden bij elkaar de liefde.

Het is het totaalpakket; hoe ze is, hoe ze overkomt.
Eline is zoals ze is en dat vind ik leuk.

Benieuwd naar hun ervaring met de matchmaking, het verloop van hun beginnende relatie en tips voor singles?
Ze vertellen openhartig hun succesverhaal.

Voor de tweede keer bij PartnerSelect

Helmut vertelt dat hij 5 jaar geleden bij de nieuwjaarsborrel, een single activiteit van PartnerSelect, iemand was tegengekomen. Uiteindelijk bleek die relatie toch niet te werken.
Hij probeerde het via internetdaten, maar merkte dat hij niet de mensen trof die bij hem pasten. “Ik zit de hele dag al achter een beeldscherm, en moest dan ’s avonds weer. En dan zijn veel bestanden ook nog eens vervuild. Je moet zoveel rommel wegwerken.” Daarom koos hij nogmaals voor PartnerSelect. Dit keer zou het 8 maanden – en 8 voorstellen – duren voordat hij Eline tegenkwam.

Zou het wel lukken?

Telefoon PartnerSelectNa een langere relatie was Eline een paar jaar alleen. Ze wilde graag weer iemand vinden maar wist niet goed hoe. Spontaan iemand tegenkomen, gebeurde niet. Haar zus adviseerde matchmaking. Samen vonden ze twee bureaus. Na met beiden een fijn telefoongesprek te hebben gehad, koos Eline voor PartnerSelect. Mede door de mogelijkheid maandelijks op te zeggen. Ze vond het spannend; zou het wel lukken? Zou überhaupt iemand haar profiel wel leuk vinden? Maar na het telefoongesprek durfde ze het aan.

Nog geen romantiek

Tijdens het intakegesprek konden ze rustig en uitgebreid vertellen wie ze waren en wat ze zochten. Helmut koppelde na elk voorstel terug naar zijn matchmaker. “Ik heb wel wat discussie gehad. In het begin is het tenslotte altijd finetuning.” Maar het contact met de matchmaker was goed en laagdrempelig.

Ook Eline kreeg veel voorstellen. Tijdens een afspraakje had ze vaak een vriendschappelijke klik, maar werd snel duidelijk dat er niet meer in zat. Na 6 maanden begon ze te twijfelen. Niet over of haar profiel leuk genoeg was, want ze werd niet veel afgewezen. Maar of er wel iemand voor haar bij zat. Ze had een goed gesprek met haar matchmaker. “Misschien was het toeval, maar toen kwam Helmut.”

Het eerste bericht

Telefoon bericht
Bij het zien van zijn profiel was ze redelijk neutraal. Datzelfde gold voor hem. Helmut had al vaker meegemaakt dat mensen zich mooier voordoen dan ze zijn. “Je moet het toch in het echt zien. Face to face is altijd beter. Pas dan kun je voelen of de klik er is.”
Zijn werkwijze: eerst een appje of hij mag bellen, dan een telefoongesprek waarin je makkelijker wat af kunt spreken.
Eline vertelt dat ze niet zo van telefoongesprekken houdt, dus dat dat wel een beetje ongemakkelijk was. Liever zag ze hem snel in het echt.

Diepgang tijdens het wandelen

Op het station in Utrecht zagen ze elkaar voor het eerst. Hun reactie? “Oh, wel leuk”, dacht zij. Hij vond het niet tegenvallen. Het was de eerste dag na de lockdown, dus heel druk. Ze moesten lang zoeken naar een plekje om iets te drinken. Tijdens het drankje stelden ze elkaar de normale kennismakingsvragen. Meer diepgang in het gesprek kwam toen ze daarna gingen wandelen. Het voelde fijn en vertrouwd.

Een vertrouwensklik

Voor allebei was er geen duidelijk ‘dit is het’ gevoel. Maar wel een sterk verder willen uitzoeken. Helmut vindt dat je op meerdere niveaus een klik met iemand kunt hebben. Met Eline had hij een vertrouwensklik. En juist dat is belangrijk in een beginnende relatie.

Bij hem thuis leerden we elkaar pas écht kennen.

Ze spraken nog een aantal keren af om te wandelen, drinken en eten. De eerste paar dates was Eline best zenuwachtig. Pas toen ze bij hem thuis kwam, begon ze zich echt op haar gemak te voelen. Vanaf toen leerden ze elkaar écht kennen.

LAT-relatie

Koffer

De reistijd van een uurtje vonden ze heel acceptabel voor het vinden van de liefde. Ze hebben een LAT-relatie; soms zijn ze een weekend bij de één, soms bij de ander. Er zijn nog geen verhuisplannen. Zeker niet op korte termijn met deze huizenmarkt. Maar ze sluiten het niet uit. Doordeweeks hebben ze contact, maar niet heel veel. Helmut vindt een hele avond appen ook maar niks. “Dan kun je elkaar veel beter live zien!”

Samen erop uit

En van die tijd samen, genieten ze dan ook volop. Ze delen de voorkeur om erop uit te gaan zonder de drukte op te zoeken. Zo zijn ze graag buiten, maken ze lange wandelingen of gaan ze samen naar een museum. Hun eerste weekendje weg was naar Middelburg. Dat voelde heel vertrouwd. Nu zijn ze een weekje op een vakantiepark in het noorden van het land.

Een ander type dan gedacht

Ze hadden allebei een ander type in hun hoofd met wie ze zouden eindigen. Eline vertelt dat ze best teruggetrokken en introvert is. Ze zocht iemand die wat extraverter was dan zij. “Maar dit is weer behoorlijk ver naar de andere kant!” Helmut dacht dat alleen een meer outgoing, niet te introvert type bij hem paste. “Eline is heel rustig. Dat past juist heel goed bij mij.”
Maar de basisprincipes komen overeen. Ze denken over veel dingen hetzelfde. Dat ze ook heel verschillend zijn, vinden ze juist leuk. “Anders wordt het ook maar saai!” Hij zorgt met zijn opgewekte karakter voor de energie, zij met haar rust voor de balans.
Er zijn veel dingen die Eline leuk vindt aan Helmut. “Hij is van nature positief, lief en attent.” Helmut viel voor het totaalpakket. “Hoe ze is, hoe ze overkomt. Eline is zoals ze is en dat vind ik leuk.”

Dat we ook veel verschillen, is juist leuk.
Anders wordt het maar saai!

Het vinden van een match: out of the box denken

Niet morrelen aan basisprincipes, maar openstaan voor andere personen dan je denkt.

Over de matchmaking van PartnerSelect zijn ze allebei heel positief. Het voelde veilig. Ze hebben nooit vervelende ervaringen met voorstellen gehad. Wel duidelijk dat het soms niet paste. Daardoor merkte Eline dat het heel moeilijk kan zijn om een match te vinden.
Als tip geven ze dan ook mee dat je moet proberen out of the box te denken. “Aan bepaalde basisprincipes moet je niet morrelen, maar daaromheen moet je open staan voor andere personen dan je denkt.” Als het iets is wat bij je past, moet je je gewoon inschrijven, stellen ze.

En nu gaan ze weer verder met vakantievieren. In alle rust genieten van de natuur, de fijne gesprekken en van elkaar.

Je eigen succesverhaal?

Lukt het jou, net als Helmut en Eline, niet om zelf een partner te vinden en wil je niet meer alleen zijn? Doe de slagingskanstest en kijk wat PartnerSelect voor jou kan betekenen! Je kunt ook vrijblijvend contact opnemen. We helpen je graag jouw liefde te vinden.
Word jij ons nieuwe succesverhaal?

Stel natuur

Door: Annabel Molleman

logo datingbureau PartnerSelect relatiebemiddeling

Wij zijn pas tevreden als jij tevreden bent

Waarom kiezen voor PartnerSelect?

Scroll naar boven
Cartoon verliefd jongen en meisje

Jouw slagingskans?

Benieuwd naar jouw kans om een partner te vinden? Doe de test en ontvang de uitslag gratis en vrijblijvend in je mailbox.